lauantai 16. heinäkuuta 2016

Nizzasta Istanbuliin

Onhan tässä ihan tarpeeksi yhteen viikonloppuun. Vaan mistäpä tuota tietämään? Nythän on vasta lauantai.

Tuskin Nizzassa oli edes herätty selvittelemään Ranskan kansallispäivän kohtalokasta terrori-iskua kun NATO-maassa Turkissa näytetään yritettävän sotilasvallankaappausta.

ISIS on "ottanut vastuun" Nizzan tapahtumista, mutta kukaan ei ole ilmoittautunut epäonnistuneen "sotilasvallankaappauksen" toteuttajaksi.

On kuitenkin varsin epätodennäköistä, että mikään "ISIS"-organisaatio olisi suunnitellut ja toteuttanut Nizzan kuolemanrallin. Vastuun se ottaa ihan poliittisista syistä, sen verran huonosti DAESHilla nyt omalla alueellaan menee. Omaa kuvaa siinä ollaan kiillottamassa. Rekrytointia kasvattamassa ja opetuslapsien uskoa vahvistamassa. Kalifaatti kun on kuihtumassa.

Vaikka oletan, että en juurikaan salaliittoteorioihin usko, herää viime vuorokauden tapahtumien seurauksena kysymyksiä Turkin "sotilasvallankaappauksen" todellisista suunnittelijoista. Liian hyvin epäonnistuneen esityksen seuraukset tukevat Erdoganin would-be-diktaattori-asemaa. Liian nopeasti "kansanjoukot" saatiin kaduille. Tuskin edes Turkin armeijan tyytymättömät "toisinajattelijat" osaisivat noin ponnettoman ja tehottoman "putschin" edes järjestää? Olisiko sittenkin niin, että tässä jälleen on yksi Erdogan silmänkääntötempuista, tai ainakin niiden yrityksistä? Erdoganin ikioma pitkien puukkojen yö.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sama tuli Erdoganista mieleen meillekin kun vaimon kanssa Putschia ihmeteltiin. Onhan se hiukan kaukaa haettu mutta selvinnee aikanaan jos noin olisi ;-)

ISISin suhteen olet varmaan oikeassa. BBC:ltä tai saksalaisesta lähteestä, Die Zeit, FAZ tai Die Welt?, luin että tämän Nizza-berserkin isä elää Tunisiassa ja on tunnettu äärifundamentalisti eli taipumus olisi periytynyt erakoituneelle pojalle.
hh