keskiviikko 30. toukokuuta 2007

Sataa vai paistaa




30.5.2007 15.08 | hakki47 | Hyvinvointi, Asiakaspalvelu ja viestintä

Kyllä tietotekniikka on ihmeellistä.

Runsaan vuoden käyttänyt Helsinki Testbed iä selvittääkseni lähialueeni sään kehittymistä reaaliajassa. Olen pelkällä kaupunkilaisjärjellä päässyt tarkempiin ja varmempiin “henkilökohtaisiin” sääennusteisiin, kuin julkisesti maksutta tarjolla olevilla sääennusteilla. Tiedän esim. entistä tarkemmin kannattaako ulos lähteä ilman sateenvarjoa, sateenvarjon kanssa vai eikö kannata ollenkaan. Tiedän odottaako Lahden tiellä pohjoiseen tai etelään ajettaessa myrskyä vai aurinkoa, jäätä vai loskaa ja onko järkeä viedä pyykkiä ulos kuivamaan. Mielestäni ensimmäisen kerran voin optimoida ajankäyttöni sään suhteen.

Kerrankin saan vastinetta niille veromiljoonille, jotka sijoitamme meteorologiaan.

Mutta oi ja voi. Tätä kirjoittaessani näytetyt tiedot ovat 6 tuntia vanhoja. Ovatko ne sitä tarkoituksella, että “poisoppisin” palvelusta? Sillä Helsinki Testbed on projekti. Se päättyy viimeistään syyskuussa 2007.

Millä tavalla voisimme välttää vuoden 2006 Tuottava Idea (?) palkinnon saaneen palvelun katoamisen? Projekti tuskin on toteutukseltaan niin kallis, etteikö sitä voisi jatkaa kansalaisten bonuspalveluna maksutta entistäkin laajemmalla alueella, jos tahtoa riittää. Mutta riittääkö sitä? Vai tarvitseeko Ilmatieteen laitos suhteettoman paljon lisävaroja, joita ei vähemmän tärkeiltä oman toiminnan alueilta voi kursia kokoon?

Ei kommentteja: