perjantai 3. elokuuta 2012

Maailma on pieni, Eurooppa vielä pienempiLaskutavasta ja laskijasta riippuen Pohjois-Atlantinen finanssikriisi, siis se josta euro-kriisi on seurausta, on nyt jatkunut neljä vuotta. Plus jotain. Ja jo kauan sitä ennen globaalin liberalistisen markkinatalouden opetuslapset ovat vakuuttaneet; "Kyllä vapaan markkinatalouden näkymätön käsi hoitaa hommat." Vaan eivätpä ole sen paremmin kuin Jumalakaan.


Talouden Jumalan nimi on Goldman Sachs & Kumppanit. Sillä vain sillä on valta ja voima. Kunniasta voidaan olla montaa mieltä. 


Whether it's a credit crunch to fix or an Olympics to plan, the list of Goldman Sachs Alumni, Goldman Sachs alumni is sure to have a candidate.


Onko tämä kansainvälinen Hyvä Veli verkko, jo jyrännyt kansallisten demokratioiden nimellisten päätöksentekijäin arvostelukyvyn ja median kriittisyyden?


Mistä heille löytyisi ystävä, joka herättäisi? Tarvetta olisi. Nykyisillä tavoilla pelastaa euro voidaan edetä vain ojasta allikkoon, huonosta vielä huonompaan and beyond. Sillä mitä isot edellä, sitä pienet perässä. 


"While ordinary people fret about austerity and jobs, the eurozone's corridors of power have been undergoing a remarkable transformation." 


Ovatko nämä Universumin Omistajat jo onnistuneet? Ja sitä arvioitaessa on syytä kysyä myös, missä? Mitä he lähtivät tavoittelemaan rakentaessaan valtioille velkavakuuksia tulevista laskeutumismaksuista ja lottovoittoista? 


Mistä löytyy, ja löytyykö mistään, se demokratiaan ja kansanvaltaan luottavien ihmisten ryhmä, joka edes alkaa ratkaista ongelmaa? Vaikkapa poistamalla pankeilta oikeudet luoda jatkuvasti lisää, käytännössä veronmaksajien maksettavaksi päätyviä velkakirjoja, siis rahaa? Tai vaikka vain pilkkomalla pankit siihen kokoon, että niiden voi antaa kaatua? 


Muu on korkeintaan valohoitoa nykyisen rahoitusjärjestelmän ylläpitämiseksi niin kauan, että Musta Pekka saadaan "oikeaan" käteen. Veronmaksajalle.Ei kommentteja: