tiistai 16. syyskuuta 2014

Mikä Euroopalla on edessä?


Lähtien siitä, että mikään ei yhteiskunnissa muutu ennen kuin on pakko? 
Ja silloin on jo liian myöhäistä?


  • Nopeasti vanheneva status quon säilyttämistä tavoitteleva maanosa, jota samalla liian monet sen ulkopuolella pitävät omien taloudellisten unelmien Eldoradona
  • Ideologioiden katoaminen ”kun kuitenkin on saavutettu suhteellisen korkea hyvinvoinnin taso”, vain raha ja valta kiinnostavat ja vain "minä itse"
  • Lainsäädännön yksityiskohtaistuminen ja monimutkaistuminen, käsitys yhteiskuntakokonaisuudesta ja sen merkityksestä ja oikeutuksesta katoaa
  • Politiikan ammattimaistuminen on tehnyt siitä uran ja puolueista poliitikkojen työnantajan ja kaiken hyvän tuojan > kansalaisten usko vallanpitäjiin häviää
  • Poliitikon ja virkamiehen raja tulee jatkuvasti epäselvemmäksi, liikkuvat roolista toiseen, ovat kahdessa roolissa samanaikaisesti
  • Massat pidetään hiljaisina sosiaalisilla tuilla niin kauan kun siihen on varaa, sen jälkeen väkivaltakoneistolla
  • Pankkien rooli (rahan luonti = velan kasvattaminen ja rahan itsetarkoituksellisuus) ja rahan tuotto – sofistikoidut finanssi-instrumentit tuottavat paremmin kuin reaali-investoinnit > vain pelaaminen kannattaa
  • Yksilöiden tarpeiden, oikeuksien ja vastuuttomuuden korostuminen > dog eat dog – mentaliteetti
  • Euroopan talouskurin seuraukset – työttömyys, eriarvoisuus ja syrjäytyminen > kansallinen köyhtyminen Saksa menestyy vain siksi, että se syö muiden euroalueiden kehittymisen kaikki mahdollisuudet
  • Informaation vapaa kulku niin hyvässä kuin pahassa avaa arvaamattomia uusia maan valtaamisen tapoja
  • Demokraattisten arvojen luhistuminen > vahvan johtajan vaatimus > totalitaarinen tulevaisuus
  • Separatismin lisääntyminen – sokerit pullasta vai kermankuorinta? : Skotlanti, Katalonia, Baskimaa, Wales, Ahvenanmaa, Sardinia, Korsika.... ovatko kansallisvaltiot hajoamassa pienempiin osiin?
  • Hybridinen sodankäynti > epävarmuuden ja sisäisen eripuran kasvattaminen
  • Venäjä vs. Muu Eurooppa

Mikä meillä on edessä, jos emme tee mitään? 
Mikä sen merkitys meille on? 
Kuinka paljon aikaa meillä on varautua?

8 kommenttia:

fun kirjoitti...

Hyviä kysymyksiä!
Aikaisemmin olen maininnut, että totalitarismi taitaa olla ainoa hallitsemisen tapa, jolla taloussodassa voi menestyä.
Siirtyminen kohti totalitarismia vaatisi tästä näennäisestä demokratiasta luopumista, eikä se tule olemaan helppoa. Pesänsä ovat rakentaneet niin monet institutiot sen varaan, että verojen maksajilta voidaan kupata pesän pehmikkeitä maailman ääriin.

EU:n tie on ollut Euroopalle tuhoisa. Euro on ollut suuri virhe. Eurooppa on nyt haavoittuvaisimmillaan sitten maailmansotien.

Tästä tilanteesta ei ole ulospääsyä ilman vaikuttavaa sisäistä devalvaatiota. Siihen ei kukaan tunnu suostuvan, joten sukellus pohjan kautta on Euroopan tie.

Suomi menettää työpaikkoja ja verotuloja. Politiikot eivät voi tätä äänestäjilleen myöntää. Kevään vaaleihin mennään sordino päällä. Seuraava hallitus tulee olemaan oikeiston ja sen on pantava tuulemaan,-pikemminkin myrskyämään, muuta vaihtoehtoa ei tunnu olevan, - valitettavasti.

Blogistit ja mielipiteitteensä julkisesti lausuvien tulee opetella varovaisuutta, sillä tiskin alla tehdään töitä sensuurin lisäämiseksi. Vihakirjoituksien kieltäminen oli alkusoittoa. Nyt mietitään voidaanko kieltää yhteiskuntaa kritisoivat julkitulot. Tämäkin enteilee totalitarismin esiinmarssia. Surullista on, jos totalitarismiin pyritään monipuoluepohjalta. Sen rahoitusta ei kyllä kansan selkänahka kestä. Onneksi maassa on vielä puolustusvoimat ja poliisi, jotka pystyvät pitämään sisäistä järjestystä vaikeissakin olosuhteissa.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

On aika ilmeistä, että Yhdysvallat on epävakauttamassa Eurooppaa.

Viihde ja muut vaikutteet tulevat pääosin sieltä, minkä lisäksi CIA:n leiristä eli demareien suunnalta on kylmän sodan jälkeen kuulunut suunnilleen kaikkea sitä, mitä yhteiskunnan epävakauttamiseen tarvitaan.

Sekin kannattaa ottaa huomioon, että Yhdysvallat on ainoa maa, jolla on tarpeeksi muskeleita Euroopan miehittämiseksi sen jälkeen kun kaaos saadaan aikaiseksi.

https://archive.org/details/BezmenovLoveLetterToAmerica

Venäjä taas on hankala naapuri, joka ei viitsi tehdä hyvää vaikutusta ja tervehtii joskus muistaessaan, joten se herättää tietynasteista luottamusta.

Parhaillaan se vakauttaa Eurooppaa käyttäytymällä pelottavasti, mikä aiheuttaa yhtenäisyyttä ja kansallistunnetta.

Panitteko muuten merkille, että Ruotsidemokraatit olivat jäämässä galluppien mukaan helposti eristettäväksi oppositiopuolueeksi, mutta sitten joku georgialainen, jolla on hankala nimi, päätti käräyttää Carl Bildtin korruptiosta ja Moderaatit menettivät sen verran äänestäjiä Ruotsidemokraateille, että jälkimmäiset saivat vaa'ankieliaseman?

Tämä sopii Venäjän toimintatapoihin ja Georgialaisen rötösherran saa helposti ostettua puheliaaksi.

Nyt on ruotsalaisillakin edes joku mahdollisuus palauttaa kansallistunne, mutta vaikeaa se tulee olemaan, koska Ruotsi on muuttumassa kriisipesäkkeeksi. Sananvapauden rajoittaminen on jo normaalia ja mellakat arkipäivää, ghettoutumisesta puhumattakaan, ja kaikki on mukamas niin hyvin, että koko maailman pitäisi olla kateellinen.

Karl Fransen kirjoitti...


Fundeeraja.

”Hyviä kysymyksiä”, mutta vastauksia ei voi löytää historiasta, menneistä tempauksista. Kuten olemme havainneet, historiasta löytyy kaikki tekemämme virheet, mutta niillä - virheillä - voidaan, ja on opittu tekemään vain suurempia virheitä, tehokkaampia tuhovälineitä, ei niiden lopettamista. Siksi kunnes etsimme vastauksia virheistämme, on luonnollista, että voimme oppia vain tekemään lisävirheitä, eikä suinkaan kuinka lopettaa virheiden toistamisen. Kaikki tuntemamme ”Messiaat”, tämän hetken ja menneen politiikan, ovat epäonnistuneet tekemään muutosta meissä ihmisissä ja voivat vain jatkaa samaan suuntaan, muutahan meillä ei yksinkertaisesti ole minkä varassa toimia,ei, kunnes - yksilöinä - opimme itse näkemään ”virheet” jotka ovat samoja jokaisessa ihmisessä, ihonväristä riippumatta.

Olemme itsekukin ”instituuttio” ja samaisen instituuttion rakentajia jota solvaamme. Tajuamalla tuon vaikeasti purtavan factan olevan ainoa ratkaiseva liike de-institutionaaliseen, mikä ei ole kenenkään antama jumalallinen lahja, vaan kovan työn takana piilevä ”itse-facta”. Kuten sanoit, ”tästä tilanteesta ei ole ulospääsyä ilman vaikuttavaa sisäistä devalvaatiota. Siihen ei kukaan tunnu suostuvan, joten sukellus pohjan kautta on Euroopan tie”. Kuten tiedät, olemme jokainen tuo ”Euroopan tie”, ja näemme sen monikkomuodossa, mutta emme yksikössä, indivituaalisesti, mitä jokainen lopulta olemme. On helppoa katsoa ulkopuoliseen objectiivisesti, mutta vasta suuntaamalla objectiivisuuden sisäpuoliseen, alkaa asioiden todellinen puoli tulla ”päivänvaloon”.

Hakki kirjoitti...

Fun(deeraaja)

EU on tähän mennessä ollut menestys? Sen sijaan euro on ilmeisesti ollut monumentaalinen virhe? Sen ratkomatta jääneiden ja jäävien valuvikojen monumentaalisuuden suuruutta kuvastaa siihen uskonsa panneiden poliittisten ns. päättäjien kyvyttömyys luopua siitä. Jopa nyt kun on selkeää empiiristä näyttöä sen seurauksista.

Markkinatalouden mekanismi pitää huolen siitä, että ainoastaan Saksa voi siitä lyhyen ja pitkän päälle hyötyä. Varsinkin kaikilla niillä aloilla, joilla minkään muu euro-maan tuottaja kilpailee saksalaisen tuottajan kanssa.

Suomen oikeistosta - tarkoitatpa sillä nyt sitten kokiksia, ristikansaa, ruåtsalaisia tai persuja - ei ole panna myrskyämään yhtään mitään muuta, kuin oman pakonsa kansanäänestyksistä suoranaisesti riippuvista "työpaikoistaan". Ovat viksuimmat ilmeisesti jo ymmärtäneet mihin suuntaan heidän vaihtoehdon politiikkansa maamme vie.

Olen kanssasi samaa mieltä; "tiskin alla tehdään töitä sensuurin lisäämiseksi." Siitähän tien totalitarismiin on alettava. Katso vaikka Putlerin toimintaa.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Pelkkien aseiden ja varustusten määrän ei kannata antaa hämätä. Puolustautumisessa - ja siitähän Euroopan tapauksessa on pääsääntöisesti kysymys - menestymisen olennaisena edellytyksenä on myös johtajuus, tahto jo yksituumaisuus. On nimittäin kyllä olemassa toinenkin maa, joka Euroopan pystyisi miehittämään. Eikä olisi ensimmäinen kerta historiassa, kun Venäjän valtiasta pidettäisi Euroopan pelastajana. http://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksanteri_I

On tietysti monen mielestä makuasia, kumpaa pitää vaarallisempana USAa vai Venäjää. Kun meille jää korkeintaan mahdollisuus vaikuttaa siihen suuntaan, että lopputulokseksi muodostuu pienempi paha on oma valintani selvä: USA. Venäjän koko historia on totalitarismin historiaa, jenkeillä sentään vielä II maailmansodan jälkeen aina 9/11 asti demokratia edes jollain tavalla vaikutti toimintatapoihin ja asenteisiin. Kunhan nyt vähitellen ymmärtäisivät, että demokratia vientituotteena ei vain toimi.

Hakki kirjoitti...

PohjanPoika

"kaikki niin kutsutut suuret puolueet muuttuvat tavalla tai toisella autoritaarisen kurin ylläpitäjiksi ja ovat valmiita hyväksymään lähes millaiset tahansa vaatimukset ja huononnukset, jos niillä luvataan talouskasvua ja työpaikkoja. Pidempiä työuria, leikkauksia, varojen suoraa siirtoa finanssiyrityksille, työhön pakottamista ja pakkotyötä, yrittäjyyttä, vapaaehtoisuuteen naamioituneena tai ilman." (Loppulama – määritelmä ja seurauksia, Tere Vadén)

Eihän tuo kivalta näytä. Taitavat niin kutsutut suuret puolueet - tai vastuulliseksi itsensä korottaneet puolueet- jo muuttuneet autoritaarisen kurin ylläpitäjiksi. Ja niin kauan kun kansalaiset muistavat, että ensimmäinen vaihe totalitarismiin á la Putler on julkisen tiedonvälityksen monpopolisoiminen, mikä ajan myötä väkisin johtaa kansalaisten sananvallan suitsemiseen ja lopulta sen poistamiseen, aikaa taitaa olla aika vähän.

Toisin päin ilmaistuna, "kapinalle" jää vähän aikaa. Hyvin vähän. Jos siitä yrittää ratkaisua löytää.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hakki

Venäjä tarvitsisi Kiinan apua Euroopan valloittamiseen, koska omat ja vähäisien liittolaisien joukot eivät oikein riitä siihen.

Putinia on aika turha verrata Hitleriin, koska siltä puuttuu Akselivallat.

Siksi toisekseen venäläiset ovat Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen keskittyneet propagandassaan hyvien suhteiden luomiseen muihin maihin ilman että tarvitsisi ryhtyä nöyristelemään. Tulokset ovat olleet parhaimmillaan huvittavia niin kuin se viime vuotinen trollitehtaan tapaus.

Tällä hetkellä niiden vahvin propaganda-ase on Max Keiser, jota geelitukkanilkit ovat seuranneet ihmerikastumisen toivossa sen jälkeen BitCoin-vinkki poiki ison liudan miljonäärejä.

Hakki kirjoitti...

Satumainen

Putlerin vertaaminen Hitleriin ei suinkaan ole turhaa. Tähän mennessä he toimivat yllättävämkin samanlaisilla tavoilla. Toivottavasti jatko ei olisi yhtä dramaattinen.

Saksaa ei kannattane verrata Venäjään?

geelitukkanilkit - -)