maanantai 9. kesäkuuta 2008

One down, only one more to go

9.6.2008 10.26 | hakki47 | Matkailu, Teknologia, Työ & bisnes, Johtaminen

Metsäyhtiö Stora Enso myy Helsingissä sijaitsevan pääkonttorirakennuksensa saksalaiselle investointiyhtiö Deka Immobilie:lle. Näin uutisoi Kauppalehti juuri äsken. Kertovat Storan etsivän vuokratiloja pääkaupunkiseudulla pääkonttorilleen. Varmaan etsivät ainakin toisia tiloja.

Kuten aiemmin olen otaksunut, tällä valmistellaan pääkonttorin, siten kotipaikan, siten yhtiöverotulojen (sitten kun niitä joskus maksetaan) siirtoa Uppsalaan. Wallenberg saa tahtonsa läpi. Jyrki ja Mauri huokaavat: sitä se globalisaatio teettää.

Mutta otetaan asia mahdollisuutena. Nyt ei tarvitse enää rakentaa sitä lasista, tummaa ristirumilusta design hotelliksi, Alvarin hotelliksi piirtämää sokeripalaa peittämään. Nyt vaan uutta puhtia Finnjetin ostopuuhiin. Parkkeerataan se siihen eteen suomalaisen talouden historian toiminnallisiksi muistomerkeiksi. Investointi yhteensä 60 miljoonaa, kun vähän vielä odotetaan yhteishinta tippuu 50 miljoonaan euroon.

Mitä sillä saa?

Klassisen hotellikiinteistön, joka tyylissä hakkaa Kämpin mennen tullen. Ei ehkä ulkoa, mutta sisätilat ovat ehtaa, tyylikkäintä Aaltoa. Luxusmajoitustilat noin 150 hengelle. Kaksi toimivaa ravintolaa. Terassiravintolan jonka näkymistä ja ilmapiiristä Savoy voi vain haaveilla.

Finnjettiin näyttävät, hyvin varustellut kongressitilat mm. ottamalla autokansi tehokkaaseen käyttöön. Majoitustilat tasosta riippuen noin 400 -600 sadalle hotellivieraalle. Lisää merellisiä ravintoloita.

Parhaitten suomalaisten nykyarkkitehtien ja -insinöörein ratkaisun, joka yhdistää nämä kaksi.

Ja kaupan päälle, kansalle jatkuvaksi ihastukseksi, upea muistomerkki suomalaisten ja Suomen valtion omistajapolitiikan lyhytnäköisyyden seurauksista sekä metsä-. laivanrakennus- ja varustamoteollisuudessa. Arvoisessaan paikassa.

Pysyvä linkki | 2 kommenttia »

Ei kommentteja: