perjantai 21. marraskuuta 2014
Nykyistä huonommin ei Suomessa voi mennä
Ei vai?
Nyt matkallamme kansantaloudelliseen helvettiin, ensimmäisessä luokassa tosin, on helppoa yhtyä otsikon populistiseen väitteeseen. Saattaa tuntua siltä, että Kataisen, Häkämiehen, Virkkusen, Vapaavuoren ja Stubbin jälkeen poliittisen establishmenttimme tynnyrin pohjatkin on jo kaavittu. Vaan onko sittenkään?
Juha Sipilä, Juhantalo, Vanhanen, Kaikkonen, Anttila, Tiilikainen, Kääriäinen, Kalli, Lehtomäki, Väyrynen .... Niin ja tietysti Pekkarinen, Suomen kallein poliitikko, heti Kataisen jälkeen.
Tai viimeisen vaalimatematiikan mukaan miltä tuntuisivat Antti Rinne, Urpiainen, Backman, Kiuru, Huovilainen, Viitanen... tai vaikkapa Heinäluoma?
Puhumattakaan Soinista ja hänen opetuslapsistaan.
Usko kanssani, että mikään ei näissäkään vaaleissa ainakaan parempaan muutu. Koska äänestäjäkunta, toisin kuin Eduskunta ei usko, että mitätöity ääni on ääni. Ja vahva viesti onkin.
Tunnisteet:
Crises,
Farssi,
johtaminen,
Poliittiset puolueet,
politiikka,
raha,
talous,
Työ,
Valta,
Yhteiskunta
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
11 kommenttia:
Hakki,
ei ole vielä pohjia nähty. Ootas kun euro kaatuu ja kansallista uutta valuuttaa sitten devalvoidaan tommoset 30%. Se alentaa kulutuskysyntää edelleen. Ja meidän eläkkeemme eivät seuraa mitään indeksiä vaan näivettyvät nykytasolle.
Ihan vakavissani olen miettinyt, mikä puolue ajaisi eläkkeellä elävien asiaa? Puoluejargonissa näitä aiheita ajaa minusta tällä hetkellä ainostaan Vasemmistoliitto. Niin vastenmieliseltä kun se tuntuukin, pitäisikö antaa ääni heille?
A no nymous
Saatat tietysti olla oikeassa varsinkin, jos noin asiaa perustelet.
Varmasti 30% devalvointi supistaa ensin kulutuskysyntää, mutta samalla se antaa mahdollisuuden vientiteollisuuden kilpailukyvyn palauttamiseen. Se taas kiertyy palkkoihin, investointeihin, verotuloihin ja vähitellen, joskin terveesti myös kysyntään.
Mutta saatat olla oikeassa siinä - jos sitä ajattelet - että moni siinä jää uhrina matkalle. Saattaa todella olla niin, ettei edes merkittävä euron arvon alentaminen tai edes oma valuutta enää voi auttaa. Siitä kiitos kaikille puolueille, niin hallituksissa olleille, kuin sieltä ulos jääneille.
Uusi Arhinmäki tai jopa Kyllönen? Taidat vielä kuvitella, että puolueiden jargonit ovat edes tarkoitettu tosiksi? Mutta sen kun vaan, ei sillä mikään muutu.
Hakki,
+++ Taidat vielä kuvitella, että puolueiden jargonit ovat edes tarkoitettu tosiksi? Mutta sen kun vaan, ei sillä mikään muutu. +++
En kuvittele, mutta "hukkuva" yrittää tarttua pelastuakseen vaikkapa oljenkorteen, sanoo sananlasku.
Eka kommentti oli mun, sorry unohdin allekirjoituksen.
tutkija Pohjanmaalta
Ei Suomessa VIELÄ huonosti mene, mutta tulee aivan lähiaikoina menemään.
Eläkkeet ja työttömyyskorvaukset on pystytty toistaiseksi maksaman. Varmaa on, että ensi vuonna tähän aikaan pelimerkit ovat aivan erilaisessa asennossa kuin nyt.
Jos tässä vielä euro levahtaa niin eipä taida silloin EU:llakaan olla tulevaisuutta ja sekös Putinia naurattaisi.
Euroopan tilanne on historiansa aikana ollut harvoin tällaisessa tilanteessa ja aina kun on ollut on myös aitaa kaatunut. Suomi reppana ei pysty olemaan koskaan kähinöitten ulkopuolella.
Mitäs tällaisessa tilanteissa pitäisi yksilötasolla tehdä?
Punainen tupa ja perunamaa on jo. Jotkut ostavat kultaa, toiset hamstaavat WC-paperia. Mitäs te hyvät veljet olette tehneet pahojen aikojen varalle?
Fun(deeraaja)
Olet varmasti oikeassa, jos ajattelet miltä nykyisen menon seuraukset näyttävät.
Lainkuuliaisen taviksen osa on kieltämättä aika toivoton tekemisen suhteen, siinä vaiheessa kun ryskyy. Itse asiassa se on sitä aina sen jälkeen kun punainen tupa ja perunamaa ovat valmiiksi odottamassa, metsän siimeksessä. Ei auta kuin nauttia edellisen kesän varastoidusta sadosta ja odotella kuis käy.
Pitäisiköhän sittenkin kaivaa vielä yksi merikontti pommi-, sirpale- ja näkösuojaksi? https://www.youtube.com/watch?v=poj_-vDaAHI
No, eipä vaivuta synkkyyteen. Hienostihan tässä vielä menee,- niillä joilla menee.
Kiinnitin huomiota valtiovarainministeri Rinteen pariin puheenvuoroon. Hjallis Harkimon vieraana ollut Rinne totesi, että hänelle oli melkoinen uhraus ottaa vastaan valtiovarainministerin pesti. Töitä tuli kuulemma entistä duunia enemmän ja palkkakin putosi 30% !!
Voiko olla mahdollista, että ay-pomo ansaitsee niin mahdottomasti? Palkkahan revitään työntekijöitten jäsenmaksuista, jotka ovat muuten verovapaita.
Kuinka Rinteellä on otsaa moittia yksityisen sektorin johtajien korkeita palkkoja tai optioita, joista sentään maksetaan tulovero?
Toinen huomio miehen jutuissa on tuo naisäänien kalastelu. Hän sanoo, että naisten euro on 87snt?
Tuekseen hän tarjoaa tilastoa, jonka mukaan naiselle maksetaan samasta työstä miestä vähemmän tässä suhteessa. Rinne lupaa runnoa palkkaeron alle 10%.iin.
Minusta Rinteellä on väitteissään perspektiivivirhe.Pitäisi puhua tuntipalkoista, jotka ovat miehillä ja naisilla suunnillen samat. Miehet tekevät samassa työssä enemmän vuoro-ja ylitöitä kuin naiset.Tästä johtunee ansiotasoero. Tämän satun tietämään kokemuksenkin kautta.
Eläkkeitten sanotaan olevan siirrettyä ansiotuloa. Jos näin on ja koska naiset elävät tilastojen mukaan n. 10 vuotta miehiä kauemmin niin naisten kokonaisansiot taitavat olla miehiä paremmat samasta työstä.
Mulla on alkanut itää sellainen ajatus, ettei Venäläisien uusi Internet-politiikka johdukaan kansallistunteen kohoamisesta tai ulkomaisilta tiedustelupalveluilta suojautumisesta vaan ne ovat laskeskelleet, että se pannaan jossain vaiheessa kiinni keskeisissä maissa ja sitä varten pitää olla tärkeät palvelut omalla maaperällä.
Ne ovat ikäänkuin suojautumassa muurin taakse, mutta se muuri puuttuu. Somet sun muut palvelut ovat tulevaisuudessakin vapaata riistaa crakkereille samalla tavalla kuin vaikka Suomeen pykätyissä datakeskuksissa, mutta ne ovat venäläisissä verkoissa, joiden sulkemisesta päätetään Venäjällä.
Suosittelen ottamaan blogeista varmuuskopiot vaikka WinHTTrackilla jos tilanne alkaa mennä länsimaissa levottomaksi. Ei ole iso vaiva.
Fun(deeraaja) ja Satumainen
Täytyyhän miehen sanaan voida luottaa; sitä paitsi saman verran, ellei enemmänkin Vanhasen Matti kasvatti palkkapottiaan siirtyessään etujärjestöjohtajaksi. Lisäksi, eikö juuri miehille naisten kalastelu ole perin luontainen toimintamuoto?
Aika ennen Snowdenia ei koskaan palaa. Olen itsekin ollut vakuuttunut siitä, että vastuullisina itseään pitävät poliitikot vielä jossain vaiheessa panee lapun netin luukulle. Tähän sitten loppuu demokratioiden avautumisen ja läpinäkyvyyden aika.
Täytyypä tutstua WinHTTrackkiin.
Hakki,
olisiko tuo parempi, että vaalilippuun kirjoittaisi "kuka tahansa", sillä ei näitä demokratian aiheuttamia ongelmia demokratialla parranneta. Tyhmä kansa, jolle on annettu demokraattiset oikeudet, saa todella ansionsa mukaisesti.
Vaaleissa saa ääniä ne, jotka ovat isolla rahalla voineet vaalikarjaa manipuloida ja rahoittajan etu toteutuu vaaleissa. Ja nuo valitut käteiset sun muut sitten manipulaation kautta saadun valtansa sätkynukkeina sitten saavat palkintonsa ylemmissä svääreissä. Esim korkean eu-viran muodossa. Virkakorruption pahimmassa ja valtiorikoksen muodossa.
Suomessa voi kohta mennä todella huonomin kuin nykyisin, merkittävästi huonommin.
Tyhmyrin blogi tätä asiaa euron kantilta hieman valoitti blogissaan http://tyhmyri.wordpress.com/2014/11/22/hollanti-ja-euron-loppu-mielenkiintoisia-paljastuksia/ Etäältä ohjattua hommaa tämä kaikki.
Näin se menee. Kaivakaamme me ajattelevat tavikset tosiaan punainentupajaperunamaa -poteromme ikäpolvemme lopunaikoja varten.
tutkija Pohjanmaalta
PohjanPoika
Olen tyainnut seuraavan ajatuksen jo muutamankin kertaa esittää, mutta tässä vielä kerran: Kirjoita mitä tahansa, niin kauan kun et kirjoita vaalilippuun ensimmäistäkään numeroa olet oikealla tiellä. Sekään ei demokratian paluuta takaa, mutta panee ns. valtaapitävät todella tarkkaan miettimään omaa parasta ennen päiväystään. Kansalla ei sen jälkeen ole käytännössä muuta mahdollisuuttaa, kuin ottaa käyttöön kättä pitemmät. Se taas on turhan sottasta touhua.
Kuten muutkin Tyhmyrin jutut, tuossakin artikkelissa oli asiaa. Toisaalta voiko todella olla niin, että joku jossain usko minkään inhimillisen konstruktion kestävän ikuisesti? Totesihan jo Newton aikoinaan; What goes up, must come down. Sanoihan?
Ulkoministeri Tuomioja kirjoittaa Turun Sanomissa, että rikkaitten ja köyhien eliniän ero on 12 vuotta.
Oikeassahan ministeri on, mutta eliniän, yleisen terveyden, onnellisuuden ja ansioitten ero ei johdu varallisuudesta vaan koulutustasosta. Koulutetut ovat kouluttamattomia varakkaampia, joten ulkoministerimme oikaisi tilastotietoa sopivasti näin vaalien alla.
Lähetä kommentti