sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Ihan samaVai että mielipidettä vaalien tuloksesta pitäisi lausua. En kyllä oikein ymmärrä miksi, mitä väliä sillä on? Päätöksentekijät ovat kuplassa, puolueet omissaan ja muut etujärjestöt omissaan. Eihän siitä synny lasta, jos ei paskaakaan. Siksi kai Suomikin on kuplassa?

Kun suurimmaksi puolueeksi tulee etujärjestö, jonka perinteisen äänestäjien tuotanto-osuus lienee 5% luokkaa, jonka tukiosuus veroista on taatusti suurin ja joka saa pääkaupungissa läpi yhden vaivaisen kansanedustajan on jotain aika pahasti viturallaan. Lohduttavaa mielestäni kuitenkin se, että läpi täällä meni vain yksi. 

Maalaisliitto on tullut meille vuosikausia kalliiksi ja kepulit hallituksessa tulevat meille kalliiksi jatkossakin. Olen oikein alkanut miettiä, onko historiaopetuksen vähentäminen sen seurausta, että puolueet ja erityisesti kepu eivät halua lasten ymmärtävän puolueensa multaista lähtökohtaa? Vaalien tulokseen lienee syynä neljä seikkaa.

Ensinnäkin kansan totaali kyllästyminen jatkuvaan  perusteettomaan, jopa harhaanjohtavaan ja erityisesti tuloksettomaan fantsutteluun, johon kaupalliset imagorakentajat ja erityisesti Jyrki-boy puolueensa kauppakamarikakarat lietsoi. Tähän kun vielä kytkee newspeakin "vastuullisista puolueista" ja puhtaasti oman urakehityksen turvaamisen on todella suomalaista konservatiivisuutta pahimmillaan, että kokiksien ja demareiden äänimäärät vain näin vähän tippuivat. 

Toiseksi epäpoliitikko Sipilän valinta Kepun puheenjohtajaksi ja puolueen vanhan kaartin lähes täydellinen vaientaminen vaalien ajaksi.  Kolmanneksi, pidemmällä tähtäimellä onnistunut nimenvaihto Maalaistiitosta Suomen Keskustan kautta Keskustaksi, joka on hämärtänyt varsinkin nuorten äänestäjien käsityksen siitä, minkälaisesta etujärjestöstä oikein on kysymys. 

Ja neljänneksi ja viimeiseksi; mitkä oikeastaan olivat puolueiden äänestäjille tarjoamat vaihtoehdot? Puolueiden eliitille on toki tarjolla vallan ja paikkojen jakoa. Äänestäjille sen sijaan avainsanoina ovat kepit, säästöt, leikkaukset ja työttömyyden kasvu. Kun eliitti keskittyy olemaan tekemättä mitään proaktiivista jää veronmaksajille ja kansalaisille luonnostaan vain laskun maksajan rooli.

Vaalituloksen seurauksena, tänä ihanteettomana aikana, Juha Sipilä on todella paljon vartijana. Sillä taas ei taida olla kauheasti väliä, mitkä puolueet hänen johdollaan poliittisen taivaamme seuraavaksi neljäksi vuodeksi täyttävät. Nykyisellä osaamisen ja vastuullisuuden tasolla - Ihan sama.


Väheneviä osallistumisyrityksiä julkisen median keskusteluun:


Kohteesta <http://www.talouselama.fi/uutiset/kuka%20jarjestaa%20soten%20%20yle%2034%20%20kuntajohtajista%20luopuisi%20paatosvallastaan/a2304379?utm_source=emaileri&utm_medium=Email>

Kyse ei ole yksin SoTen järjestämisestä. Kun kunnallishallintomme perustuu aikaan, jolloin hevonen ja rattaat olivat nopein pikalinja, teitä ei juurikaan ollut puhelimista, lennättimistä, netistä nyt puhumattakaan, olisi korkea aika noteerata kehitys myös paikallishallintomme järjestämisessä.

Perustuslakia tulee korjata siten, että kunnallisesta itsehallinnosta tulee maakunnallinen itsehallinto, kaikkine velvollisuuksineen ja oikeuksineen. Koska kuntia ei yhdistetä vaan ne korvataan maakunnilla, eivät 5 vuoden siirtymäajat tule henkilöstösopeutuksen osalta kysymykseen. Jos tämän lisäksi maakunnilta halutaan poistaa vastuu SoTen järjestämiseen ja rahoittamiseen, sen voi hyvin siirtää valtion murheeksi.


Ei tarvitse sitten heti seuraavan vaalikauden aikana taas asiaan palata.


Newsweekin johtopäätös on varsin johdonmukainen ja kohtuullinen. Samoin johtopäätös, että puolustusvoimat eivät ilmeisestikään ole harkinneet päätöksen haittavaikutuksia ennen lopullista ratkaisua tai reippaasti aliarvioineet ne. En ole kuullut, että koskaan, missään mikään valtio olisi pannut liikekannallepanotietonsa julkiseen jakoon. Vielä on näkemättä kuinka moni nyt reservissä olevista vielä tämän julkistuksen seurauksena siitä kieltäytyy.  Meiltähän tämä näkyy käyvän.

  
Olettaisi Anders Blomin tietävän mistä väitöstutkimusta nyt tekee. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/03/osinkovero-ja-anders-blomin-pitka-varjo.html Kokemusta on. 

Siitä huolimatta, että lobbaaminen - ilmeisesti per asukas? - on Suomessa ylivoimaisen suurta, ja edellisten parin hallitusohjelman laatimisen osalta tulokset varmasti kielteisiä ovatkin, ei se toimintaa sinänsä kriminalisoi. Mutta joku tolkku, esimerkiksi juuri lainsäädännön ja sen mahdollistaman toiminnan läpinäkyvyyden kautta siihen on saatava. 

Päätöksentekijät kun tarvitsevat tietoa päätöstensä tueksi sen lisäksi, että heidän olisi opittava käyttämään monia lähteitä päätöksentekonsa tukena. Sitä on saatavissa ns. lobbareilta. Tosin puolueiden edellyttämän ryhmäkurin seurauksena kansanedustajan mahdollisuudet itsenäiseen päätöksentekoon ovat varsin marginaaliset. 

Porukka päättää ja usein siellä tyhmyys valitettavasti tiivistyy.

Loistava kannanotto, varsinkin jos sillä saadaan aikaan, että vasta 15 vuotiaat lapset eivät mopoauton ratin taakse päädy. Mopoauto on huomattavan paljon turvattomampi kuin mopo luodessaan kuskille perusteettoman ja virheellisen turvallisuuden tunteen. Huomattavasti turvallisempi ratkaisu olisi mahdollistaa jopa 15 vuotiaan "ajoharjoittelu" nopeusrajoitetulla "oikealla" autolla, 16 vuotiaista puhumattakaan.

Lisäksi olisi järjestelmällisesti edistettävä varsinkin ensimmäisen ajokortin suorittamista vanhempien hankkimalla opetusluvalla tai muulla "vertaistuella". Autokoulunopettajat, tai ainakaan valtaosa heistä, eivät pysty uskottavasti hoitamaan niiden nuorten - lähinnä poikien - asennevammaa, minkä seuraukset näkyvät nuorten kuolonkolareissa. Nuoren omilla vanhemmilla tai muilla vastuullisilla - vaikkapa vapaaehtoisilla - aikuisilla mahdollisuudet ovat huomattavasti paremmat.

Saattaisipa olla EU:n kukkopoikien syytä kuunnella mitä jenkit ovat mieltä Euroopan yhtenäisyyden, ja erityisesti NATO-yhteistyön vaarantamisesta. Euron ongelma ei ole yksin Kreikan, EMUn eikä edes EUn pohde. Intressentteinä kun on myös USA, joka vähintään kahdesti on joutunut pitämään huolta ja maksamaan demokratian säilymisestä tässä maanosassa. 

Ei edes jenkkien intressissä ole päästää meitä kolmannen kerran sotkemaan maailmantaloutta. Jos ei muusta syystä, niin siksi, että se on "Bad for business." Vaikka Euroopan merkitys onkin viime vuosikymmeninä selvästi pienentynyt.

Ainakin tähän mennessä jenkit ovat osanneet hoitaa, tosin pitkälti myös itse aiheuttamansa ongelmat huomattavasti tehokkaammin kuin maanosamme Schäublet, Dijsselbloemit, Junckerit ja Kataiset ja Urpiaiset.

Minkä taakseen jättää, sen eestään löytää. Häkämiehen olisi syytä tutkiskella mitä peilistä löytyy, kun miettii mistä asiaintila johtuu.

Perverssiä toimintaa; leikata ensin elinkeinoministerinä valtion panostuksia kilpailukyvyn kohentamiseen ja siirtyä sitten etujärjestöjohtajaksi vaatimaan lisäpanostuksia samaiseen toimintaan. Etujärjestösektorimme päättömyyden koko kuva.

Kun puolueet ovat omineet kansanedustajien vallan, ja puolueiden ideologia on sen valta, ei liene ihme, jos äänestäjät ovat ihmeissään? Puolueet taas ovat toiminnallaan kiistatta osoittaneet , että niitä kiinnostaa vain niiden suurempi valta suhteessa muihin puolueisiin nähden. Yksittäisellä äänestäjällä ei ole syytä valita ainoatakaan puolueiden tarjolle asettamista  ehdokkaista, eihän näiden henkilöillä eikä heidän ominaisuuksillaan ole päätöksenteossa mitään merkitystä yhtään mihinkään.

Siksi ainoa kansalaisille auki oleva positiivinen tie on poistaa puolueilta oikeus edustaa äänestäjiä. Se edellyttää äänestäjän aktiivisuutta - äänestämistä - mutta tyhjän tai muuten mitätöitävän äänestyslipun jättämistä. Toimenpide on sama, jota Eero Heinäluoman johdolla käytettiin Sauli Niinistön puhemiehenvaalissa 2010. Ja Eero varmasti tietää, mikä demokraattisissa vaaleissa on sallittua ja laillista. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2010/02/kumpi-voitti-sauli-niinisto-vai-joku-muu.html
Annetaan jokaiselle äänestäjälle aito syy äänestää! Poistetaan puolueilta oikeus edustaa meitä.

Salolainen kysyy ihan aiheellista asiaa. Viimeistään kun valtion vastuulliset virkamiehet alkavat vedota ydinasemahtinsa käyttämiseen pitääkseen yllä oikeudettomasti suorittamaansa aluevaltausta, olisi meilläkin syytä herätä. Kaikki ei vain ole oikein tuolla Vennään-maalla. Vaikeneminen ei tilannettamme ainakaan helpota, vaikka kuinka muuta uskoisimme.

Varmaan positiivista, että joko Liikenne- ja viestintäministeriö tai Talouselämä sotkee liikenne- ja ajoneuvosäännöstöä entisestää. Ilahduttavaa havaita, että jalankulkijoille ei vielä suositella kypärän käyttöä ja että polkupyöräilijöille ei ole pakkoa säädetty, vaikka esimerkiksi senioriskootterit, tasapainotetut henkilökuljettimet ja sähköavusteiset polkupyörät kypärän käyttöä edellyttävät? Turvallisuus ennen kaikkea?

Olisiko mahdollista paneutua yhteen turvallisuus epäkohtaan, joka on päätön; Mopoautot. Eikö kaikenpuoleisen liikenne- ja henkilöturvallisuuden vuoksi olisi syytä luopua koko luokasta ja korvata ao. ajoneuvot ja erityisesti ajokorttiluokka vaikka nopeusrajoitetulla, selkeästi merkityllä pienillä pikkuautoilla kuten esim. Citroen C 1, Toyota Aygo, Peugeot 107 ... ? Käytännössä siis siten, että nuoret pääsevät ajamaan turvallisella autonomaisella liikennevälineellä, tai harjoittelemaan "oikealla" ja turvallisemmalla autolla siihen asti kunnes varsinaisen ajokortin aika on? Senkin ikärajaa voisi kyllä samalla hyvin laskea 16 vuoteen.

Itsensä toteuttava vaatimus, jonka takana on istuvakin eduskunta? Eikö parlamentaarinen komitea jo moista suosittanut ja puolueet moisesta tasokorotuksesta sopineet? Siitä riittääkö 150 miljoonaa vuodessa uskottavuuteen sopii tiedustella suurimmilta intressenteiltä; Moskovasta, Tukholmasta, Tallinnasta ja vaikkapa Washingtonista, Brysselistä ja Berliinistä. 

Itsenäisen valtion tunnusmerkeistä keskeisin on halu ja usko kykyyn tarvittaessa puolustaa itseään myös asein. Liittoutumiset, tapahtuvatpa ne mihin ilmansuuntaan tahansa rajoittavat ainakin mahdollisuuksia ja pidemmällä aikavälillä saattavat rapauttaa kansallisen puolustushalun Ja lopulta kyvyn. Näinhän on pitkälti käynyt Keski-Euroopan NATO-jäsenmaissa, esimerkiksi Saksassa, Hollannissa, Ranskassa.

Miksi ihmeessä meidän pitäisi huutaa avuksi NATOa sen paremmin kuin Varsovan liittoa, tai sitä osaa siitä, mikä vielä on jäljellä? Oma apu paras apu. Panostamalla puolustukseen edes NATOn suosituksen - 2% BKTstä - voidaan Suomen puolustus nostaa vähintään uskottavalle, ellei jopa hyvin ennaltaehkäisevälle tasolle. Siis, jos panostukset järkevästi toteutetaan. Satsataan nyt edes se 600 - 800 miljoonaa lisäeuroa vuodessa. Jos taas emme ole valmiita moista satsausta toteuttamaan, miksi ihmeessä olemme asiasta edes huolissamme?  


Täytyy oikein ihmetellä miten yksiniittisen yksinkertaisia me suomalaiset olemme. Toiveajattelua, toiveajattelun - anteeksi epätoivon - perään. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2015/03/putinin-kolme-ongelmaa-suomi-suomi-suomi.html

Itsenäisen valtion tunnusmerkeistä keskeisin on halu ja usko kykyyn tarvittaessa puolustaa itseään myös asein. Liittoutumiset, tapahtuvatpa ne mihin ilmansuuntaan tahansa rajoittavat ainakin mahdollisuuksia ja pidemmällä aikavälillä saattavat rapauttaa kansallisen puolustushalun Ja lopulta kyvyn. Näinhän on pitkälti käynyt Keski-Euroopan NATO-jäsenmaissa, esimerkiksi Saksassa, Hollannissa, Ranskassa.

Miksi ihmeessä meidän pitäisi huutaa avuksi NATOa sen paremmin kuin Varsovan liittoa, tai sitä osaa siitä, mikä vielä on jäljellä? Oma apu paras apu. Panostamalla puolustukseen edes NATOn suosituksen - 2% BKTstä -  voidaan Suomen puolustus  nostaa vähintään uskottavalle, ellei jopa hyvin ennaltaehkäisevälle tasolle. Siis, jos panostukset järkevästi toteutetaan. Satsataan nyt edes se 600 - 800 miljoonaa lisäeuroa vuodessa. Jos taas emme ole valmiita moista satsausta toteuttamaan, miksi ihmeessä olemme asiasta edes huolissamme?

Totta kyllä, mutta vielä vähemmän se nousee tuulivoiman syöttötariffeilla ja muilla siltarumpupolitikoinnin metkuilla. Eikä taida olla hyötyä soffaverhoilijoiden innovaatiotuista eikä vaalirahoituksen taulukaupan laillistamisestakaan?

Re: Näin käy kivoille ja hyödyllisille nettipalveluille - Kun Apple ostaa sen

Valitettavasti(?) yrityksen omistajalla on oikeus menetellä omaisuudella itselleen parhaaksi katsomallaan tavalla. Erityisen suuri ongelmasta saattaa muodostua kun ns. startup, ja ehkä vielä yhteiskunnan rahaa tukena saanut startup, myy kerralla koko osakekantansa siten, että rahoittaja - siis yhteiskunta - jää täysin ilman odottamaansa hyötyä. Siis ilman uusia työpaikkoja ja niitä seuraavia verotuloja ja/tai tukensa määrää, koroista puhumattakaan.  

Kannattaisi varmaan selvittää keinot, joilla yhteiskunta turvaa tukensa takaisinmaksun hyödyt? Ja tämä siitä riippumatta lopettaako ostaja ostamansa tuotteen hyödyntämisen.

