torstai 8. lokakuuta 2015

Nyt tuli iso Jytky



Ei suinkaan se, että Persujen kannatus on pudonnut vajaaseen 11 prosenttiin ole Jytky. Realiteetit iskevät duunaria pläsiin.

Eikä sekään, että demarit nostavat kannatustaan toiseksi suurimmaksi runsaaseen 18 prosenttiin ole Jytky ollenkaan. Tuhlaajapojat vain tekevät paluuta.

Kepulitkaan eivät ole Jytkyyn asti edenneet, vaikka aika käsittämätöntä mielestäni onkin, että sen hapuilevasta, vastakkainasettelua ruokkivasta ja yhteiskuntaa repivästä hallitustaipaleesta ei enempää miinusta syntynyt. Vielä?

Kokiksien vanha kaarti on ihan pihalla ja kakarat kaivelevat vielä korviaan?

Muista ei niin kovin paljoa ole ollut sen paremmin hyötyä kuin haittaakaan, ehkä viherpeippoja lukuun ottamatta.

Jytky on siinä, että vähitellen me suomalaiset äänestäjät ehkä ja toivottavasti ymmärrämme, että puolueet ajavat yksinomaan omaa asiaansa. Ne eivät edes vahingossa aja kansalaisten asiaa, eivätkä kansakunnan asiaa ollenkaan. Valtaa päättää mitä tehdään ja oikeutta nimetä edunsaajat, sitä ne havittelevat. Tai oikeasti tietysti he, koska puolueen eliitin intresseistä aina on kyse. Vaalilupauksilla ei ole merkitystä ollenkaan. 

Parlamentarismilla he ymmärtävät vain ja ainoastaan puolueiden keskinäisen parlamentarismin. He päättävät keskenään. Kaikilla muilla tulkinnoilla he ovat milloin tahansa valmiit pyyhkimään peppunsa. Ja kuten tällä kierroksella on usempaan kertaan konkreettisesti havaittu, ne sen myös tekevät.

Vähitellen kansalaiset havaitsevat, että ainoa heidän asiaansa ajamaan suostuva äänestysvaihtoehto on JOKU MUU.  Ainoa tapa saada poliitikot toteuttamaan kansalaisten tahtoa on vähentää poliittisten puolueiden painoarvoa demokratiassa. Puolueiden legitimiteetti pitää kyseenalaistaa ja saada ne ymmärtämään, että he ovat vain väline. 

Apua päätöksenteolle ei ole siitä, että toimii puolueiden säätelemissä ajatushäkeissä, vaihtaa yhden puolueen edustajan toisen puolueen edustajaan. Ei siinä päätöksenteko, kansalausen kannalta mihinkään muutu. Ilman systeemimuutosta mikään ei demokratiassamme muutu. 

Pois

Oikeus päättää julkisista puoluetuista. 
Oikeus edellyttää ryhmäpäätösten sitovuutta.
Oikeus itsenäisesti päättävien kansanedustajien rankaisemiseen.  


15 kommenttia:

fun kirjoitti...

Jytky tuli ja kansa kiertää kehää. Keskusta on suurin puolue ja runsas hallituskausi sitten olisi luullut, etteivät enää itse kaivamastaan kuopasta nouse.
Demarit nousee taas persujen kustannuksella. Taitaa hallitus lahota tuoreeltaan.
Jos nyt tehdään taas hallitus, jossa sdemarit ovat mukana voidaan valmistautua taloudelliseen finaaliin.

MIKÄ MUU se voisikaan olla. Aku Ankka tai kirkkovene tuskin hallitsee maatamme paremmin kuin nämä isänmaan parturit. Porvari ei ole ainoa, joka riistää kansaa, sillä sen tekee politiikko paljon paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

samaa mieltä. Ja siksi jätin tyhjän vaalilipun ja teen sen myös seuraavissa vaaleissa. Suomen asiaa ei ajeta eduskunnassa olevien puolueiden kautta. Toivon, että EU ajautuu liittovaltioksi, jolloin asiat eivät voi mennä huonompaan suuntaan kuin nyt. Samalla ratkeaa tuo NATO -kysymyskin.

tutkija Pohjanmaalta

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Mä en luota puolueiden kannatuslukuihin tällä hetkellä ollenkaan, koska porukkaa vituttaa säästöjen ja pakolaisien takia niin paljon, että ex-puolueiden inhoaminen vaikuttaa liikaa galluppeihin.

Nyt ei käytetä järkeä vaan kannatetaan jotain, mikä pui nyrkkiä samaan suuntan mihin sitä tekee puida.

Kun tilanne vähän tästä tasaantuu niin saadaan näkyviin todelliset kannatukset.

Sipilän kunniaksi on sanottava, että se on saanut pysähtyhneisyyden ajan loppumaan, koska koko poliittinen kenttä on nyt käyhmistilassa.

Ehkä tässä käy niin, että Olli Immonen vartiointiliikkeen miehenä osaa kertoa parhaiten, kuinka hallituksen työskentely tulee näkymään katukuvassa ja kohoaa arvoon arvaamattomaan.

Kaikki on mahdollista kun mämmikourat ovat asialla.

Hakki kirjoitti...

Fundeeraaja, PohjanPoika ja Satumainen, kylläpä Jytky puhuttaa, melkein kuin silloin ennen. Kaikki kolme olemme ilmeisen samaa mieltä siitä, että "Suomen asiaa ei ajeta eduskunnassa olevien puolueiden kautta." Valitettavaa, kun se järjestelmä, jonka kansalaisina olemme sallineet syntyä osoittautuu mahoksi, kunkin puolueen eliitin edunvalvontakoneistoksi.

Satumaisen ajatukseen Sipilän sähläilyn tuloksellisuudesta ja tarkoituksenmukaisuudesta voimme varmasti olla muutakin mieltä. Ei kai itseisarvoisena oletuksena voi olla vastakkainasettelun ja riitaisuuden kylväminen. Sillä ei kansakuntaa pelasteta. Ja pelastamiseen nyt on suuri tarve.

Kuitenkin kansakunnan yhteisten ja yleisten asioiden hoitamatta jättäminen, mitä viimeiset kaksi - kolme vaalikautta on leimallisesti ja menestyksettä harrastettu ei voi pitkän päälle olla suvereenin valtion järkevää politiikkaa, tyhjiöt kun vetävät puoleensa. Kenraalikuvernööreistä meillä on kokemuksia ja niitä on ilmeisesti taas tarjolla, kaikista ilmansuunnista pohjoista lukuun ottamatta.

Vaan kun kansalaisten rakentamien puolueiden käsissä olevasta puoluepolitiikasta ilmeisesti ei ole yhteiskunnan asioiden hoitajaksi, mistä apu? Messiaista kasvaa helposti kusipäitä, eikä heistä kuoriutuvista Führereistä pääse siististi eroon parasta ennen päivän mentyä. Ja kiihtyvän kehityksen maailmassa härsiintymistä ei tarvitse kauan odotella. Nykyinen sekoilumme on osoittanut, että aatelisia ja kruunupäitä voi toki valita, mutta sekään ei tahtia muuta. Globaalin markkinatalouden plutokratia voisi tarjota luontevan pohjan, mutta se tuskin pitkään massoille sopisi; tahdottomaksi jalostetun orjan osa ei välttämättä kovinkaan kiva ole.

Demokratian aikaa on Euroopassa nyt kestänyt noin 100 vuotta. Kun ihminen ei juurikaan muutu edes tuhansien vuosien yksiköissä, uusia ratkaisuja on etsittävä ja löydettävä kokeilemistamme. Kehittää niistä. Siitä huolimatta, että ensin meitä odottaa iso rähinä.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ ensin meitä odottaa iso rähinä. ++++

Kuinka isoa rähinää odotat? Minusta näyttää siltä, että on kehitteillä Lähi-Idässä 3. maailmansota kunhan Putin pääsee armeijansa varustelussaan riittävän pitkälle ja USA:n presidentiksi valitaan joku republikaaninen hullu. Ja tuon rähinän loiskeet voivat ulottua Itämerelle asti. Tilanne on ehkä vähän samantapainen kuin vuonna 1938; kaikki sodan merkit olivat ilmassa mutta kukaan ei uskonut niihin.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Juuri niin isoa. Mutta myönnän kyllä, että olen näin uskonut jo pitkään. (Arkistosta tieto kyllä löytyy, joten noin 5 vuotta lienee aika oikeaan osuva arvio.) Mutta niin on matka vuoden 1933 tammikuusta vuoden 1939 syyskuun alkuunkin pitkä ja vaiheikas.

Inhottavinta asiassa on, että meille suomalaisille tulee käymään huonosti. Puolustautumisen, jopa itsenäisen turvallisuuspolitiikan harjoittamisen kaikki edellytykset - poliittiset, henkiset, taloudelliset ja materiaaliset - ovat kaikki levällään. Ja keskeisimpänä puutteena loistaa johtajuus.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

taaskin samaa mieltä. Ja samaa mieltä myös moni muu, joiden kanssa asiasta olen keskustellut. Puolustusvoimien määrärahoja karsitaan edelleenkin, kuten Hesari tänään kirjoittaa

http://www.hs.fi/kotimaa/a1444367305777

Sitä minä ihmettelen, että mistä se kumpuaa tällainen poliittisen johtomme älyllinen vajaavaisuus?

Ehkä näissä tulevissa vaikeissa olosuhteissa on hyvä olla toinen koti täällä Euroopan sydämessä. Eikä välttämättä punainen tupa ja perunamaakaan Pohjanmaalla hyvien kalavesien äärellä ole huono ratkaisu.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Aina on hyvä olla jokin muu paikka minne mennä sitten kun on tarvis.

Onhan minulla mielipide siitä, mistä tämä poliittisen johtomme vajavuus johtuu. Älyllä ei sen kanssa juurikaan ole tekemistä; moraalilla sitäkin enemmän. Sen muodostumisessa 1960- luvulla ja erityisesti sen alulla on huomattava merkitys. Ja tietysti myös peruskoululla.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Sitä rähinää ei välttämättä kauaa tarvitse odottaa, koska Turkin läpi on alkanut virrata pakolaishyökyaalto, jolle tarttuu jostain mukaan isoja seteleitä, joita meikäläiset kunnallispomot sitten havittelee ja järjestää innoissaan majoitusta vielä suuremmille pakolaismäärille.

Osa pakolaisista on tullut vain käymään ja kyselee kuljetusta takaisin heti kun rahat alkavat olla lopussa, mikä on siinä määrin kummallista toimintaa, ettei sitä olla aikaisemmin nähty.

Sitten on tämä netissä suuren suosion saanut peli elikkä bongaa taistelija. Niitä on saatu ihan mukavasti kun ottaa huomioon, ettei läheskään kaikkia tunneta naamalta.

https://twitter.com/EU_MilitiaWatch

Turkissahan on islamistihallitus ja sille varmaan sopisi päästä Turkin nykyisistä liittolaisista eroon, koska ilman niitä on helpompi Turkin armeijaan, joka on sitten ainoa este kalifaatin tiellä. ISIS varmaan jeesaa siinä.

Eli mulla alkaa olla sellainen käsitys, että Turkki harrastaa vähän samankaltaista politiikkaa kuin Georgia tuossa joitakin vuosia sitten ja kohta silläkin on ystävät vähissä.

Suurin ero on siinä, että tällä kertaa EU muutetaan kaaokseksi ensin ja valtapolitikkaa aletaan harrastaa vasta sitten.

Samalla päästään eroon myös Natosta, joka sekin on islamistien valtapyrkimysten esteenä, ja Euroopassa tajutaan, että Kreikan asehankinnat olivatkin ihan fiksu siirto.

Anonyymi kirjoitti...

Selväähän on, että tällä " pelillä" on juoni ja käsikirjoitus. Satumainen hapuilee varmaankin kohti tulevaa.
Meidän johtavat politiikkomme ovat niin uunoja, ettei sellaisia voi oikeasti olla. Ehkä hekin näkevät tulevan tilanteen ja ajavat Suomea alas. Mikäs sen hienompaa kuin saada aikaan tiivis liittovaltio Eurooppaan mahdollisimman nopeasti. Sen jälkeen ei kotimaisten politrukkien tarvitsella kuin levitellä käsiään ja nostaa kulukorvauksia.

Hakki kirjoitti...

Satumainen ja A no nymous

Alan kallistua sille kannalle, että tällä kaikella todella on käsikirjoitus. Kenen se on ja mikä, on tällaiselle eläkeläiselle vielä epäselvää. Oletan kuitenkin, että kirjoittaja istuu Moskovassa. Tällä hetkellä kaikki tuntuu sujuvan aivan liiaksi kuin kirjassa. Historiankirjassa.

Herää kysymys mikä yhdistää Moskovan aakkosjärjestyksessä vaikkapa Ankaraan, Bagdadiin, Budapestiin, Damaskokseen, Kabuliin ja esimerkiksi Teheraniin ja Tel Aviviin? Ja kun ennen väitettiin kaikkien teitten johtavan Roomaan, ne taitavat nyt johtaa Berliiniin?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Mun on hyvin vaikea nähdä miten Kremlistä käsin voitaisiin päättää miten paljon NATO-maa päästää pakolaisia lävitseen, varsikin kun Venäjä edustaa sen hallitukselle länsimaista kulttuuria, joka on vihollinen.

Tai ehkä Putin kirjoittaa Obamankin puheet. Mistä sen tietää kun tarpeeksi vainoharhaisiksi ruvetaan?

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Tutkimattomia ovat Herrain tiet.

fun kirjoitti...

Tuskin käsikirjoittaja Moskovassa istuu, mutta Putin hallitsee tilanteen ja tuntuu olevan sen tasalla. Ukraina vetää henkeä sen aikaa, että Syyria hoidetaan kotiin.
Assadille jää loppupeleissä maa, jossa asukasmäärä on enää puolet entisestä. Hallinto on helppoa kunhan kuuntelee mitä Moskova kertoo. Venäjällä on mahtava asema Lähi-Idässä. Iran ja Syyria tulevat hoitamaan tulevaisuudessa Irakin ja Libanonin. Israel saa aivan eri luokan naapurin. Turkki joutuu pahaan puristukseen. Valko-Venäjä on ottamista vaille valmis ja Ukraina kypsyy aikaa myöden Venäjälle. Eurooppa alkaa olla valtansa loppupäässä, eikä USA jaksa paimentaa kaikkea.

Näin näyttäisi menevän, mutta kestääkö Venäjän kansa? Entä mitä tapahtuu kun USA saa republikaanin presidentiksi? Kauan eläköön, että saamme nähdä finaalin!

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Mitä mä tilanteesta ymmärrän niin Venäjän ja Euroopan välillä ei ole salaliitoa vaan kummallakin suunnalla ollaan opittu menneistä virheistä sen verran, että pitää kokeilla toista ääripäätä.

Venäjä on menossa kansallissosialismin suuntaan ja Eurooppa kommunismin suuntaan.

Suurin ero tässä on se, että kommunismi kehittyy isolla rytinällä.

Ensin mennää liberaalimpaan suuntaan ja kaikki on olevinaan hyvin. Sitten äkkiä alkaa veri lentää. Kun luokkaviholliset on hoideltu, tapetaan kyvyttömimmät kommunistit, että hommat saadaan taas osapuilleen toimimaan.

Kansallissosialismi on hiipivämpää sorttia. Pikku hiljaa vain aletaan kiinnostua ihmeaseista ja ihmemiehistä ja liberaaleilta pannaan turvat tukkoon. Diktatuuri pystytetään ennen kuin sitä tajutaan pelätä.

Sitten vasta vähän puhdistellaan, mutta ei samalla holtittomuudella kuin kommunismissa vaan hyödylliset ihmiset pidetään hengissä, ettei tarvii nähdä nälkää ja hommata uutta teknologiaa vakoilemalla muita.

Jos tässä turvallista paikkaa haluaa väkisin etsiä niin lähin on itärajan toisella puolella, paitsi jos ei tykkää kansallissosialismista tai on juutalainen tai jotain sellaista, mutta Euroopasta sitä on turha etsiä.

Sveitsi ehkä selviää, mutta ei välttämättä sekään.

Intia on sen verran iso maa, että porukan pitää seota itse ennen kuin siellä tapahtuu mitään ihmeempää.