perjantai 4. tammikuuta 2013

Myykää enemmän ja Suomi pelastuu!


Tasavallan Presidentin hengessä, jos siis hänen tarkoituksenaan oli parantaa kilpailukykymme aloittamalle esimerkillään palkka-ale, haluan kantaa korteni Suomen tulevaisuuden kekoon. Varmaan Sauli osoitti viestinsä sekä työntekijöille että johtajille? Minä osoitan viestini niille, jotka usein mielletään johdoksi, vaikka tekijöitä ovatkin.

Myykää enemmän. Myykää kalliimmalla. Jos ei onnistu, ette ilmeisesti vain osaa ja olette väärässä hommassa.

Näin ne ongelmat meillä ratkeavat.


PS.


Ehdotan, että Sauli kirjoittaa uuden kirjeen työnantajalleen ja toteaa, että hänen aiempi kirjeensä perustui liian lyhyeen harkintaan. Jos hän haluaa kansakuntaa avittaa hän voisi ennemminkin toivoa, että hänen palkkionsa katsottaisi verotettavaksi tuloksi.


PPS.


Koska ongelmamme eivät valitettavasti ole ihan edellä kuvatun kaltaisen yksinkertaisia ehdotan, että ns. päättäjät pureutuisivat asioiden perussyihin ja korjaisivat ne. (Hehän ovat pitkälti vastuussa asioittemme sotkemisestakin.) Valitettavasti on silloin mentävä kauas.

Nykyinen poliittinen järjestelmämme, puolueparlamentarismi, edellyttää Eduskuntaan yhtä monta edustajaa kuin Suomessa on Eduskuntapuolueita. Kustakin yksi henkilö riittää edustamaan puolueen yhteensä saamien äänien kokonaismäärällä lainsäädäntötyössä.

Nyt Eduskuntapuolueita kai on 8? Nykykäytännön mukaan siis loput noin 190 kansanedustajaa ovat turhaa kulua, rakenteellista painolastia ja täysin ylimääräistä häiriötä aiheuttava rupusakki. Heidät poistamalla ei tarvitse kenenkään enää huolta kantaa "äänestäjän" kuluttajasuojastakaan ja kompromissitkin helpottuvat.

Samoin turhaa kulua ovat selkeä valtaosa Eduskunnan henkilökunnasta, kansanedustajien sihteereistä, -avustajista, vahtimestareista ja siivoojista. Rakennuksista toinen on siis liikaa ja jäljelle jäänyt liian suuri, joten muutto on jäljelle jääneillä edessä joka tapauksessa.

Kokonsa puolesta Mäntyniemi riittää hyvin 8 henkilön kokouksiin, nykyinen asukas voi jatkaa edustamista "omasta kotoa" käsin. Varsinainen Eduskuntatalo voidaan hyvin myydä eniten tarjoavalle ja panna Pikku Parlamentti tarvittaessa vaikka kaupan päälle. Olen ollut havaitsevinani, että Venäjän ja USAn suurlähetystöillä on kasvavia tilantarpeita alueillaan.


Tilanne on toki toinen, jos edellytetään Eduskunnan edustavan kansaa eikä puolueita.


PPPS.

Kaiken maailman pelleilyihin sitä joutuu ikämies vielä joutuu osallistumaan.

Jos Sauli ei tarjottua palkkaa/palkkiota halua, se hänelle sallittakoon. Mielestäni, ja varmasti meidän kaikkien mielestä rahalle löytyy varmasti hyvä käyttö jossain muualla? Jos hän ei halua ottaa palkkaa/palkkiota vastaan ollenkaan, sekin sopii. Jos haluaa maksaa edustamisenkin omista varoistaan, suostun. Ehdotan vastaukseksi Eduskunnan kiitoksia pöytäkirjaan merkittyinä.

Vain insinööri, juristi tai laskentaekonomi on voinut punoa tämän nykyisen palkka-ale teatterin juonen. Yhdessä tai erikseen, putkiaivoja ilmeisesti jokainen. Tai sitten populismissaan Soininkin jo reippaasti ohittanut porukka. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/01/palkka-pois- tekijoilta-lisaa-liksaa.html

Ei meidän ongelmamme ole siinä, että maksamme aikaansaaville tekijöille liikaa. Ongelmamme on, että maksamme palkkaa ja palkkioita niille, josta ei ole mitään hyötyä kellekään, kunhan kustannuksia lisäävät. (Huom: Työttömyystuet, opintotuet, toimeentulotuet, eläkkeet jne. …. eivät ole palkkaa ollenkaan)

Ei kommentteja: