maanantai 1. joulukuuta 2014

Fantastisia uutisia Euroopasta


Miksi  heräämme aina liian myöhään? Ja jotkut meistä jatkavat uniaan vieläkin? Tämäkin haastattelu on julkistettu jo vuosia sitten. 



The ex Hitman on Finland

Talouselämän mukaan moni pelkää, että euroalueella on edessään samanlainen taantuman aika ja deflaatiolle menetetty vuosikymmen kuin Japanilla. Euroopan keskuspankin varapääjohtajan Vitor Constancio  ei kuitenkaan tähän usko.

"En usko, että Eurooppa on olisi vaarassa pudota täyteen deflaatioon", sanoi Constancio. Hänen mukaan nimellisten palkkojen pitäisi pudota kaikissa jäsenmaissa, jotta skenaario olisi mahdollinen.
Kuitenkin samalla juuri EKP, Saksan painostamana vaatii kaikkia EMU-maita toteuttamaan sisäiset devalvaationsa mahdollisimman tehokkaasti! Kun sisäinen devalvaatio tarkoittaa kustannusten ja erityisesti palkkojen ja palkkasumman laskua, EKP sekä hyväksyy deflaation aiheuttamisen ja lisäksi patistaa kaikkia EMU-maita deflaatioon. Ilmeisesti vasta sitten, kun kaikki muut ovat tavoitteen saavuttaneet, Saksa ilmoittaa luopuvansa eurosta.

Mario Draghi vasta varsinainen veijari. Väittää Suomessa vieraillessaan Euroopan talouden mätänevää ydintä EKPn uljaaksi räätälöidyksi menestystarinaksi, eikä yksikään poliitikko, ei virkamies eikä taloustieteilijä nouse ylös toteamaan sitä, minkä jokainen EKPn rahapoliitiikkaa vähänkään seuraava taviskin näkee; mutta eihän keisarilla ole vaatteita. Ilmeisesti edes logiikan lait eivät EKPtä enää koske? Alkaa Mario yhä enemmän muistuttaa Hamelnin pillipiiparia.





Ja taas joitakin mielipiteitäni viime aikoina esillä olleisiin valtamedian uutisaiheisiin.


Nimeämmepä tiemme Kreikaksi, Argentinaksi tai vaikka Japaniksi, kusessa oomme kumminkin. Ja syy on aivan selvä; yhteiskunnan päätöksenteko, edes silloin kun sitä on, ei enää palvele kansalaisia ja heidän tarpeitaan vaan puolueita.

Kansalaisten demokratia on rapautunut puolueiden ja muiden etujärjestöjen demokratiaksi. Kaikki ne keskittyvät huolehtimaan siitä, että saavat vähintään heille (= heidän eliitilleen) kuuluvan osan kakusta, kukaan ei keskity siihen, että kakku kasvaisi. Se kuitenkin olisi kansanedustajien keskeisin tehtävä. Katsoa kansan ja valtion kokonaisuutta ja ylläpitää ja kehittää kilpailukykyistä yhteiskuntaa, ei keskittyä omiensa edunvalvontaan ja kilpailijoiksi kokemiensa voittamiseen.

Kun kotimaan politiikasta on tullut poliitikoillemme vain askelmerkki EU-lihapatojen äärelle, tulee kiusaus keskittyä EU-karriäärin rakentamiseen Suomen kustannuksella liian suureksi. Se on jouduttu viimeisten 7 vuoden aikana kalliisti kokemaan.

Poliittisen järjestelmämme sisältä on turha enää korjausta odottaa; liian moni on vaarassa menettää liian paljon. Kuitenkin muutos on välttämätön.




Jos strategia on Jyrki-boy hengentuote, eivät aikaisemmat näytöt oikein kannustaa siihen luottamaan.

Sama koskee infra-hankkeiden vaikutusta yksittäisten kansallisvaltioiden kasvun edistäjinä. Esimerkkinä Suomesta rakennusinvestointien kertautuvien hyötyjen valuminen Baltiaan, Puolaan, Venäjälle.

Ja viimeisimpänä epäilykset yhteiskunnallisen päätöksenteon rationaalisuudesta tuovat mieleen muutamat tie-, siltarumpu- tai junanraide-investoinnit, joille ei sitten myöhemmin löydy käyttöä ollenkaan, tai vaikkapa Kinnulan kunnan lomakylähankkeet. 

Ottajia riihikuivalle rahalle löytyy kyllä, jos on mistä ottaa. Sen osoittivat jo ESR-rahojen tuhlaileva käyttö aikoinaan.




Toivottavasti Heikki Taimio on oikeassa. Ja toivottavasti suunta saadaan nopeasti muutettua. Itseruoskinta ja syömälakko alkavat jo kyllästyttää.




Draghi taitaa todella olla banksterisosialismin tiellä? "I am making you an offer you cannot refuse." Vai Sisiliastako hän on kotoisin?




Onko Draghi lopultakin seonnut ja siirtynyt Göbbelsin koulukuntaan? Euroopan rahapolitiikan siirtyminen Saksan ylivaltaan ei todellakaan ole lisännyt pienten tasa-arvoa, elinkelpoisuudesta puhumattakaan. Senhän näkee sokea Reettakin.




Tuskinpa oli viimeinen, sillä puolueiden vallan peruskivi on niiden itselleen ottama oikeus päätellä, ketkä heidän opetuslapsistaan ovat sopivan lisäksi myös päteviä. Eivätkä muut puolueet ymmärrettävästi moista menettelyä kyseenalaista kun tietävät, että heidän vuoronsa tulee aikanaan.

Maksajina ovat aina samat; me veronmaksajat. Eikä tämä meno pääty, ennen kuin kolme asiaa täyttyy; puolue- ja vaalirahoituksessa luovutaan julkisin varoin tapahtuvasta rahoituksesta ja siirrytään yksityiseltä sektorilta tapahtuvaan rahastopohjaiseen rahoittamiseen.

Toiseksi perustuslain 29§ rikkominen sanktioidaan siten, että kansanedustajat eivät voi päätöksenteossaan vedota ryhmäpäätöksen sitovuuteen.

Kolmanneksi kansanedustajien yhtäjaksoisten kausien määrä rajoitetaan kahteen ja samalla jäsenyydet kuntien, kuntainliittojen ja -yhtymien sekä muiden etujärjestöjen luottamustoimissa kielletään sinä aikana, jonka kansanedustajuus kestää.




Enpä voi kuin kompata 1. kommentoijaa. Tosin sillä erolla, että täällä Suomessa hän nosti julkisen sektorin velat tappiin rahoittamalla itse kasvattamiaan julkisen sektorin kuluautomaatteja, eikä lupauksensa mukaisesti osannut niitä valtansa 7 vuonna korjata. Sen hän jätti seuraajilleen.

Myöhän maksamme.




Ei mikään Hups! Eihän muuten voi ollakaan, kun maailman suurin markkina-alue säästää itsensä hengiltä.





Ei tästä hämmästyä pidä, onhan NATOmaa Kreikka edelleen ja  jatkuvasti kasvattamassa aseistustaan pelätessään NATOmaa Turkin interventiota.

Liettuan ratkaisujen perusteella NATO ei ole ainakaan ole osallisena Ukrainan sotilasoperaatioissa. Liettua mahdollisesti on. Seuraako tästä jossain vaiheessa, että Viro, Latvia ja Puolakin ryhtyvät jossain vaiheessa osalliseksi, on niiden itsensä päätettävissä. Eivät ne päätöksillään kuitenkaan välttämättä NATOa osalliseksi vedä.



Sauli Niinistön linja, joka pohjaa EUn, Venäjän, NATOn ja Suomen realiteetteihin vaikuttaa meidän kannaltamme vähiten huonolta. EUn jäsenenä ja NATOn kumppanina Suomi kuuluu selkeästi läntiseen Eurooppaan. Meillä ei ole mitään syytä elämöidä Venäjää kohtaan yrittämällä liittyä  NATOn täysijäseneksi. Uskottavasta puolustuksesta joudumme pitämään kiinni joka tapauksessa itse,

Virkavastuulla toimivat puolustusvoimien asiantuntijat antavat ymmärtää, että puolustuksemme on uskottava. Se voisi toki aina olla vieläkin uskottavampi, mutta johonkin raja on vedettävä.

Uskottavuutta lisäisi kustannustehokkaimmin Sveitsin-mallinen reservi, jossa kevyt aseistus ja osa vähän raskaammastakin, on reserviläisillä kotona tai omalle lähialueelleen varastoituna. Toinen vaihtoehto on herättää henkiin vapaaehtoisten Suojeluskunta ja Lotta-järjestöt, nyt selkeästi puolustuslaitoksen johdossa.




Mielenkiintoinen uutinen varsinkin, kun ottaa huomioon Suomenkin valtavirran politiikan. Varapääjohtaja "Constancion mukaan nimellisten palkkojen pitäisi pudota kaikissa jäsenmaissa, jotta skenaario olisi mahdollinen."

Sisäisen devalvaation keskeisimpänä perusteena on kilpailukyvyn palauttaminen palkkoja alentamalla. Kuitenkin mahdollisimman tehokas sisäinen devalvaatio aikaansaa deflaation. Siis valtavirran finanssipolitiikka ajaa meidät deflaatioon. MOT




Taitavat länsimaiset tavat, kunnioittaa kansojen itsemääräämisoikeutta vaan olla kovin vieraita Lavroville ja Putlerille. Heille selitys, että pakotteet ovat seurausta Venäjän toimista Krimillä ja Donbasissa ei aukea ja vaihtoehto perinteisille sotilaallisille voimatoimille. Niihin tartuttiin entisinä aikoina. Aikoina, joita Lavrov ja Putler ilmeisesti haikailevat takaisin.




"Voimme muuttaa ostojemme kokoa, tahtia ja koostumusta", Draghi sanoi. - Tokkopa Tante Angela ja hänen vvm:nsä Schäuble, puhumattakaan BuBan Weidemannista antaa heittää euroja helikopterista tai kohdistaa NEW Deal- tyyppisiä ohjelmia ongelmamaihin, Suomi ml.? 

Paljon muu ei enää auta.





"Yrittämisen verotus vähentää yrittämistä" Tämän havaitsemista varten VATT tarvitaan?

  

Mikä ihmeen vallan tasapaino? Punniten miten tahansa Venäjä on sotilaallisesti keskisuuri valtio, jonka ohi mm. Kiina ajaa hyvää vauhtia ohi. USA käyttää puolustukseen/sotavoimiinsa enemmän varoja, kuin kaikki muut maat yhteensä? Kun vielä NATO on yksiselitteisesti puolustusliitto, mistä tasapainosta he uneksivat?
Dmitri Peskov ei taida ymmärtää ongelmaa? Ongelma ei ole, että me muut emme tietäisi vaan, että Venäjän johto ei tiedä.

  

>> Fantastista vastuuttomuutta aina Vanhasen II hallituksen alusta alkaen. Seitsemän velaksi elettyä vuotta, joilla on maksettu Kataisen kuningastie ja velkaannuttu silmämunia myöten. näytä lisää
Varmaan muistat myös ajankohdan? Se oli 2008 marraskuussa. Kovin oli Jyrki-boyn näytöt vakaalla pohjalla. Valtionvarainministerinä hän oli ehtinyt olla noin vuoden. Loistavan perusteltu arviointi?

Toinen loistava arviointi olisi ajatus, että Jyrki-boyn osaamisen ja karisman seurauksen kokoikset yleensäkään hallitukseen pääsivät. Todellisuus kertoo, että se lähinnä oli seurausta Sauli Niinistön uskomattomasta äänimäärästä, yli 60.000 ja 10% kokiksien äänimäärästä.

Jyrki-boy rahasti Saulin perinnön ilman ensimmäistäkään omaa panostaan. Lukuun ottamatta yhtä väärennettyä pöytäkirjaa. 

Mitä taas tulee Vanhasen II hallitukseen, se aloitti poliittista kantaa ottamattomien toimitusministeriöittemme sarjan, joka päättämättömyydessään ja osaamattomuudessaan varmasti nousee kyvyttömimmäksi historiassamme.




Sekä Aho että Niinistö (omista isoista virheratkaisuistaan huolimatta) ja erityisesti Raimo Sailas ja nimimerkki Tyhmyri http://tyhmyri.wordpress.com/ ovat tasan oikeassa. Fantastista vastuuttomuutta aina Vanhasen II hallituksen alusta alkaen. Seitsemän velaksi elettyä vuotta, joilla on maksettu Kataisen kuningastie ja velkaannuttu silmämunia myöten. Kalliiksi vielä käy.

Herää kyllä kysymys sekä demokratian ja varsinkin opposition todellisesta toimivuudesta Suomessa että median, erityisesti talouspoliittisen median osaamisesta ja asiantuntemuksesta kummallakin alueella. 

Miksi ihmeessä meillä ei käsitellä päättäjien päättömyyksiä ja suoranaisia valheita /epätotuuksia /osatotuuksia silloin, kun asioille vielä voi jotain verraten vaivatta tehdä?


12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

se on joko Euroopan liittovaltio ja Suomen kuuluminen siihen tai sitten ... Suomen luopuminen eurosta. Edellistä ei Suomen yhteiskuntajärjestelmä sisäisine devalvaatioineen sekä hyvinvointiyhteiskunnan alasajon johdosta ilman laajoja lakkoja kestä, joten jäljelle jää vain tuo jälkimmäinen. Omalta kannaltani ikävä tilanne kun minulle Saksassa asuminen tulee liian kalliiksi. Henkisesti ja fyysisesti olen jo varautunut tähän tilanteeseen.

Silloin kun euro otettiin Suomessa käyttöön, kysyin moneltakin, että mitäs sitten kun Suomessa tarvittaisiin devalvaatiota? Kukaan ei vastannut tähän minun sopimattomaan kysymykseeni. Nyt olemme siinä tilanteessa. Eikä vieläkään poliittinen establishmentti tätä juurikaan esille ota, "euro kun on menestystarina".

tutkija Pohjanmaalta

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Jygän transformaatio älykkääksi ihmiseksi sen jälkeen kun se pääsi komissaariksi kertoo kaiken olennaisen Suomen ilmapiiristä.

Täällä ei passaa puhua Ruotsin velkakuplasta ollenkaan, koska tunnelinpäähän halutaan valoa vaikka väkisin, mutta komissaari voi puhua asiasta ruotsalaiselle lehdistölle, koska sielä on toimittajilla sentään vielä jokunen varvas maan pinnalla.

Vaikka miten on yrittänyt ottaa selville miten rapakunnossa taloutemme todella on niin silti tulevaisuudessa voi vaania isojakin ikäviä yllätyksiä.

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Kumpikin esittämistäsi vaihtoehdoista lienee yhtä todellinen tällä hetkellä? Eli kumpikin aivan yhtä mahdoton, sillä ilman kansalaisten kapinaa eivät Suomen ns. päätöksentekijät eurosta eroa. Liittovaltiokehitykseen ei taida enää uskoa kuin jokunen saku ja valtioiden liitto hajoaa jo silmissä Britanniasta alkaen?

Tästä Eurooppaharjoituksesta jää Suomelle käsiin valtavat velat ja rapakuntoinen vientiteollisuus, jolla ei yksinkertaisesti ole mahdollisuuksia maksaa velkoja pois, eikä ylläpitää puutteellisintakaan yhteiskuntaa. Osaavimmat kansalaiset poistuvat globaaleihin kasvukeskuksiin ja vaivaiset jäävät hoitamaan toisiaan.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

"tulevaisuudessa voi vaania isojakin ikäviä yllätyksiä." Olen samaa mieltä. Ja päätellen siitä, millä innolla kokikset torppasivat TVOn jatkohakemuksen ja Fortumin luvan ja erityisesti miten he ajavat uutta "Petsamon Nikkeliä", nyt länsirajamme strategisimpaan paikkaan panee pelkäämään pahinta.

Eilen keskustelimme pienemmässä piirissä odotettavissa olevista yllätyksistä. Siinä yhteydessä nousi jälleen kerran esille Mauri Pekkarisen haamu, Fennovoiman lisäksi jän on jättänyt perinnökseen myös uskovaisilleen myös mahtavan tuulivoimatuki-automaatin väistyviä maataloustukia korvaamaan.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Suomi rupeaa muistuttamaan jotain Afrikan maata, mitä voi kutsua kehitysmaaksi ainoastaan kohteliaisuussyistä, koska valtaa käyttävät niin tyhmät ainekset, ettei kehitystä ole näköpiirissä.

Täällä ollaan jo sillä tasolla, että luonnonvarojen myyminen pilkkahintaan on itsekehun arvoinen saavutus ja valtion kassa on vain jotain mistä voi ammentaa rahaa.

Kuvaan kuuluu myös se, että kasvua nähdään siellä, missä teeskennellään, että talous voi hyvin, koska tulossa olevaa romahdusta ei uskalleta nähdä. Islannin ja Irlannin tapauksista ei olla opittu mitään vaan nyt ihaillaan Ruotsia ja Saksaa. Niiden kaaduttua etsitään uusia aikapommeja ihasteltaviksi.

Hyvin hoidetut kansantaloudet eivät kiinnosta ollenkaan eikä niitä viitsitä etsiä, koska hommassa pitää olla pikavoiton makua. Tunari tarvitsee helpon kikan, millä voi tehdä paljon rahaa.

Talvivaara tulee vielä maksamaan valtiolle sen verran, että siihen hintaan olisi voinut perustaa kaivoksen rikkaampaan malmioon, mutta siinä on sellaista fiilistä, että on pakko osallistua, maksoi mitä maksoi. Mielikuavt ovat tärkeitä kun matikkapää puuttuu.

Voisimme oikeastaan kysellä Mugabelta, onko sillä joutavaa jälkeläistä, joka olisi perinyt sen talousosaamisen, koska se osaisi puhua sellaista kieltä, että meikäläiset päättäjät jaksaisivat kuunnella.

Joku Kongo tai Somalia tästä maasta joka tapauksessa on kehittymässä niin että valtaeliittiä ei ole syytä säästää monikulttuurilta. Kaikkialla muuallahan sitä alkaakin jo olla.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Mulla on sun suosikkiehdokkaalles loistava vaalislogan: Suomi on pohjolan Zimbabwe.

Sekin oli vauras kunnes tampiot tunkivat politiikkaan ja alkoivat sotkea omiaan oikeudenmukaisuuden nimissä. Lopputulos oli että politiikka muuttui uheilulajiksi ja tyhmien päätösten läpi runnomista pidettiin saavutuksena, ihan niin kuin täälläkin.

Joku Muu voisi kampanjassaan korostaa, että Suomi on sinänsä erittäin neekeriystävällinen maa, mutta parempaa tulevaisuutta täältä on turha etsiä, koska täälläkin eletään tutussa neekeritaloudessa. Terve tuloa kumminkin jos ilmasto miellyttää.
Talouspoliittinen ohjelma voisi olla savimajojen rakentamisen lisäämistä, naisien työllistämistä pelloille ja kehitysavun mouruamista. Osapuilleen kaikki muut terveen neekeritalouden piirteethän täällä jo on.

Joku Muu on nyt hyvässä asemassa, koska Persut ovat luopuneet protestipuolueen asemasta ja haluavat hallitukseen pönöttämään. Kampanjointi siis kannattaa.

Kimmo Sasia voisi kysellä presidenttiehdokkaaksi, koska sillä on taipumusta alalle. Kenkälankkia naaman ja gebardisuikka päähän niin pohjolan Mugabe on valmis.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Voisin kyllä, mielellänikin, ristiä JOKU MUUn uudelleen, vaikkapa MUGABEksi jos uskot, että se ratkaisisi ehdokkaan uskottavuus-, tai vaihtoehtoisesti äänestäjien älykkyysongelmat.

Persut ovat nyt puolue puolueiden joukossa. Liike on loppu, protesti kuollut ja arjen edut odottavat. MOT.

Tämän kehityksen toistumisen, ja Suomen varjelemisen punanmullan uudelta tulemiselta voi rauhanomaisesti aikaansaada vain MUGABEn massiivineen äänisaalis.

gun kirjoitti...

Yllättävän vähän hengenheimolaisia ilmaantuu keskustelemaan Hakin erinomaisen ajankohtaisille blogeille.

Koskahan Suomeen rupeaa syntymään toisenlaisia "kuokkavieras-klubeja? Tuskin kestää kovinkaan kauaa kun jonkun muunkin puoluetoimiston ikkunat helisevät. Ihmeellistä, että persujen ikkunat menivät ensin ja vielä toistamiseen.

Suomi kantaa valtion statusta vielä kohtalaisen hyvän sisäisen turvallisuuspolitiikan ansiosta. Poliisi ja puolustusvoimat ovat ne kaksi institutiota, jotka toimivat. Kaikki muu roikkuu löysässä muodollisuudessa. Vaikuttaa siltä, että maa odottaa suurta yhteiskunnallista jytkyä.

Edustuksellinen demokratia ei ole se aatesuunta, jolla pystytään alamäessä massoja hallinnoimaan. Vallankumousta Suomeen ei synny ensimmäisen kappaleen syistä johtuen.

Muutosta alkaa syntyä, kun yhteiskunnan rahat loppuvat ja nehän loppuvat kun lainansaanti tyrehtyy. Siihen menee vielä vuosia, mutta sen jälkeen anarkialla on puheenvuoro. Hän näkee ken elää miten kansanpoliisi ja kansanarmeija tulevat asiaan suhtautumaan. Riittääkö niitten kantti puuttua asiaan ilman, että niitten olemassaoloa kurjistetaan nykyisestä?

Mitenkähän yksittäisen kansalaisen tulisi varautua tämän alamäen viimeiseen töyssyyn?

Hakki kirjoitti...

gun

Punainen tupa ja perunamaa. Siinä ilmeisesti ainoa strategia mihin taviksella on varaa? Niin, ja voisihan sitä seuraaviussa vaaleissa kirjoittaa lippuun MUGABE.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Tää uhkakuvapuoli menee koko ajan ufompaan suuntaan. ISIL uhoaa jo, että sillä on likainen pommi Euroopassa ja iltapaskat ovat silti täynnä väsähtänyttä Venäjän uhkaa.

http://freebeacon.com/national-security/report-islamic-state-claims-radioactive-device-now-in-europe/

Ps. Joku Muu on ihan hyvä nimi, mutta sillä voisi tosiaan olla naamakin. Sitähän ihmiset kumminkin pääasiassa äänestää.

Hakki kirjoitti...

Sataumainen

Mielestäsi siis kuvia kumarramme? Niin varmaan. Jos ei kuva Mugabesta saa sinua vakuuttuneeksi, käypä osoitteessa

http://andrewdobell.deviantart.com/art/Death-43137412

tai vaikkapa

http://aap1964.nettisivu.org/wp-content/uploads/sites/1123/2011/03/tulevaisuus11.jpg

Ennen kuin nykyisen järjestyksen luojat ja sen pelisäännöistä tulonsa hankkivat ovat, joko pakosta tai mieluiten omaan ja kansalaisten intressiin vedoten, valmiita muuttamaan poliittiset pelisäännöt rakenteeltaan kansalaisten ja kansakunnan edun mukaiseksi, voi JOKU MUUsta tai MUGABEsta toki olla kuva. Elävää se ei hänestä kuitenkaan voi tehdä.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Menestyvä poliitikko on mielellään pitkä, näyttää hyvältä ja on hyvässä kunnossa, koska semmoiseen enemmistö haluaa samaistua.

Jos meinaa olla etupäässä oppositiossa niin sitten passaa olla pallomahainen kommunisti tai pottunokkainen perussuomalainen, koska semmoinen vetoaa syrjäytyneisiin.

Muisteles vaan miten hallitukseen nousemassa olevan Persujen julkisuuskuva on muuttunut. Suosio kasvaa ja asema vakiintuu sitä mukaan kun naamat muuttuvat nätimmiksi.

Sitten meillä on laskevan auringon SDP, jonka ulkonäkö on rupsahtamassa.

Kokoomuksen suosio kasvoi kun tavallisien mörköjen tilalle löydettiin Jyrki ja Stubbi, ja Keskusta oli suosionsa huipulla ennen kuin Vanhanen ja ex-missi pilasivat maineensa.

Eli valitse ehdokkaasi naama sen mukaan haluatko sen hallitukseen vai oppositioon. Se mitä panet sen puhumaan ei ole niinkään tärkeää.

http://flashface.ctapt.de/