Vakaan markan politiikka on vahva kakkonen. Ykkönen on fantsutteleva entinen Euroopan paras valtionvarainministeri ja Suomen edellinen pääministeri. Laskua karttuu koko ajan ja vielä pitkään.Eikö olekin mielenkiintoista, kun samaa liikettä ei Suomessa ilmeisesti ole ollenkaan?

Syytä meillä olisi jopa enemmänkin; eihän Venäjällä ja Puolalla ole edes yhteistä rajaa. Mitä nyt pieni pätkä entisen Itä Preussin, nykyisen Kaliningradin alueella. Sitten kun Putler Transnistriaan pääsee tilanne alkaa olla toinen.


Puolustusvoimien paikallisjoukot, niin tervetulleita kuin ovatkin, ovat Suomelle riittämätön Venäjän hyökkäämättömyyden tae. Riittävä saattaisi olla vapaaehtoisuuteen perustuvat ja  kansalaisjärjestöpohjalle rakentuvat alueelliset kodinturvajoukot, joista meillä oli hyvät kokemukset ennen niiden lakkauttamista vuonna 1944.


Liian suuri, mitattuna miten tahansa, koska joudumme ottamaan vuosittain 7 - 10 mrd euroa lisälainaa pystyäksemme sen toiminnan rahoittamaan.

Re: Kurssien järjestäjät tehneet jotain oikein - Tässä asiassa Suomessa ollaan muuta maailmaa yhteisöllisempiä

Mielenkiintoinen havainto, jonka suhteen toimiminen olisi yksi tapa auttaa palauttamaan yritysten kansainvälistä kilpailukykyä. Win-win järjestelmän tai rakentamisesta hyötyisivät sekä opiskelijat että oppilaitokset. Vertaisryhmien hyödyntäminen onkin alue, jolla osallistujien osaamista, oppimisen tehoa ja erityisesti opitun hyödyntämisessä on vielä hyvin paljon tehtävissä. "Eikä maksa paljon, eikä mitään, jos niin halutaan."

  "Stubb sanoi, että hallituksen olisi voinut hajottaa, mutta se ei olisi ollut isänmaan etu." Ei ihme, jos pääministerin arvio on tämä, ettei vuodessa saatu aikaan riitoja kummempaa, ts. kuka enää on ihan oikeasti edes kiinnostunut Tumpin mielipiteistä?

PS.

Tämänkään vaalikauden osalta voi eduskunnalle antaa arvosanaksi  korkeintaan improbaturin. Valitettavaa kuitenkin, ettei uudestakaan tule yhtään parempaa.

Ehkä helpointa ja poliittisesti sittenkin korrekteinta olisi siirtää varikko ja asevarikon lisäksi myös sähkönjakelun kantaverkkoja ja viranomaisliikenteen käytössä olevan Virve-verkon tukiasemia. Muuten Putler suuttuu. Voisiko Tarja käydä suoristamassa hänen kravattinsa, jos Sauli ei uskalla?


11 kommenttia:

fun kirjoitti...

Kiitti vaan paljon! Kylläpä sulla on tarmoa ja tehoa pitää itsesi ajan hermolla. Yhteiskunnallinen ylsissivistys oikein tirisee osallistumisinnostasi.

Hienointa kuitenkin on havaita, että olet selvinnyt Wapustasi.

Mulle luiskahti kesävaihde päälle. Kuhaa nousee, perunoita istutetaan, puita kaadetaan ja pilkotaan, kasvimaakin alkaa olla siemenissä.

On se vaan niin kummallista, että äänestäjät ovat tuohon keskustaan niin hurahtaneet. Muisti on tosiaan yhden vaalikauden mittainen. Sipilähän se kansan villitsi. Jos puolueessa kuin puolueessa on edes yksi täysipäiseltä vaikuttava kellokas niin äänestäjät innostuvat.

Tänään on muuten kansainvälinen sananvapauden päivä? Siitä asiasta taidettiin olla aikoinaan samaa mieltä, että psudonyymi kirjoittaminen ja sen salliminen on sananvapauden lähtökohta. Minusta tuntuu, että sananvapautta ei ole julkisissa medioissa tässä mielessä rajoitettu ikänäni ennen nykyisellä tavalla. Onneksi on tämä some, jossa ajatukset virtaa kahlitsemattomina.

fun kirjoitti...

