sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Roistoja vai sankareita?Snowden, Politovskaja, Assange, Manning? Nimet muuttuvat, entä motiivit? Tarvitseeko valtamedia, tuo vallan vahtikoira nykyisin ensin taviksien antaman vainun, ennen kuin se edes alkaa omaa rooteliaan - vahtia vallankäyttäjiä - hoitaa?
Anna Politkovskaja


Edward Snowden, seen during a video interview with The Guardian.

Kuvat: Politovskaja, Assange, Manning, Snowden, FalcianiIlman tavisten aktiivisuutta vallankäyttäjillä on myös keinonsa vaientaa vuotajat. Tilapäisesti tai lopullisesti. Ja siitäkin on näyttöä.

Der Spiegel paljastaa nyt USAn NSAn vakoilleen myös EUta. Entuudestaan lienee aika selvää, että se on omien kansalaistensa lisäksi vakoillut kaikkia "Pahan Akselin"- valtioita, Al Qaidan mahdollisia jäseniä, talebaneja,  kommunisteja, sosialistejä, venäläisiä, kiinalaisia.... 


Siksi juuri meidän, demokraattisiksi itseämme mainostavissa valtiossa asuvien tavisten tulee pitää huoli siitä, että valta ei onnistu sumentamaan eliittimme silmiä. Jos me emme siitä huolehdi, joudumme taas palaamaan  aimo askeleen taakspäin ihmiskunnan kehityksen historiassa. Me kaikki.28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ Jos me emme siitä huolehdi, joudumme taas palaamaan aimo askeleen taakspäin ihmiskunnan kehityksen historiassa. +++

Emmeköhän ole tuon paluuaskeleen jo ottaneet. Eli että tältä osin peli on jo pelattu. Meitä valvotaan enemmän kuin DDR:n Stasi sitä aikanaan teki. Eiköhän joku jo skannaa turvakameroiden naamakuvia. Vielä puuttuu autojemme GPS-paikannus. Pienistä palasista meistä pystytään kokoamaan kokonaiskuva, jossa meistä tiedetään aivan kaikki.

Tätä kaikkea tarvtaan NWO:n aikaansaamiseen. Ja tuon järjestelmän ylläpitämiseen.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

tutkija Pohjanmaalta

fun kirjoitti...

Elämme luupin alla, mutta kuka meistä on kiinnostunut? Hakki on aina valmis maksamaan demokratiasta, mutta ei tiedä, ettei meillä ole koskaan ollut sellaista ylellisyyttä.
Meidän elämästämme puuttuvat toistaiseksi öisin liikkuvat mustapukuiset miehet yönmustissa Audeissaan. Siihen nämä kaunaiset kirjoitukset sitten päättyvät,-valitettavasti.
Niin kauan kun tieto kulkee bittiavaruudessa jenkkien omistamien satelliittien kautta on tieto heidän, ellei siitä erikseen sovita. Jenkit tietävät mitä maailmalla tapahtuu ja he voivat lopettaa kaiken tapahtumisen, joka kulkee heidän tekniikkansa kautta ja se onkin tosi paljon.
Varaudutaan siihen, että eletään niinkuin ennenkin, yksilötasolla ei ole tapahtunut mitään mullistavaa tietosuojan kannalta siksi, ettei kukaan ole kiinnostumut mistä tahansa hinnalla millä hyvänsä.

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

NWO on kaikkien kansalaisten tulevaisuuden pahin painajainen? Mutta haluaisin uskoa, että esimerkiksi juuri kuvissa esiintyvien esimerkki ja internet yhdessä pitäisivät aktiivisten kansalaisten ohella huolta siitä, että moinen tulevaisuus ei koskaan pääsisi toteutumaan. Sillä tiellä olemme jo pitkällä ja ellemme ala asian eteen aktiivisesti toitä tehdä, 1984 kuvat meitä odottavat.

On turhaa enää kuvitella, että ihmisten ja ihmisyhteisöjen kehityksen minkäänlainen automatiikka tupon voisi estää. Ilman meidän panostamme meitä odottaa uusi, pimeä keskiaika oman Roomamme luhistuttua.

