keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Ryhmä 30 +

hakki47 | Harrastukset, Politiikka

Kyllä netti on nannaa.

Tällainen 60 + ryhmäläinen saa esittää ajatuksiaan. Jopa sellaisia, jota lehdet - ainakaan 30 vuotta sitten eivät olisi halunneet julkaista. Kansalaiskeskustelulle ja väittelylle on luotu Forum. Saa kirjoittaa jopa nimimerkillä. Vaalisalaisuuskin kun on kaiken demokraattisen toiminnan edellytys. Viimeksi, silloin joskus kauan sitten nimimerkkikirjoittelun lopettamisen syy jäi minulle epäselväksi. Mielikuvani mukaan se liittyi Kekkosen (UKK) herkkään hipiään. Voin toki muistaa väärinkin.

Mutta herkkä saa hipiä olla blogistillakin. Kirjoitin kommentin Jari Haapiaiselle 22/01/08 klo 11.00 hänen blogiinsa Euroopan ja Yhdysvaltojen yhteistyöstä. Kun kyseessä ilmeisesti on kansalliseen poliittiseen aateliimme kuuluva (kts.alla) tuleva mies ajattelin, että kommenttini ainakin julkaistaisi. En oikein jaksanut sen kommentointiin sitten uskoa. Ei niitä kahta aiempaakaan kommenttia oltu kommentoitu. Varmaan kun tuo keskeneräisten asioitten kommentointi on heiltä kai nyt kiellettyä.

Kommenttini Jarin kirjoitukseen oli seuraava:

“Suomellakin on oma roolinsa transatlanttisissa ponnisteluissa, minkä osoitti pääministeri Vanhasen korkeatasoinen Yhdysvaltain vierailu. Suomen kahdenväliset suhteet Yhdysvaltoihin ovat kohentuneet huomattavasti”

Et voi olla tosissasi.

Väität, että Vanhasen Yhdysvaltain vierailu oli korkeatasoinen ja että Suomi - USA suhteet ovat kohentuneet huomattavasti.

Jos tarkoitat, että korkeatasoiseksi vierailun tekee joku muu kuin se, että Vanhanen - varmaan syntiemme tähden - on Suomen pääministeri, niin tarkenna ihmeessä mikä.

Jos väität, että Kanervan, Häkämiehen ja Vanhasen vierailut osoittavat suhteitten huomattavaa kohenemista kuulut todennäköisesti yksisilmäisten aateliin. Jos tiedossa on muita matkoja suhteitten kohentamiseksi, voitte aivan yhtä hyvin säästää matkarahat ja lisätä kohentamisen tehoa uusiin sfääreihin.

Anteeksi, mutta elätkö Sinä ja muu poliittinen aatelimme reaalimaailmassa?

No olihan se ehkä hiukan kärkevästi ilmaistu? Mutta vastaa kyllä mielipiteitäni 30 vuotta sitten ja nykyäänkin. Eivät kaikki halua, eivätkä kaikki osaakkaan olla aivan kaikille, aivan aina, aivan mieliksi. Sitä paitsi blogaaminen mahdollistaa kaksisuuntaisen viestinnän.

PS

Älä viitsi panna asiaa kiireittesi piikkiin. Jotenkin se ei olisi uskottavaa. Tai oikeammin, uskokoon ken haluaa.

PPS

Nykynuorison kielenkäytön mukaan toteutin KVGn.

“Muita 30+ -ryhmän vaikuttajia on kansanedustaja Antti Kaikkonen, joka hävisi niukasti ministeripostin Paavo Väyryselle. Kaikkosesta kuullaan vielä paljon. Kansanedustaja Pertti Salovaara vaikuttaa vahvasti. Nuoret kansanedustajat Mirja Vehkaperä ja Tuomo Puumala ovat myös 30+ -ryhmäläisiä.

Keskeiset ministereiden erityisavustajat ja poliittiset virkailijat tulevat samasta seurasta. Jukka Ihanus, Anna-Mari Vimpari, Riina Nevamäki, Ossi Martikainen, Satu Mäki, Jari Haapiainen ja ministeri Kiviniemen valtiosihteeri Timo Reina ovat kaikki keskeisiä 30+ -vaikuttajia.” Edellä olevan kirjoittaja kuulunee samaan remmiin.

Pysyvä linkki | 5 kommenttia »

Ei kommentteja: