sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Tarvitaan uusi "Talvisodan Ihme"


Kyllä minä tänään niin ilahduin. Jälleen kerran tuli osoitettua, että joillakin toimittajilla on järjen lisäksi myös arvot kohdallaan. Tai ainakin samalla kohdalla kun kuvittelen omienikin olevan. Eihän tuo tämän toimittajan kyseessä ollessa ihme ole. Mutta lukemani kirjoitus istuu tähän aikaan kuin se kuuluisa nappi otsaan.

Kirjoittajana oli luonnollisesti toimittaja Antti Blåfield ja kolumni ainoassa valtakunnallisessa oli otsikoitu Kun vauhti kiihtyy, tartu käteen.

Aivan ilmeisesti olemme valtavan murroksen edessä, tai elämme jo sitä. Ja silloin ovat keinot vähissä mutta toisaalta yksinkertaisempia ja selkeitä. Tärkeintä maailmassa on kuitenkin se toinen ihminen. Se johon turvata, se jota turvata, johon nojata, jota auttaa. Jaksaminen on yhdessä vähemmän vaikeaa ja mahdollisuus onnistua suurempi kuin kaksinkertainen. Ojenna siis käsi tai tartu tarjottuun.

Nyt alkaisi meillä suomalaisilla olla korkea aika osoittaa, ensin toisillemme  ja myöhemmin muillekin, että Talvisodan Ihme ei ollut vain sattumaa. Selviytyäksemme menossa olevasta tai vasta tulossa olevasta tulemme taatusti tarvitsemaan samanlaista yksimielisyyttä.

On kuitenkin valitettavaa, että puolueiden ideologioista, ei puolueista itsestään eikä edes niitä edustavista poliitikoista ei tässä ole apua. Nyt ei ole varaa olla kahmimassa ryhmäkohtaisia etuja muiden kustannuksella. Nyt ei olla jakamassa sen paremmin tukia kuin valtaakaan. Nyt olisi ajateltava kokonaisuutta, kansaa.

Samassa yhteydessä törmäsin, ja aivan muualla taas TEDiin. Tällä kertaa oli kyseessä puheenvbuoro, joka TED-toimituksen mielestä oli "an idea not worth sharing". Raakkaamisen syynä ei ollut sen viesti, vaan ilmeisesti sen liian "poliittiseksi" koettu sanoma. Sisällössä ei siis ollut vikaa vaan tavassa jolla se esitettiin. Koska sen viesti sopii hyvin artikkelin aihepiiriin liitän sen alle. Katselusuosituksin.

Substanssi on tärkeää, ei se kuka sanoo, ei liioin miten sanotaan.


Nick Hanauer

Sillä nyt ei tärkeintä ole tieto ja osaaminen. Tärkeintä on työ ja tekeminen.

Ei kommentteja: