tiistai 30. maaliskuuta 2010

Vaihtoehtoja vaihtoehdottomuuteen

 


Kriisit ovat kuulemma sekä uhkia että mahdollisuuksia.

Sdp:n puoluesihteeri Ari Korhonen on valittu Turun apulaiskaupunginjohtajan viransijaiseksi. Kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti asiasta. Helsingissä vihreitten Sauri saa pitää apulaiskaupunginjohtajan paikkansa, vaikka paikka ei liene vielä virallisesti edes haussa. Ja Uudenmaanliiton "ilmassa leijuva huippu", tarpeeton kehityspäällikön paikka on jo varmaankin täytetty yhdellä vihreällä tyhjäntoimittajalla.

Ja samalla Kela ja Kepun hallussa oleva STMkin ovat ilmoittaneet, että valtio ei tule pelastamaan kansainvälistä huippuosaamista edustavaa Reumasäätiön sairaalaa ja sen puitteissa toimivaa osaamiskeskusta. Huippuosaamiskeskusta jonkalaisten nimeen on vannottu tulevaisuuden palveluiden vienninkin perustuvan. Mikä mahtaa olla todellinen syy haluun hajottaa Reumasäätiö? Miten Reumasäätiö on potkinut tutkaintaan vastaan?

Jo edellä mainittujen kolmen palkkakustannusten säästämisellä olisi varmaan lähes neljännes Reumasairaalan 2 miljoonan rahantarpeesta kasassa. Mutta varmaankin Korhonen, Sauri ja Krohn ovat kansakunnan palvelutason säilyttämisen kannalta välttämättömämpiä palkollisia?

Meidän julkisen sektorin kulut menevät politbyrokraattisen huipun ylläpitoon! Palvelutasosta, jopa pelkästä palvelustakin viis, sitä voidaan leikata siinä ohessa. Sen sitä leikkelyä poliitikon on helppo tehdä. Uuden luominen onkin sitten muitten porukoiden huolena.

Kuinka kauan meidän kansalaisten on pakko sietää moista lyhytnäköistä poliittista puoluepolitikointia?

PS.

Jo kymmenellä toteuttamatta jätettävällä poliittisella virkanimityksellä estetään yhden huippuyksikön osaamisen hävittäminen lopullisesti tai ainakin pitkäksi aikaa.

PPS.

Kumpi lienee uhka, kumpi mahdollisuus? 10 poliittista suojatyöpaikkaa vai toimiva huippuosaamista tuottava sairaala? Siinä sitä on arvopähkäilyn paikka.



 

4 kommenttia:

Pitkän linjan mies kirjoitti...

Iiro Viinanen totesi aikoinaan, että jokaisella politiikolla on oma kankkulan kaivonsa, jota hän puolustaa uskoviensa edestä. Tuo taitaa vielä olla syvin totuus.
Pelottaa tuo kaivojen määrä. Sama mies totesi, että KEPU (ent. maalaisliitto) tekee aina sekä aamu- että iltalypsyn. Oli mies laskeskellut jo 1990, että vähemmällä veronmaksajat pääsisivät, kun ynnäisi kaikki maataloustuet ja maksaisi niiden sijaan toimeentulotukea kuukausikorvauksina. Veronmaksajat pääsisivät vähemmällä. Sama mies oli laskeskellut että, väestömäärän juurikaan kunnissa kasvamatta, kuntabyrokratia oli 40-vuodessa noin 4-5 kertaistunut ja tämän maksaa veronmaksaja. Insinöörinä oli mies ottanut huomioon myös rahan arvon muutokset, joilla markka-aikana hoidettiin valtiontaloutta. Nyt on kansalaislle onni että on Euro. Poliitikoilla on nykyään yksi pelinappula vähemmän, eli asiat voisivat olla vielä huonommin - myös Turussa.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

"Kuinka kauan meidän kansalaisten on pakko sietää moista lyhytnäköistä poliittista puoluepolitikointia?"

Kaukonäköistä politikointia se on. Terveydenhuolto on ajettava alas jos aiomme kehittyä Pohjolan Kiinaksi.

http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2010/03/29/tiedoksi-duunarille/

hakki kirjoitti...

PLM

Ja niin se kansa sitten odottaa. Mitä?

hakki kirjoitti...

Taidat luottaa uusiin puolueisiin? Linkin listassa kun oli mainittu kaikki muut eduskuntapuolueet paitsi persut ja kristilliset. Mutta ei messiasta sieltäkään ole odotettavissa. Ei ole koskaan ollutkaan, koska heikkoutenamme eivät ole henkilöt, siis ihmiset vaan järjestelmä jonka olemme antaneet syntyä.

Äänestäjien kannattaisi alkaa toimia itse. Poliittisen rakenteen puitteissa ei tämän parempaa saada enää aikaan. Jos 10 poliittisella syöttiläsviralla pelastettaisi yksi sairaala ja kun tiedetään, että moisien virkojen määrä lasketaan maassamme tuhansissa, jopa kymmenissä tuhansissa kannattaa todella miettiä miten äänestää jo seuraavissa vaaleissa.

Minä tiedän miten äänestän. Käyn kirjoittamassa lippuun JOKU MUU.