keskiviikko 1. elokuuta 2012

The Renegade Economist
Noin sitä pitää. Todella Hieno dokumentti, jonka katsoin vasta tämän artikkelin linkin kautta. Onneksi olkoon Päivi Mykkänen, Kauppalehti.

Jos suostumme lähtemään oireista, siis siitä mitä näemme, kuulemme ja nykyisyydestä - fyysisesti - tunnemme, dokumentti oli aika kaukana populismista, vaikka mielenkiintoisesti olikin rakennettu.

On helppoa edellyttää nähtyyn "viestiin" kaikenlaisia, erilaisia varauksia - mustavalkoista, sormella osoittava, yhteisten kulujen rahoitusmalli, marxsistinen... - mutta globaalin uusliberalistisen nykytodellisuuden historian erinomainen analyyttinen kokonaiskuvaus. Siis talouden, rahan ja vallan syitten ja seurausten varsin tarkka big picture, joka meiltä usein jää arkipäivän kiireessä oivaltamatta.

Four Horsemen Trailer I

Lohdullisin viesti oli, että kaikki minkä ihminen on konseptoinut, hän voi myös muuttaa. Luonnollisesti sillä edellytyksellä, että löytyy riittävän vahva - siis "poliittinen" tahto. On täysin itsestämme kiinni, toteutuuko Blueprint vai Scramble. Itse olenkin jo pitkään veikannut jälkimmäistä. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/07/systeemikriisi-ilman-uskottavaa.html

Kun mikä tahansa järjestelmä toimii ajateltujen tavoitteiden vastaisesti, on usein ainoa tie korvata vanha uudella, siis tavoitteiden mukaisesti toimivalla järjestelmällä. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/05/pienia-voittoja-katastrofaalisia.html Se korvautuu uudella joka tapauksessa. Tavalla tai toisella.

 Four Horsemen, Trailer II

Huonosti toimiva talous on seurausta huonosti toimivasta demokratiasta. Demokratiaa ei anneta, se otetaan. Sama koskee demokratian palauttamista. Kun ongelman perussyy on selvä, se on poistettavissa. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2007/03/tulosvastuuta-demokratiaan-ehdotus.html

Tämän kommenttini kirjaan blogaamiseni syyskauden avajaiseksi, pro forma. Vähintään sen dokumentti todella ansaitsee. On todella valitettavaa, että YLE Arenalla se säilyy vain kuukauden. Se kun on jälleen yksi niistä, jotka todella pitäisi olla jatkuvasti saatavissa.

 Four Horsemen Trailer HD

Sitä silmällä pitäen löysin YouTubesta sen lähde- ja oheisaineistoa nimellä The Renegade Economist. Ehkä se säilyy tarjolla pitempään.


PS

Ja markkinatalouden kaupallisuuden periaatteita kunnioittaen, löytyipä Four Horsemanille oma kotisivukin.

Ei kommentteja: