En ole montaa henkilöä tavannut, joka edes uskoisi paljon hypetetyn Kiky-sopimuksen siunauksellisuuteen Suomen kilpailukyvyn pelastajana. Kun tarve on kirveille, sahoille ja sorkkaraudoille, ei hiekkapapereilla oikeasti ole hyödyllistä käyttöä. Eikä varsinkaan jos edellä mainittuja ei edes käytetä.
Armaat poliittiset päätöksentekijämme seisovat varmasti vaikka päällään television edessä Kultarannassa, Smolnassa ja missä muualla tahansa vakuuttamassa kansalaisia, että oikeaan suuntaan ollaan menossa ja talouden käänne parempaan on odotettavissa ihan heti, ensi vuonna. Vaikkapa sitten vuonna 2021. Tätä on nyt jatkunut vuodesta 2007. Inhottavinta on tulla huijatuksi vuodesta toiseen. Jatkuvasti.
Voisiko todella olla niin, että VVMn johto, kansalliset ekonomian päivystävät dosentit ja puolueiden TinkTänkit ja poliittiset valtiosihteerit, ministerien erikoisavustajat ja päälle päätteeksi vielä muitten etujärjestöjen vastuulliset taloustietäjät eivät vain ymmärrä missä mennään? Vai olisiko sittenkin kyse siitä, että omaa positiivista "brändiä" ei haluta vaarantaa kuvaamalla todellisuus sellaisena kuin se on? Onko tämäkin yksi suomettumisen seurauksia?
En aio tässä toistaa käsitystäni, että kilpailukykymme on täysin meidän itsemme ratkaistavissa. Itsehän me hallintomallimme määräämme. Omat yrityksemme tuottavat tavaroita, joilla tuonnit rahoitetaan. Ei niitä EU säädä. Eikä kukaan muukaan. Mutta herättäisin kyllä kysymyksen siitä mitä tapahtuu, kun kansakunta jossain vaiheessa havahtuu siihen, että heitä in tietoisesti ja tarkoituksella kusetettu jo vuosia? Päätellen netin keskustelupalstoilta sillä tiellä ollaan jo pitkällä.
Silloin eivät rationaaliset argumentit sen paremmin kuin toimetkaan mitään merkitse.
4 kommenttia:
Hakki,
+++ Mutta herättäisin kyllä kysymyksen siitä mitä tapahtuu, kun kansakunta jossain vaiheessa havahtuu siihen, että heitä in tietoisesti ja tarkoituksella kusetettu jo vuosia? Päätellen netin keskustelupalstoilta sillä tiellä ollaan jo pitkällä. +++
Lehdistö - tuo poliittisen establishmentin aisankannattaja - peesaa poliittista establishmenttia ja on pitkälle sitä Lügenpresseä. Mutta tämä peli ei pitkälle vetele, toistaiseksi vapaa internet kertoo asoista toisella tavalla kuin mitä establishmentti haluaisi. Ranskassa tämä ei vetele, kansa äänestää Le Peniä ja meno muuttuu. Mutta Suomi ei ole Ranska, meillä vain hiljaa muristaan yksinänsä, mutta mitään muutosta ei tapahdu, ja äänestetään edelleen niitä samoja puolueita (en minä) ja jo aikoja sitten leipääntyneitä kansanedustajia. Me suomalaiset olemme varsinaisia vellihousuja, ei meistä ole barrikadille nousijoita. Paitsi sitten kun siedettävä raja on moninkertaisesti ylitetty. Ja sitten on leikki kaukana.
Olemmeko sen historiallisen vaiheen alussa, joka toteutui 1900 -luvun alussa joka sitten johti katkeraan kansalaissotaan? Silloinkin oli kyse tulonjaon oikeudenmukaisuudesta.
Hakki, sinä ja minä emme ole tätä todennäköisesti näkemässä, emmekä muutakaan muutosta mikä nämä tulevat ajat ovat generoimassa. Ehkä - ja varmasti - parempi näin.
tutkija Pohjanmaalta
Kyselet viisaita. Olin mukana kiky-neuvotteluissa alusta loppuun. Ei se mitenkään eronnut tupo-teatterista. Sipilä haluai dramatiikkaa ja sai haluamansa. Nyt hän voi esiintyä suurena neuvottelijana ja pelastajana.
Mikko Mattila, kiitti kommentista.
Kieltämättä dramatiikkaa tarvittaisikin, ei tämä meno muuten muutu. Mutta kun toiminta menee päivä päivältä enemmän farssiksi sitä ihmettelee, ovatko nuo täysipäisiä ollenkaan. Lillukanvarsista ja lehmänkaupoista hypetetään sankaritarinoita, mutta todellisiin pohteisiin ei tuoda ensimmäistäkään ratkaisua.
Päälle päätteeksi "Suomeksi sanottuna työllistäminen ulkoistetaan työmarkkinajärjestöille. Tai pikemminkin työllistämisessä epäonnistuminen ulkoistetaan niille." http://www.talouselama.fi/uutiset/jos-kolmikantaiset-tyoryhmat-olisivat-hyvia-tyollistamaan-suomessa-olisi-maailman-korkein-tyollisyysaste-6579547
Farssikin on liian lempä ilmaus moiselle taiteelle. Irvailusta tässä kyse on.
PohjanPoika
Tuskinpa todellakaan ehdimme muutosta itse todistaa. Vaikka kyllä todella vihaksi pistää kun kansakunta jää meidän ja lastemme jäljiltä huonompaan kuntoon, kuin missä se oli meidän siitä vastuuta ottaessa.
Vaikka "toivoa" kuitenkin on. "Toistaiseksi vapaa internet" todennäköisesti nopeuttaa muutosprosesseja. Vaan sitten kansalaisten henkinen ja ideologinen nykysuunta ei todellakaan ole tunnettu poikkipuolisten näkemyksien sallimisesta tai edes sietämisestä. "Die Fahne hoch, die Reihen fest geschlossen..."
Lähetä kommentti