maanantai 2. marraskuuta 2009

Puoluerahoitus on järjestäytynyttä rikollisuutta. Edelleen.

Mitkä mahtavat olla suomalaisen ihanne-puoluerahoituksen kriteerit? Niiden kai pitäisi jo olla selvillä? Ainakin Lauri Tarastilla? Ainakin työryhmän enemmistöllä, eli puolueiden edustajilla. Itseä koskevan lain tilaustyöstähän tässä on kysymys.

Aamulehden blogeilla Harri Rautiainen on tehnyt mielenkiintoisen selvityksen. Hän kirjoittaa, että “Euroopan unioni määrittelee termin ”järjestäytynyt rikollisuus” yhdentoista ominaisuuden luettelolla, Luetelluista ominaisuuksista neljän pakollisen (kohdat 1, 3, 5 ja 11) sekä yhteensä kuuden kohdan on toteuduttava, jotta ryhmä täyttäisi järjestäytyneen rikollisuuden vaatimukset.

1. useamman kuin kahden henkilön yhteistyö
2. ryhmän jäsenillä omat määrätyt tehtävät
3. ryhmä toimii pitkän tai rajoittamattoman ajan
4. ryhmä käyttää sisäistä kuria
5. ryhmää epäillään törkeistä rikoksista
6. ryhmä toimii kansainvälisellä tasolla
7. ryhmä käyttää väkivaltaa tai muita uhkailukeinoja
8. ryhmä käyttää peiteyhtiöitä
9. ryhmä harjoittaa rahanpesua
10. ryhmä pyrkii vaikuttamaan poliitikkoihin, julkiseen hallintoon, tiedotusvälineisiin, oikeusviranomaisiin tai talouselämän edustajiin
11. ryhmän toiminnassa taloudellisen hyödyn ja/tai vallan tavoittelu on määräävänä tekijänä.

Laskekaapa minua viisaammat, toteutuuko Keskustapuolueen kohdalla järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit?”

Kirjoitus on otsikoitu Kepu =  järjestäytynyt rikollisuus.

Omasta mielestäni riittävästi toteutuu Kepun osalta. Mutta ilmeisesti myös Demarien ja Kokiksien osalta. Ainakin.

Eikä olekin tragikoomista, että vielä vuosi sitten maailman vähiten korruptoituneeksi maaksi nimetyn maan puoluerahoitus täyttää EUn järjestäytyneen rikollisuuden kriteerit? Ainakin kolmen suurimman puolueet toiminnan osalta.

Jo tämänkin perusteella:

Kansalaisilla on oikeus saada tietoonsa, mitkä ovat puolueiden keskeisimmät kriteerit heidän halutessaan turvata oikeutensa puoluerahoitukseen.

Sitä paitsi. Edes tuota lakia ei säädetä puolueita varten vaan kansalaisten oikeusturvan toteutumisen vuoksi.

PS.

Näin kirjoitin 5.10. Tänään Hesarin yliö kirjoittaa samasta aiheesta. Hyvä niin. Mahtaa Mafia kuitenkin päästä takaisin maihin? Vai voisiko laivan vielä käännyttää? Tai edes matkustajat?

23 kommenttia:

Seppo kirjoitti...

Olen seurannut ns. oululaista osaamista sisäpiiriläisenä 35 vuotta. Sellaista ei ole olemassakaan. On vain Nokia-huijaus, mikä on pohjoisessa toteutettu keskustapuolueen ja lestadiolaisen uskonnon avulla. Mukana on tietysti hallintokoneisto, mikä on avainpaikoiltaan miehitetty lestadiolaisilla ylintä poliisijohtoa myöten. Itse olen ollut heidän järjestämässään liiketoimintakiellossa noin 20 vuotta. Tämän KRP:N talousrikostutkija kertoi kahden kesken olevan tehokkaampi, kuin heidän! Italian veljesjärjestön tulisi olla kateellinen.

hakki47 kirjoitti...

Seppo

En lainkaan ihmettele. Oulun merkitys Nokialle ja varsinkin Nokian merkitys Oululle ja sen osaamiselle on ollut "tiedossa" jo pitkään. Sen aika alkaa, valitettavasti Oulun kannalta olla historiaa. Uskovaisia, jopa tuplauskovaisia taitaa Pohjanmaalta ja siitä ylöspäin olla pilvin pimein.

Tietänet myös mikä erottaa Italian Mafian Suomen Eduskuntapuolueista? Mafia ei ole virallisesti edustettuna lainsäädäntötoimessa.

Seppo kirjoitti...

Nokian merkitystä Oululle on perusteltu mm. seuraavasti: "Onhan se tuonut verotuloja, varallisuutta ja työpaikkoja alueelle" Tämä on tuhoisan lyhytnäköistä ajattelua. Se on todellisuudessa tuhonnut koulutusrakenteen, elinkeinorakenteen, hallintorakenteen ja monen muun demokratian tarvitseman asian. Tämä tuhoaa pohjoisen osan Suomea sukupolviksi. Täältäkin löytyisi ihmisiä, joilla on riittävästi kompetenssia todeta asia ja riittävästi käsitystä oikeudenmukaisuudesta. Vain yksi puuttuu. Se on rohkeus. Tämä kansa pelkää.

Pitkän linjan mies kirjoitti...

"Mafia ei ole virallisesti edustettuna lainsäädäntötoimessa." Ei, ei virallisesti, mutta ...

hakki47 kirjoitti...

Siinäkin olen pitkälti samoilla linjoilla. Meillä todella "Herran pelko on herran alku:" Ja pienissä yhteisöissä, olivatpa ne alueellisia, henkisiä, aatteellisia, taloudellisia tai mitä tahansa seurauksena on sisäsiittoisesti toimiva ja pitkälti myös nepotistinen eliitti. Muut keskittyvät "pelkäämiseen".

hakki47 kirjoitti...

PLM

Valitettavasti olen kanssasi samaa mieltä. Määritelmän mukaan meillä puoluemafia on osa virallista Maan Tapaa.

Tobe kirjoitti...

Kun olen urani aikana saanut nauttia monen maakuntakaupungissa toimivan yrityksen anteja on pakko todeta juuri niiden edustavan syvimmillään ns. maan tapaa.Kaikki lähte jo patruuna ajoista jossa duunarit asui "tehtaan" asunnoissa.Koko yhteisö eli pääosin siitä yhdestä firmasta ja se kaupungin suurin työnantaja oli se kaupunki itse.Kaupunkien esitteissä aina ylpeänä kerrottiin kuinka paljon kaupunki työllistää.On maan tapa olla ymmärtämättä sitä kritiikkiä mikä moiseen rutsaukseen sisältyy.Ei saa moittia, koska se on maakunnassa keksitty, kehitetty ja jalostettu.Hauskoja juttuja niistä caseista kyllä voisi kertoa.Miten joskus Finnair odotti matkustajineen puoli tuntia koska tehtään vieraat oli tulossa koneeseen.Junat odotti asemillaan jne.Mitä vaan sai tehdä.Jopa ajaa 140km tunnissa 50km/h alueella.Ei edes rikesakon uhkaa.Ovet aukenevat sesam...se on maan tapa ja mafian jäsenelle tehokasta ja toimivaa.Samaa tapaa koin entisessä N-liitossa huippuunsa vietynä.Ehkä me olemme yhdistäneet huonosti venäläisen ja ruotsalaisen maan tavan?Onko maa liian pieni ylipäätään ja väkeä liian vähän? Onko demokratia mahdollista pitkulaisessa maassa varsinkin jos sijainti on pohjois-etelä akselilla? Onko maan tapa maakuntien tapa?

Seppo kirjoitti...

Suomessa puhutaan innovoinnista tilanteemme pelastamiseksi. Samat tahot, jotka ovat johdattaneet maamme tähän alennustilaan, järjestelevät uusia yliopistorakenteita. Ei kansa, jonka päällimmäinen tunne on salailu ja pelko voi innovoida mitään. Olisi ensin tunnustettava pakolliset tosiasiat ja ryhdyttävä töihin.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Noita esimerkkejä oli männävuosina kolmetoista tusinassa. Jokainen mukana silloin elänyt tietää. Mutta ilmeisesti aivan liian harva nykyisistä ymmärtää mitä se käytännössä merkitsi. Poliittista diktatuuria jossa valtion väkivaltakoneiston johdossa toimi Tasavallan Presidentin perässähiihtäjien klaani. Moraali alistettiin vallan ihannoinnille ja ruskeakielisyys oli poliittisen olemassaolon ehto. Siitä kärsimme edelleen.

Mutta kysymyksesi ovat, kuten aina hyviä. "Ehkä me olemme yhdistäneet huonosti venäläisen ja ruotsalaisen maan tavan?Onko maa liian pieni ylipäätään ja väkeä liian vähän? Onko demokratia mahdollista pitkulaisessa maassa varsinkin jos sijainti on pohjois-etelä akselilla? Onko maan tapa maakuntien tapa?" Ja omat "vastaukseni": Kyllä. Ei välttämättä. Kyllä. En osaa sanoa, mutta ainakin pitkät perinteet omaava maalainen tapa.

hakki47 kirjoitti...

Seppo

Niin. Pitäisi. Mutta nyt täytyy ensin saada heittää kaikki korjaamiseen tarvittavat resurssit menemään.

Rami kirjoitti...

On täällä maalaisiin yllättävän katkeroitunutta porukkaa. Aika aikaansa kutakin, se menneisyydestä. Tällä kansalla on aina ollut ja tulee aina olemaan sen arvoiset edustajat, jotka olemme itseämme edustamaan äänestäneet. Itse olen aina asunut suomalaisittain keskikokoisessa kaupungissa, pois lukien ne ajat, jotka olen ollut työssä ulkomailla. Enkä ole kepua äänestänyt, vaikka kerran jouduin äänestämään Elisabeth Rehniä, kun olivat asettaneet vaihtoehdoksi Ahtisaaren, tautista hommaa.
Mutta tämä johdannoksi sille, etten ymmärrä tätä suunnatonta vihaa maaseutua ja sitä edutamaa kepua kohtaan. Kuitenkin tosiasia on edelleen, että 4/5-osaa suomalaisista asuu kehä-3:n ulkopuolella. Sitä paitsi olen ollut työssä eri työmailla lähes jokaisessa suomalaisessa kaupungissa ja tavannut näillä työmailla maalta lähtöisin olevia kavereita ja he ovat ylivoimaisesti ammatitaitoisinta,korkeamoralisinta ja luotettavinta porukkaa. Jo isä vainaanikin, ollessaan esimiehenä kaivostöissä, sanoi, että maalta lähteneeseen työmieheen voi aina tiukanpaika tullen luottaa. Turhaan poltatte energiaanne maalaisten kampitus yrityksissänne, sillä näitä landeja löytyy äänestämään, joka tapauksessa se 20%, joko maalta tai kaupungista. Puolueiden koostumukseen pystyy kuitenkin vakuttamaan äänestämällä, mutta kertokaa minulle miten tähän kansakunnan todelliseen syöpäläiseen voi vaikuttaa, AMMATTIYHDISTYSLIIKKEESEEN??!! Itse äänestän seuraavissa vaaleissa joko kokoomusta tai persuja. Niin ja Helsingin lähiöissä kasvaneilla jannuilla tätä maata ei tulla nostamaan! T.Rami

hakki47 kirjoitti...

Rami

En muista puhu, itsestäni kylläkin. En ole koskaan äänestänyt kepulia enkä äänestä. Syynä D´Hontin vaalijärjestelmä, joka meillä on käytössä. Minulla ei ole huonoja kokemuksia maalaisista, siis maaseudulla asuvista ihmisistä. Yksilöinä. Minulla ei muuta olekaan kuin huonoja kokemuksia Kepusta heidän etujärjestönään.
Suhteeni yksittäisiin venäläisiin ja Venäjän valtioon, millä nimellä tahansa, on hyvin samanlainen. He tulevat maallemme liian kalliiksi.

Ammattiyhdistyksiin vaikutetaan samalla tavalla kuin MTKhon tai puolueisiin. Liitytään jäseniksi ja osallistutaan äänestyksiin.

Seppo kirjoitti...

Rami sekoittaa yksittäiset ihmiset ja järjestelmän. Täällä pohjoisen lestadiolaisissa on enemmistö ahkeria, ammattitaitoisia ja rehellisiä ihmisiä. He ovat vain joutuneet järjestönsä uhreiksi. Kepu ja herätysliike ovat yhdessä todellinen tuhovoima pohjoiselle Suomelle.

Tobe kirjoitti...

Mistähän ihmeestä Rami saa päähänsä väittää ettei Helsingin lähiöiden jannut nosta Suomea tästä jamasta?
Mietin asiaa pitkään ja sitten oivalsin...ne lähiöjannuthan on just niitä landepaukkuja jotka tänne muutti.Niitä puhtoisia ja "luotettavia" j-einareita.Sellaisia Pekkarisen/Kiäriäisen oloisia?
Tuo älytön maaseudulla syntymisen antama luotettavuus syndrooma on jotain 1800 luvun Turmiolan Tommin maailmaa jota ei uskoisi enää löytyvän kenenkään päästä.Vanha enoni sanoisi maalaisista jotain ihan muuta vaikka itsekin siellä nuoruutensa vietti."Maalainen ja talollinen on Umpimielinen" taisi olla se lause.Rami vahvistaa kirjoituksellaan asian.Jos hän olisi oikeassa meidän pitää hävittää kaikki taajamat jotta suuri ja onnellinen suomalainen maalaismies syntyisi ja valtaisi maailman.Olisi siinä New Yorkissa ja Shanghaissa ihmettelemistä kun J-Einari kertoisi notta tohon kätehen voitta luothaa.Mitähän se Sarkozy sanoisi?Kaunokirjallinen aihe koko maajusssin rehtiys-ei muuta.
Ai niin meillähän on sellainen mies jo vallankahvassa-peräti pääministerinä.Siihen voi luothaa...nuorisosäätiökin antoi tukensa 20 vuoden ajan.Kyllä siellä lähiöissä taitaa se viisaus olla sittenkin korkeammalla moraalilla varustettua.

Hugo Holvi kirjoitti...

Valitettavasti meillä on itsemme näköiset poliitikot.
Turha rutista.Pitäisi katsoa ketä äänestää vai olisiko vaihtoehtoinen virkamieshallitus hyvä vaihtoehto?
Ideaali olisi etteivät nykyiset EU.hun kumartavat herrat saisi yhtään ääntä...toiveunta tässä maassa!?
Mitä suurempi paska sitä enemmin mediassa ja sitä enemmän sitä äänestetään.Esin Anneli Jäätteenmäki,Ilkka Kanerva,Esko Aho jne......
tervessii vaa....

hakki47 kirjoitti...

Hugo Holvi

Ei auta katsoa ketä äänestää. Siitä pitää D´Hontin järjestelmä huolen. Puoluejärjestö huolehtii aina siitä, että eliitti tulee valittua. Joskus sattuu luonnollisesti tapaturmia, mutta kyllä ne seuraaviin vaaleihin korjataan. Eli henkilöä/puoluetta äänestämällä ei mikään ole merkittävästi muutettavissa.

Unohda jo virkamieshallitus. Ei Eduskunta sellaista nimitä.

hakki47 kirjoitti...

OrNot

Unohdit varmaan tarkoituksella luottamuksen, joka suorastaan valui Kepun ja Kokoomuksen laariin Kehittyvien Maakuntien Suomen VoimaVilleiltä? Vaikka tärkeämpiä olivat varmaan RAY, Veikkaus, Hippos ja Kela?

Rami kirjoitti...

Toopen kannanotto oli aika ristiriitainen. Esim. jos maalla asuvien maalaisten lisäksi Helsingin lähiöläisetkin on maalaisia, niin, mitä jää jäljelle? Eiralaiset? T.Rami

hakki47 kirjoitti...

Rami

Taitaa olla niin, että meistä helsinkiläisistä vain noin 40 % on täällä syntyneitä? Ja niistä 60 % valtaosa on muualta kuin pääkaupunkiseudulta. Se lienee noin 300 000 henkeä?

Rami kirjoitti...

Niin,Helsinki on muutenkin niin kovin nuori kaupunki ja perustettu sotilaspolitisin perustein!

hakki47 kirjoitti...

Rami

Totta kyllä, nuorihan Helsinki on. Mutta ei Helsinkiä perustettu sotilaspoliittisin vaan poliittisin perustein vuonna 1550. Sveaborg, siis se sotilaspoliittisin perustein perustettu, perustettiin vasta noin 200 vuotta myöhemmin.

Valtiomafia kirjoitti...

Nuo rikoskriteerit pätee mm. persuihin ja muihin fasistipuolueisiinkiin.

hakki kirjoitti...

Valtiomafia

Niin pätevät. Siksi persut eivät ole vastaus järjestelmämme ongelmiin. Se on osa ongelmaa, niin mielellään kuin Soini haluaakin erottautua puhtoisena ritarina valkoisella ratsullaan, joka räjäyttää lian pois. Vaan kun ei onnistu.

Ainoa tapa palauttaa Suomeen aito kansalaisten parlamentaarinen demokratia on JOKU MUU. Muita vaihtoehtoja ei yksinkertaisesti ole. Ja varmemmaksi vakuudeksi liitän linkin kirjoitukseeni, joka todistaa väitteeni.

http://hakki47.blogit.kauppalehti.fi/blog/10390/poistetaan-puolueilta-oikeus-edustaa-meita