keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Sini Saarela ja Hullu, hullu maailmaSini Saarela sai sitten merirosvoussyytteen. Tiedä häntä nyt sitten pitäisikö itkeä vai nauraa? Aivan ilmeisesti demokratia on Venäjällä hyvin hyvin kaukainen, usvaan kiedottu epämääräinen tavoite? Jos sitäkään. 

Miten kummassa kukaan voi kuvitella Greenpeace-kettu tyttöjen osaavan edes vallata soutuvenettä, öljynporauslautasta nyt puhumattakaan? Eiväthän he edes moista halua. Mitä ne nyt öljynporauslautalla Petsoranmerellä tekisivät? Mutta, maassa maan tavalla.

Kreikka taas alkoi kitkeä äärioikeistoaan. Kultaisen aamunkoiton kansanedustajille luettiin kovat syytteet, kertoi puolestaan päivän Pravda paperiversiossaan. Samalla kommentti kertoi maan havahtuneen myöhään. Tämäkö sitten demokratian tapa puolustautua itse aiheuttamiaan ongelmia epäparlamentaarisin keinoin ratkomaan pyrkiviä kansalaisiaan vastaan? Olen muistavinani, että poliittiset tuomiot - jos tässä nyt ei päinvastaisesta saada kannattajia vakuuttuneeksi - eivät aiemminkaan ole olleet kovin tehokkaita? Enneminkin päin vastoin?  Mutta, maassa maan tavalla?


Ja onhan sitä kaiken maailman muitakin kummallisuuksia tapahtunut ja kommentoitu kansalaisoikeuteni puitteissa:

Arkipäivän realismia, empatiaa, besserwisseröintiä vai typeryyttä?

Odotetaan vielä hetki, kyllä nuo kommentit vielä paskana silmille lentävät. Muuttuivat ennenkin. 1920 lukua seurasi 1930-luku ja sitä 1940-luku.


On hyvä, jos keskuskauppakamari alkaa vähitellen havaita mihin 5 vuoden irtisanomissuoja johtaa; Kreikan tielle.

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt kun se vielä saataisi voimaan ennen kuin kaikkia AAAt katoavat ja IMF ovelle kolkuttelee.


Ei todella ole ihme etteivät verorahamme kuntapalveluihin riitä.  Huolimatta hallituksen vuosittaisesta, noin 10 miljardin elvytyksestä. 50 miljardia, Kankkulan kuuluun kaivoon eli kuntarakenteen ylläpitoon on valunut joka lati.


Valitettavasti Keskuskauppakamarilla ei ole asiassa päätösvaltaa ollenkaan, vaikka hallituksessa, eduskunnassa ja etujärjestöissä kauppakamaripojat riekkuvat vaivaksi asti.

Teki melkein mieli vastata: EI KOSKE SUOMEA!  niin järkeenkäypä ja hyvin perusteltu on kirjoittajien ajatus systeemitasoisen tarkastelun välttämättömyydestä maassamme. Samalla se on juuri päin vastaista sille tavalle, jota päättäjämme harrastavat.


Samalla on syytä onnitella TEtä oivasta otsikosta; puoluepoliittisen järjestelmämme öljylauttan lisäksi meillä todella palavat monet muutkin lautat iloisesti päivästä toiseen; teollisuus, vienti, työeläkejärjestelmä, kansallisomaisuus ja keskeisimpänä kaikesta demokratia. Iloisesti lähinnä siksi, ettei nykyjärjestelmä mahdollista niiden korjaamista. Peräti kaikkiko?


Kun järjestelmä ei enää mahdollista sen korjaamista, vain ulkopuolinen voima voi sen tehdä. Kuten Bowman elokuvassa Avaruusseikkailu 2001ssä yrittää.

Ei koske Suomea, otetaan lisää lainaa.
Hesariin ajokorttisotkua käsitelleen jutun kommenttini, jonka media jätti julkaisematta: 


Pelkän opetuslupa-kohdan muuttaminen on munatonta toimintaa, kun koko ajo-opetusta säätelevä laki on tehty autokoulujen rahastusautomaatiksi. Nyt olisi oiva paikka kansalaisten ja liikenneturvallisuuden vaatimaan kokonaistarkasteluun.

Teoria opitaan itse vaikkapa netissä ja kuulustellaan niinikään vaikkapa netissä. Ajokokeesta tehdään näyttökoe ilman lakiin kirjattuja opetustunteja. Opetus voidaan antaa vaikkapa kenen tahansa ajokortin omaavan, sen riittävän kauan omistaneen ja ajotaitonsa näytön vastaanottajalle osoittaneelle.

Mikään ei estä autokoulun opettajia toimimaan näytön vastaanottajina TAI ajo-opetusta tarjoavina muutoksen jälkeenkin.


2 kommenttia:

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Asiasta uusnatsien kautta toiseen.

Törmäsin Hirvisaaren tuoreinta julkisuustempausta ihmetellessäni tuommoiseen blogiin:

http://whiterebelsfinland.blogspot.fi/

Blood & Honour Suomi Finland on järjestänyt elokuussa musiikkifestifaalit Pirkanmaalla eikä media ole kertonut mulle mitään!

Sen yhden manselaisen kylähullun viimeaikaiset kädennostot se kyllä on selostanut kattavasti, mutta oikeista uusnatseista se ei viitsi kertoa halaistua sanaa.

Lehtohan on perinteisesti ollut haitaksi lähinnä kavereilleen, joista se tapaa kirjoittaa paskaa netissä mikäli ei onnistu muuten riitaantumaan heidän kanssaan. Siitoimenkin mielestä se oli mielenvikainen ongelmatapaus, josta kannattaa pysyä kaukana. Väkivaltainen se ei ole koskaan ollut, toisin kuin väkivaltaa ihannoiva B&H.

Luottamus toimittajiin putosi taas pykälän verran.

Hakki kirjoitti...

Satunnainen, long time no hear.

Tuskinpa sen paremmin manselaiset kylähullut, kuin persujen uusnatsit meillä keskeisimmän pohteen yhteiskuntakehitykselle aiheuttavat? Sen tekevät ne muut, se hiljainen passiivinen, reagoimaton lammaslauma, joka kokoontuu sitten, kun uskoo jonkun voittaneen.

Luottamus meihin itseemme putosi taas monta pykälää.