Lähtökohtaisesti olen sekä Euroopan liittovaltion että sen yhteisen valuutan, euron kannattaja. Menneet vuodet ovat kuitenkin osoittaneet, että olemme edenneet perse edellä puuhun. Ilman toimivaa eurooppalaista liittovaltioita on perustettu itsenäisille ja taloudelliselta rakenteeltaan, historialtaan ja identiteetiltään vahvasti toisistaan poikkeaville valtioille yhteinen valutta. Samalla on kaikilta muilta kuin Saksalta viety mahdollisuus olennaisesti vaikuttaa euro-alueen rahapolitiikkaan.
Tämä ja suurimpien jäsenien (Saksan, Ranska ja Britannian) halu maksattaa omien pankkiensa ja poliitikkojensa virheet muilla ja kyvyttömyys tai vähintäänkin haluttomuus korjata virheellisen politiikan suuntaa on köyhdyttänyt pienet reunavaltiot - mukaan lukien Suomen - ja ajaneet ne kansallisen kurjistumisen kierteeseen, josta ei oikenemisen mahdollisuutta ole löydettävissä. Jatkuvat kehitysviritelmät eivät poista perusvirhettä. Yhteinen valuutta on pilannut liittovaltion mahdollisuuden.
Tässä ehdotus tasavallan presidentin kirjeeksi, jolla Suomi irrottautuu EMUsta.
"Tänä
edessä olevien vaikeiden ratkaisujen hetkenä tunnen tarvetta
ilmoittaa Teille tulleeni vakaumukseen, että kansani pelastaminen
velvoittaa minut löytämään keinon nopeasti irtautua eurosta ...
Haluaisin erityisesti tähdentää, että vaikka kohtalo ei soisi valuutallenne menestystä, Saksa tulee kuitenkin elämään. Samaa ei
voida väittää Suomen kohdalta. Jos tämä tuskin kuusimiljoonainen
kansa taloussodassa totaalisti voitettaisiin, lienee epäilemätöntä, että se
karkotettaisiin maasta tai hävitettäisiin sukupuuttoon. Tällaisen
uhan alaiseksi en voi kansaani päästää ...
Pidän
velvollisuutenani johdattaa kansani irti eurosta. Omasta tahdostani
en milloinkaan voi enkä halua kääntää varallisuuttamme tai resursseja, joita
meille niin runsaskätisesti on luovutettu, saksalaisia vastaan.
Toivon, että Te, vaikkette hyväksyisikään tätä kirjelmääni,
haluaisitte ja koettaisitte kuten minä ja kaikki suomalaiset
toteuttaa tähänastisten suhteidemme loppuselvittelyn välttäen
kaikin keinoin niiden tarpeetonta kärjistämistä. "
Edellä soveltuvin osin korjailtu, elokuun 24. päivänä 1944 Mannerheimin Hitlerille lähettämä kirje,
jossa hän ilmoitti päätöksestään irrottaa Suomi sodasta. Saksa
on niin suuri kansa, Mannerheim kirjoitti, että se jää elämään
siinäkin tapauksessa, että se häviää sodan. Mutta Suomi on niin
pieni kansa, että se voitaisiin karkottaa asuinsijoiltaan ja
tuhota. Hän
olisi voinut lainata J. V. Snellmania, joka kirjoitti, että
"ainoastaan sivistymättömien heimojen nähdään taistelevan
tuhoutumiseensa saakka". Hitler jatkoikin taistelua
tuhoutumiseensa saakka.
Lähteet:
ojs.tsv.fi/index.php/ta-test/article/download/46886/12812
http://finland.se/public/default.aspx?contentid=110736&contentlan=1&culture=fi-FI
9 kommenttia:
Minäkin olen huomannut, että diggaat vääriä asioita. Jos suomen kansalla olisi ollut pikkuisenkin realiteetintajua, emme olisi tässä kusessa. Hupakko kansa ja narsistinen politiikka on ajanut meidät sivuraiteelle,-amen.
Halvin, nopein ja tehokkain ratkaisu olisi irrottautua RMU:sya ja ottaa käyttöön Ruotsin kruunu sekä käyttää euroa rinnakkaisvaluuttana.
Tuo Snelmanin lainaus on mahtava; "ainoastaan sivistymättömien heimojen nähdään taistelevan tuhoutumiseen saakka"-sopii tähän aikaan kuin sormi sian saparon alle. Vertaus lainattu siitä ainoasta päivän uutisesta, jossa sivistymätön kansa antaa rääkätä eläimiä.
Suomi on todellakin pieni kansa, joka tuhoutuu paráikaa kielellisesti, geneettisesti, taloudellisesti ja henkisesti. Olemme Sodoman tiellä.
Ajatelkaas; Suomi tulee menemään pankkiunioniin. Nordea aikoo jättää tänne einoastaan sivukonttorinsa, sillä Ruotsi ei unioniin mene. Suomalaiset pankit imaistaan kuiviin ensimmäisessä pankkikonkurssissa EMU:ssa, jonka joutuvat
takaamaan.
Fun(deeraaja)
Narsistiset poliitikot ja Putkinotkolainen kansa meidät jälleen yllättää. Mutta että oikein sodomiaa....
En ole pitkään aikaan näin nautinnollisesti lukenut bloggaustasi. Oivallinen kirjoitus. Ja tuoo Snellman lainaus oli mahtava. Ihan oikeastiko Snellman on tuolla tavoin kirijoittanut tai sanonut - eli onko loistavaa faktaa vai loistavaa fiktiota?
Kyllä hakki vm 47 osaa kunhan haluaa. Yxi parhaista analysaattoreista, joita tiedän. Olkoon Sodoma tai Gomora,-kiviä sataa niskaan kumminkin!
Igor ja Fun(deeraaja)
Elkää nyt viitsikö minua kiitellä. Ylpistyn vielä. Sitä paitsi, kuten liitteistä voi todeta ensimmäinen on todella Marskin kirjeestä käännös ja Snellmannin osuus Max Jakobsonin tekstiä vuodelta 2004. Varmaan hän Snellmanninsa tuntee. Joten faktan puolella minä taipuisin. Ja ainakin euro-eroon nyt kun Väyrynen on keinot keksinyt. :-)
http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205411-helvetti-vai-paratiisi
Hakki,
+++ Ilman toimivaa eurooppalaista liittovaltioita on perustettu itsenäisille ja taloudelliselta rakenteeltaan, historialtaan ja identiteetiltään vahvasti toisistaan poikkeaville valtioille yhteinen valutta. ++++
+++ Yhteinen valuutta on pilannut liittovaltion mahdollisuuden. +++
Minulle ei tämä mene jakeluun: miten yhteinen valuutta on pilannut liittovaltion mahdollisuuden? Minusta yhteinen valuutta edellyttää liittovaltiota. Toisaalta, onko identiteetiltään vahvasti poikkeaville valtiolla mahdollisutta toimia liittovaltiona? Mutta se kokeilu on kait läpikäytävä.
Minusta ainoa mahdollisuus on nyt yhteisen valuutan olosuhteissa edetä kohti liittovalitota, jossa keskusvaltiot sitten osallistuvat persaukisten reunavaltioittensa kustannuksiin. Samalla poistuu "joku muu" -äänestämistarve kun ei olisi enää esim. Suomi nimisellä EU-osavaltiolla sellaisia vaaleja, joissa olisi tarkoituksenmukaista äänestää. Voisiko tuo olla huonompi vaihtoehto kuin tuo nykyinen meillä vallitesva vatuloitihallinto, jossa perimmäisenä päämääränä on itseriittoisten puoluieiden ja niiden hännystelijöiden oman edun tavoitteleminen?
Homman sivutuotteena poistuisi tämä Nato -vatulointi.
tutkija Pohjanmaalta
PohjanPoika, long time no see
Ilmeisesti järjestys liittovaltiota perustettaessa meni päälaelleen. Ensin olisi tarvittu liittovaltio rakenteineen, jota suuretkin valtiot olisivat olleet valmiita noudattamaan, vasta sen jälkeen yhteinen valuutta liimaamaan osasten toiminta lopullisesti yhteen. Nyt meneteltiin siten, että ensin synnytettiin yhteinen valuutta, joka antoi kaiken maailman Scroogeille viestin olemattomasta talouden yhteisvastuusta ja sisäisestä kurista. Ja pelikentän vailla vertaa.
Suursijoittaja, pankit, rahastot ja muut osaavat kyllä käyttää hyödykseen yhteiskunnallista epäjatkuvuustilannetta periaatteella; "In confusion there is profit." Nytkin ne ovat onnistuneet rakentamaan itselleen virtuaalipelikentän, jossa reaali-investointien tuotto ei millään pääse kasvamaan heidän hybriidien sijoitustuottojensa tasolla. Kun raha ohjautuu talouden kehittämisen sijaan pelaamiseen, se vähitellen tappaa tuotannollisen toiminnan ja työn ns. länsimaista.
Vajaan kymmenen vuoden kokemuksemme perusteella ihmettelen, että vielä elättelet luottamusta ajatukseen "jossa keskusvaltiot sitten osallistuvat persaukisten reunavaltioittensa kustannuksiin." Ne kun ovat juuri päinvastaiset; persaukiset reunavaltiot pannaan vielä keskusvaltojenkin holtittomuuksien maksumiehiksi.
Kuten tiedät, olen kanssasi juuri samaa mieltä suomalaisen vatulointihallinnon vastuullisuuden tasosta. Sellaiseen voi ratkaisun, avoimen kapinan vaihtoehtona, tuoda JOKU MUU. Sen sijaan pelkkä liittovaltio ei takaa tässäkään suhteessa mitään. Kyse on kansalaisten mahdollisuudesta vaikuttaa poliittisten päätöksentekijöitten toimintaa. Heihin on istutettava jumalanpelkoa huomaamaan, että he ovat kansalaisten tahdon toteuttamisen instrumentti, eivät itsetarkoitus. Se on vaikuttamismahdollisuuksien rakenteellinen aspekti.
Käsitykseni mukaan tiedostavat ja vastuulliset ihmiset USAssa, Saksassa ja muissakin liittovaltioissa kyllä käyvät osavaltiovaaleissakin äänestämässä. Paikallisellekin tasolle jää aina merkittäviä päätöksiä tehtäväksi. Mehän voisimme tunnettuina hallintoharrastusten edelläkävijöinä harjoitella moista SoTe-päätöksellä, joka lopettaisi kunnallisen itsehallinnon ja loisi maakunnallisen. Kepuleiden erillis-, päällekkäis-, lomittaishimmeli vain sotkisi päätöksentekoa sekä kasvattaisi byrokratiaa ja hallinnon kustannuksia entisestään.
Sellaista "pelkoa", joka opettaisi puolueet pelkäämään äänestäjän rankaistusta ei taida olla. Persujen toivottiin olevan vaihtoehto, mutta taitaa sekin ehto sulaa Audin takapenkille.
Liittovaltiomallissahan kansallinen politiikka jää pelkän verenimijän asemaan. Roti ja määräykset tulisivat EU:sta ja paikallinen puoluepoliittinen kuoro komppaisi taustalla ilman valtaa, mutta ei rahaa.
SoTe, jonka esimerkiksi otit, olisi liittovaltiomallissa herkullinen kohde EU:n normitukselle.
Fun(deeraaja)
Kuten tiedät, on olemassa keino joka saisi puolueet pelkäämään äänestäjien rankaistusta. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2015/10/suomen-ongelmien-perussyy-petetyt.html
Lähetä kommentti