Hakki kirjoitti...

fundeeraaja

"Meidän elämästämme puuttuvat toistaiseksi öisin liikkuvat mustapukuiset miehet yönmustissa Audeissaan. Siihen nämä kaunaiset kirjoitukset sitten päättyvät,-valitettavasti." Näin saattaa tulevaisuudessa olla ja on varmasti, elleivät rupohonjuuritasollakin toimivat tavikset herää kyseenalaistamaan nykyistä world orderia.

Ennen kuin huomaammekaan alkavat nuo samaiset miehet mustissa paiskomaan mielivaltaisesti tai tarkoin harkitusti valikoituja ihmisiä helikoptereista meren yllä, säilöttyään ja kidutettuaan heitä ensin kylliksi kidustuskeskuksiksi muutetuilla stadioneilla tai tyhjennetyissä ostoskeskuksissa.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ alkavat nuo samaiset miehet mustissa paiskomaan mielivaltaisesti tai tarkoin harkitusti valikoituja ihmisiä helikoptereista meren yllä, säilöttyään ja kidutettuaan heitä ensin kylliksi kidustuskeskuksiksi muutetuilla stadioneilla tai tyhjennetyissä ostoskeskuksissa. +++

Ehkä ei stadioneilla tai tyhjennetyissä ostoskeskuksissa ..... Mutta mitä ihmettä nuo USA:ssa olevat FEMA Campit oikein ovat? Ovatko ne väärinajattelijoita varten tehtyjä keskitysleirejä?

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Muistan kuulleeni joskus jotain FEMAasta ja sen Campeistä, mutta piti oikein mennä Googlesta katsomaan. Enpä tullut juuri hullua hurskaamaksi. Ja, kuten tuosta arvaat, en osaa asiasta mitään sanoa. Sen toki, että olen syvästi pettynyt siitä suunnasta, jonka USA (siis sen eliitti) on valinnut.

Hakki kirjoitti...

Aika mielenkiintoisia ovat myös eurooppalaisten valtioiden reaktiot Snowdenin olemisiin ja menemisiin. Jo se, että Bolivian presidentin lentokoneen tulo määrättyjen EU-valtioiden ilmatilaan kiellettiin sillä perusteella, että oletettiin Snowdenin olleen koneessa on uskomatonta. (Tapahtuiko todella näin on kai vielä epävarmaa?) Mutta se nopeus, jolla kai lähes jokainen Euroopan valtio antoi ymmärtää, ettei Snowden ole tervetullut maahan hakemaan turvapaikkaa, hakee vertaistaan.

Kuten edellä mainitsin, olen syvästi pettynyt siitä suunnasta, jonka USA (siis sen eliitti) on valinnut. On vielä valitettavampaa, että monet muutkin valtiot, Suomi mukaan lukien, ovat omaksuneet saman asenteen. Se kun on asenne, joka lepää yksinomaan eliitin edun ajamisen varassa ja on täysin deokraattisen kansalaisyhteiskunnan tavoitteiden ja kansalaisten oikeustajun vastainen.

http://www.hs.fi/ulkomaat/Yhdysvaltain+luovutuspyynt%C3%B6+Venezuelalle+vuodettiin+verkkoon/a1373074590385

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ Se kun on asenne, joka lepää yksinomaan eliitin edun ajamisen varassa ja on täysin deokraattisen kansalaisyhteiskunnan tavoitteiden ja kansalaisten oikeustajun vastainen. +++

Tässä valtioiden lähes yhdenmukaisessa menettelytavassa paljastuu nyt se, kuinka demokratia onkin vain eliitin harjoittama cusetus, jossa demokratian nimissä raha- sekä valtaeliitti manipulaation kautta hallitsee. Nyt on tämän apparaatin suhteen tavikselle paljastumassa, että "eihän keisarilla ole vaatteita lainkaan" ja tämä alaston keisari nyt on alastomana hieman hermostunut. Ihmisoikeudet ja demokratia ovat kohta muisto vain, eräänlainen epäonnistumiseen tuomittu kokeilu.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Jos jollekin kehitykselle on löydettävissä selkeä alku, niin tässä se on 11.9.2001 ja George W. Bushin julistama sota terrorismia vastaan. Sen seurauksena tavallisten kansalaisten ihmisoikeuksia alettiin rajoittamaa ja sodankäynnin sääntöjä ja moraalia höllentämään tavoilla, jotka eivät ole länsimaille kunniaksi.

Takaisin aikaan ennen 9/11 ei tahdota löytää millään ja alkaa näyttää yhä selvemmältä, ettei sinne edes haluta. Siis eliitti ei halua. Kuitenkin kehitys sitä ennen oli muistaakseni menossa parempaan suuntaan. (Tosin aika saattaa toki kullata muistot.) Terrorismin poistamisen mahdollisuuksia alettiin tarkastella sen syntymisen edellytysten poistamisen kautta.

Ehkä suurin yksittäinen pettymys on Barak Obama, jonka presidenttiydeltä ehkä odotettiin liiankin paljon. Toisaalta kansainvälisellä rintamalla ohjuksia kylvävät lennokkien laivasto, Guantanamo ja vaikkapa edelleen jatkuva Afganistanin sisällissota osoittavat, että Nobelin rauhanpalkinto meni todella väärään osoitteeseen.

Taitaa vielä olla niin, että cusetuksen kiihtyessä cusijoiden määrä sen kun kasvaa.

Hakki kirjoitti...

http://www.guardian.co.uk/world/interactive/2013/jul/06/us-request-extradition-edward-snowden?CMP=SOCxx2I2

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

+++ Jos jollekin kehitykselle on löydettävissä selkeä alku, niin tässä se on 11.9.2001 ja George W. Bushin julistama sota terrorismia vastaan. +++

Mitäpä jos tuokin oli amerikkalaisten itsensä aikaansaama? Monenmoista teoriaa on internet pullollaan ja se kyllä täytyy sanoa, että koko homma meni hankkeena liian "hyvin". Tornit romahtivat aivan liian hallitusti ja tutkjajärjestelmä oli muistaakseni "sattumalta" juuri silloin poissa päältä.

Niin tai näin, mutta tuosta tapahtumasta saatiin aikaan kasvava koston kierre ja edellytys kansalaisten kaikkivoipaiselle valvonnalle.

Jatkoa varmaan seuraa, seuraava osa kuplettia ilmeisesti Syyrian hallinnon romahduttaaminen, joka nyt ei kuitenkaan menekään aivan "piirustusten" mukaisesti kun Turkissa ja Egyptissä vihaiset nuoret miehet vellovat kaduilla.

USA:n ulkopolitiikka ruokkii nyt sosiologista ilmiötä Youth Bulge (Gunnar Heinson) ja sen kausaaleista USA ei voi enää selvitä voittajana.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Kuten tiedät en ole helposti taipuvainen salaliittoteorioita todesta ottamaan. Varsinkaan mitä tulee tornien kohtaloon, vaikka Pentagonin kohtalo ihmetytti.

Tuo Youth Bulge tulee olemaan varsin suuri haaste kaikille länsimaille, ei yksin jenkeille. Olettaisin jopa, että huomattavasti suurempiin hankaluuksiin Youth Bulbin osalta joudumme täällä Euroopassa. Kaduilla vellovat nuoret aikuiset ja työttömät miehet, ja miksei naisetkin eivät ainakaan yhteiskunnan rauhallista kehitystä edistä. Eikä sosiaalisempi rapautuva hyvinvointiyhteiskuntamme edistä ammatillista omatoimisuutta ja yrittämistä.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

Youth Bulge on yksi malthusialaisen katastrofin apparaatti. Kun ympäristön kyky ylläpitää väestöä romahtaa, tapahtuu se juuri vihaisten nuorten miesten agression kautta. Arabikevät oli tätä, nyt on Egyptin vuoro ja kuten kirjoitit, on vain ajan kysymys kun ilmiö leviää Välimeren pohjoispuolen maihin.

Ihmiskunnalla ei ole kykyä vähentää määräänsä ehkäisyn kautta ja senjälkeen tapahtuvat näm malthusialaiset prosessit. Ilmastonmuutos sitten vielä pikkuisen avittaa tätä prosessia pienentämällä ruokaresursseja entisestään. Halvan öljyn väheneminen vie asiaa samaan suuntaan.

Voi ihmispoloista, mihinkä cuseen olet itsesi saattanut.

tutkija Pohjanmaalta

Karl Fransen kirjoitti...


Hakki ja Pohjan Poika.

Pisimmälle kehittyneet otukset auringon alla ovat muurahaiset ja monet muut sittiäiset. Niiden kehitys, kuten kaiken muunkin kehitystapahtuman luonteeseen kuuluu yksinkertaisuus. Ihminen ei ole päässyt vielä tähän vaiheeseen, vaan olemme edelleenkin kehittämässä näitä monimutkaisuuden ideologisia, henkisiä trappejä, ja kuten poikkeuksetta, itse jääneet rakentamiimme loukkuihin. Voitaneen sanoa, että kaikki elämänmuodot ovat evoluuttisen kehityksen alaisena, josta itse olemme osa, ja olemalla ”John the late commer”, meillä ihmisillä kehittyminen on vielä menossa komplikatioitumiseen ja sen mukaisesti, mielipidemääräisesti, mitä kaikki ideologiat edustavat, suurempaan eristäytymisen sekaannukseen kuin koskaan aikaisemmin.
Snowden, muiden joukossa, on tullut havainneeksi Amerikan tekevän jotakin sellaista mikä koituu, niin Amerikkaa kuin muutakin maailmaa eristäväksi tekijäksi, ja voi johtaa vain suurempaan kaaokseen. Ihmisenä hän kokee sen voimakkaasti häiritsevänä ja on alkanut toimia tavalla minkä hän, oman taustansa ”oikeudenmukaisuuskäsitteen” alaisena, näkee ”oikeaksi” toiminnnaksi, paljastaa oman kansansa salaisuuksia muille, silläkin uhalla, että hänet tuomittaisiin ”maanpetturina”, tai sitten ....pelkästään haluaa esiintyä uljaana ”uhrilampaana”. Äärimmäisyydet voivat esiintyä vain kahdella tavalla..... for, or, against. Välimuodot voivat olla vain osa kumpaakin ja siksi eivät tuota muuta kuin lisääntyvää konfliktiä.

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Siis perusteiltaan ihmiset toimivat kuin kaikki muutkin elolliset, sopuleista ja muista myyristä alkaen. Hyvät edellytykset omaava lajia, mahdollisesti vielä ilman luontaisia vihollisia kasvaa, kunnes se on kasvanut liian suureksi. Sitten lajin nuoret, vihaiset uroot löytävät yhteisen vihan kohteen ja sillähän lajin kasvua taas hetkeksi hillitään.

Nyt ollaankin sitten aikamoisen harvennuksen edessä. Kun kouluaikoja muistelen, maailman väkiluku oli noin 3 miljardia, nyt yli 7. En oikein usko, että poliitikkomme ovat moiseen tilanteeseen valmistautuneet. Sen sijaan on tietysti todennäköistä, jopa luonnollista, että ne taustalla toimivat suuremmat vallan voimakeskittymät ovat sen jo hyvinkin laskelmissaan huomioineet.

Meidän poliittisen elämän kokemattomat, kotimaisen "politikoinnin" ulkopuolisesta elämästä mitään ymmärtämättömät, keskenkasvuiset "johtajat" eivät ole se mitä kansakunta tässä tilanteessa välttämättä tarvitsisi. (Mitäpä minä muista kansakunnista huolta kantamaan.)

Hakki kirjoitti...

Karl

Snowdenin motivaatiota on paljonkin arvuuteltu. Meidän ikäisten kannattaa varmasti pitää mielessä, että joillakin kaksikymppisillä vielä on ihanteita? Ja näiden "nuorten, vihaisten miesten" ihanteet vievät osaltaan ihmisyhteisöjen kehitystä eteenpäin. Ja kun puhutaan oikean ja väärän inhimillisestä rajalinjasta, ja se varmaan on inhimillisen yhteisökehityksen keskeisin rajalinja, sen kirkastaminen saattaa valaista yhteisöjä satoja ja tuhansia vuosia.

Siitä ei tarvinne keskustella, etteikö jenkeillä olisi perusteltu syy syyttää Snowdenia maanpetturiksi. Toisaalta varsinkin George W. Bushin hallinnon toiminna kansainvälisellä kentällä pitäisi, yhtä lailla, viedä hänen koko porukkansa syytteeseen Haagin tuomioistuimessa. Ja valitettavasti sama on ilmeisesti sanottava myös hänen seuraajastaan.

Tuo esimerkkisi murkkujen ja muiden ötökköjen maailmasta oli mielenkiintoinen. Olisiko todella niin, että kaiken elollisen päätepisteenä on yksinkertainen samanlaisuus? Olen joka tapauksessa iloinen siitä, että määritelmäsi mukaan olemme vielä tiellä sinne, emme perillä.

Hakki kirjoitti...

Olen muuten mielenkiinnolla todennut viime viikkojen aikana lisääntyvää kiinnostusta USAsta tähän blogiini. Varmaan paikalliset suomalaissyntyiset ovat suurin joukoin halunneet tutustua vanhan kotimaan kuulumisiin? Mutta kun niitä on joinakin päivinä enemmän kuin kotimaisia sivujen katsojia, tilanne on kiinnittänyt huomiotani.

Toistettakoon varmuuden vuoksi, että kirjoittaja on aktiiviuransa ohittanut, 66 v. eläkeläinen, joka ei kuulu sen paremmin nuoriin vihaisiin miehiin kuin nuoriin idealisteihinkaan. Vanhoihin, naiiveihin idealisteihein ennemminkin.

Vai voisiko todella olla niin, että NSAn hakusanalistat kasvattavat lukijakuntaani?

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

palaan aikaisempaan kommenttiisi

+++
Jos jollekin kehitykselle on löydettävissä selkeä alku, niin tässä se on 11.9.2001 ja George W. Bushin julistama sota terrorismia vastaan. +++

Eiköhän ajassa kannattaisi palata vieläkin kauemmaksi: Israelin valtion perustamiseen palestiinalaisalueden keskelle. Se tapahtuin Holocaustin hyvittämiseksi juutalaisille, mutta siitä alkoi jatkuva Lähi-Idän vihan kierre, jota USAn juutalaisyhteisö - USAn yhteisöistä kaikkein vahvin ja vaikutusvaltaisin - kritiikittömästi tukee.

Mielenkiintoinen ajatusrakenne: jos Kolmannen valtakunnan aiheuttamaa Holocaustia ei olisi, olisiko Lähi-Idän performanssi nyt toisenlaisessa asennossa? Alueen väestöräjähdys olisi toteutunut joka tapauksessa, mutta sen suurvaltapoliittinen kausaali olisi jäänyt toteutumatta, Lähi-Itä olisi globaalisti sama kuin Afrikan, öljyn merkitys poislukien.

Onko nykytilanteen ongelmien äiti Israel? Tai paremminkin Usrael :-)

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

En oikein usko, että ajassa kannattaa palata ainakaan Israelin valtion perustamiseen. Palataan sitten samalla siihen Ranskan ja Iso-Britannian sopimukseen, oliko se Sykes-Picot sopimukseen, jolla ne jo 1916 jakoivat ottomaanien hallitseman Arabian niemimaan turkkilaisilta, arabeilta ja juutalaisilta itselleen. Lisäksi ainakaan UK ei aikonut noudattaa tuota keskinäistä sopimusta kumminkaan, mikä alusta lähtien aiheutti suunnattomia epäluuloja kaikin puolin.

Maksumiehiksi joutuivat sekä arabit että juutalaiset. Ja ehkä tässä voisi vielä alleviivata, että suurin roisto alueella oli, yllätys, yllätys Yhdistyneet Kuningaskunnat. Niitä me joudumme Lähi-idän performanssista kiittämään. Arabien ja juutalaisten keskinäinen kärhämäinti on kaikesta huolimatta ollut vain aiemman historian kausaalia.

Nykyisten Lähi-idän ongelmien äiti on UK.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

en ole kaivanut historiaa noin pitkälle. Saatat hyvinkin olla oikeassa, hyvinkin. Pannaan siis kaikki UK:n syyksi. Pasta. Mutta päästäänkö tästä cusesta koskaan eroon? Ehkä siihen tarvitaan kolmas maailmansota? En toivo mutta pelkään. Tuona 100 vuoden aikana muuttujat ovat muuttuneet pahemmankin kerran.

Jäämme odottamaan ja toivon, että pystymme seuraamaan tätä performanssia myös ajallisen aikamme jälkeen.

tutkija Pohjanmaalta

Karl Fransen kirjoitti...


Hakki.

Katsoisin evoluution olevan ajaton ja rajaton muuttumisprosessi. Jollei näin olisi, tultaisiin kaiken tunnetun väistämättömään loppuun, eikä vain muutaman lajin, mutta myös ihmisen, kaiken muun mukana. Tämän hetkisen tiedon perusteella voimme ”henkiin herättää” jopa Siperian mammutteja ja tieteen jatkuva kehittyminen ihmisen bioloogiseen taustaamme voi toimia ”big bang” teorian tavoin ja avata muutaman nanosekunnin tarkkuudella oman kehityshistorian syyn ja alun.

Jos lähdetään otaksumasta, että yksinkertaisuus olisikin kaiken elämän tarkoitus ja että sitä tavoitellessamme olemmekin menneet ”mutkan kautta häikkiin”, mutta vain tämänhetkisen kehittymisvaiheen, itsemme rakentamaan ja siitä johtuvaan vaaratilanteeseen, niin sekin ”harha-askel” olisi kehittymisvaiheen eräs monista ilmentymismuodoista. Tuosta voidaan tehdä monenlaisia käsitteellisiä johtopäätöksiä, mutta nehän olisivat jo tapahtuneen heijastumia, muuta kun mennyt meillä ei ole, jonka avulla johtopäätöksiämme voisimme tehdä. Kuten tiedät, johonmukainen ajattelu syistä ja syiden seuraksista asioissa useinkin päätyy asian etenemisen mahdottomuuteen, mutta ”jälkiä” seuraamalla taaksepäin, voimme mennä, ainakin näennäisesti, tapahtumien alkujuurille ja siitä edelleen nykyhetkeen ja nykyhetkestä takaisin eiliseen, rakentamaamme historiaan. Historiasta, näin väitetään, voi oppia, mutta, jos olisimme oppineet, edes vähänkin, emme VOISI toistaa samoja ”virheitämme” sukupolvesta toiseen.

Teknologisella kehittymisellä ei ole rajoja, sen olemme jo tulleet näkemään, enkä voi nähdä muutoin kuin mahdolliseksi ja välttämättömäksi saman mittaisen kehittymisen itsemme kohdalla.


Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

Tuosta 1916 sopimuksesta löytyi nimi ja tarkempi sisältö googlesta, muistiin apahtumien suuri linja oli jäänyt elokuvista Arabian Lawrence ja Exodus joskus kauan sitten.

Taitaa olla niin, että tästä cusesta emme pääse eroon, koska asia ei enää ratkea edes sillä, että tuhotaan maantieteellisesti rajattu kulttuuri viimeiseen naiseen, lapseen ja mieheen. Ne kun ovat globalisoituneet, nekin.

Toivon kuitenkin, että minulla on parempaa ja ennen kaikkea miellyttävämpää tekemistä siellä pilven reunalla istuessani. (Jos taas siihen toiseen paikkaan päädyn, kavereita varmaan sielläkin tapaan, ja hauskanpito sen kun kasvaa.)

Hakki kirjoitti...

Karl

"Historiasta, näin väitetään, voi oppia, mutta, jos olisimme oppineet, edes vähänkin, emme VOISI toistaa samoja ”virheitämme” sukupolvesta toiseen." Koska meillä on tietoisuutta itsestämme, ympäristöstämme ja lajimme kehittymisestä, olemme kuitenkin moneen kertaan jo osoittaneet, että voimme. Ja osaamme.

Karl Fransen kirjoitti...


Hakki.

Väität, että ”voimme ja osaamme”, mutta et ole halukas menemään itse asian käytännölliseen puoleen. ”Voimme ja osaamme” ei ole riittävä ilman toimintaa ja se meiltä puuttuu. Voimme toimia vain silloin kun katsomme kysymystä olevana/elävänä tapahtumana, ei silloin kun keinottelemme menneiden tapahtumien keskinäisessä ristiriidassa ja pyrimme niiden osaamisien avulla rakentamaan ja löytämään jotakin uutta. ”Voimme ja osaamme” tulee mahdolliseksi samoin menetelmin kuin tuli matka kuuhun. Mutta heidänkin täytyi ensin suunnitella ja rakentaa työkalut rakentaakseen avaruusaluksen. Tilanne on aivan sama yhteiskunnalisissa kysymyksissä, niissä ”työkaluina” ja rakennusmateriaalina olemme jokainen, tosin emme ole oppineet käyttämään hatunalaisia työkaluja, ja silloin kun käytämme, revimme silmät niiltä, jotka näkevät asiat eritavoin. Tämä ei ole syytös ketään kohtaan, vaan jos olemme todellakin halukkaita menemään asioiden ytimeen, voimme nähdä sen itsekohtaisesti, kukaan ei voi näyttää sitä meille. Vain papit ja politiikot voivat ”näyttää”, mutta se onkin heidän ”leipätyö”, eikä heidän työn tavoitteena lopulta ole yhteinen ”hyvä” vaan omakohtaisen hyödyn tavoittelu. Sellainen on ihminen, ja sen voi nähdä todellisena vain ihminen itse, mutta meillä tulee olla astronautin halu nähdä mitä on ”kuun pimeällä puolella”. Kukaan ei auringon alla voi sitä näyttää meille.

Hakki kirjoitti...

Karl

Tarkoitin vain, että voimme ja osaamme toistaa samoja virheitä sukupolvesta toiseen. En tiedä missä määrin se suunnittelua vaatii, mutta toiminnalla on siinä kieltämättä olennainen osa. ;-)

Hakki kirjoitti...

Kun tänne hyvin kommentti vielä mahtuu, liitän tähän uutisen suuresta maailmasta. Uutisen, jonka pitäisi herätellä meistä myös niitä, jotka kavahtavat tietovuotoja.

Ihan aikuisen oikeasti, muuta vaihtoehtoa ei ole. "Ellsberg ihmettelee vuodoista syntyneen keskustelun yksipuolisuutta.

- Se on keskittynyt kokonaan totuuden kertomisen ja avoimuuden riskeihin. En ole kuullut mitään suljetun yhteiskunnan riskeistä, hiljaisuuden ja valheiden riskeistä, Ellsberg toteaa."

http://yle.fi/uutiset/pentagonin_papereiden_vuotaja_tukee_manningia_ja_snowdenia/6762038

Hakki kirjoitti...

Ja mahtuu mukaan tämäkin.

http://yle.fi/uutiset/tietovuotaja_jos_olisin_snowden_jaisin_venajalle/6767486

Hakki kirjoitti...

Ja yhä vain kiinnostavammaksi menee.

http://www.theguardian.com/technology/2013/aug/08/lavabit-email-shut-down-edward-snowden