Näissä hallitusneuvotteluissa olemme suomalaisen edustuksellisen demokratian ytimessä.

Puolueet tekevät ennen vaaleja puolueohjelmansa. Rakennetaan oikein "vaakikoneita", jotta äänestäjä voisi haravoida itselleen puolueen ja ehdokkaan.

Viimeistään hallitusneuvotteluissa äänestäjä petetään ensimmäisen kerran. Voittajapuolue asettaa hallitusneuvottelijan ja hän ehdot ehdokkaille. Kaikki hallitukseen haluavat puolueet tinkivät omista lupauksistaan äänestäjille. Ne puolueet, jotka parhaiten unohtavat lupauksensa ja taipuvat hallitusneuvottelijan ja hänen puolueensa tahtoon ovat hallituksessa. Tässä se on kansanvallan konkurssi. Vaalilupaukset on monelta puolueelta unohtuneet. Vallanhimo, narsismi ja hyvät henkilökohtaiset ansiot ajavat kaiken ohi.

Taitaa nytkin käydä niin, että yksi puolue yrittää pitää kiinni vaalilupauksistaan. Vaikka onkin vaalien toiseksi menestynein, saattaa jäädä hallituksen ulkopuolelle.
Paradoksi on valmis; petä äänestäjäsi niin pääset Audin takapenkille. Ellet petä et pääse vaikuttamaan äänestäjiesi haluamalla tavalla.
Miksi tällaista valtiomuotoa pitäisi kutsua?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Hallitukseen olisi pitänyt ottaa punikkejakin jakamaan vastuuta, koska nyt kansa jakaantuu sitä mukaa kun tilanne vaikeutuu ja vaikeita päätöksiä pitää tehdä.

Toki työväenluokka äänestää eniten juuri hallituspuolueita, koska entinen vasemmisto on muuttunut akateemisien larppaajien leikkikentäksi ja haluaa, että työväenluokan pitäisi äänestää sitä, vaikka se ei enää aja sen etuja.

SDP:n kärsimystäytelmä taisi viedä siltä viimeisetkin duunarien äänet, koska AKAVA ei lopulta enää malttanutkaan pysytä taka-alalla vaan kertoi suoraan miksi demarien pitää päästä hallitukseen.

Oikeastaan tämä saattaa johtaa Arabikevään kaltaiseen tilanteeseen, jossa akateeminen roskaväki alkaa ajaa omia etujaan demokratien nimissä ja työväenluokalta alkaa läikkyä yli.

Nythän tilanne on se, että työpaikat katoavat ulkomaille ja ulkomainen työvoima tulee tänne, ja vasemmisto on tyytyväinen, koska akavalainen saa kaupasta halpaa roinaa ja viromaiset tekevät remontin halvemmalla. Tätä nykyistä työväen aatetta ei tarvitse ennen paljon kehittää kun ollaan jo siinä pisteessä, että työväenluokka päättää suutahtaa.

Sinänsä tämä hallitus tuskin on mitenkään tavattoman erikoinen, koska kokoonpano on aika sama kuin Vanhasen hallituksella. Kepu ja kokkareet vievät ja nyt on persujen vuoro vikistä.

Sipilällä vain on tavattoman huono pelisilmä. Jo pelkkä Vasemmistoliitto tumpuloimassa omiaan olisi näyttänyt yksinkertaisemmillekin sieluille, ettei oikeisto pelkkää ilkeyttään tee ikäviä päätöksiä. Kansan mielialat noudattavat aika pitkälti sitä showta, mitä hallitus ja oppositio pitävät keskenään ja nyt on luvassa neljä vuotta pelkkää riitelyä.

Itse veikkaan, että mellakoinnista tulee normaali osa Suomenkin politiikkaa.

fun kirjoitti...

Tuo Satumaisen analyysi tuosta työväenpuolueitten jakolinjasta naksahtaa kohilleen.
Tuo akateeminen väki on ollut hämmentävä kokemus duunareitten perinteisissä puolueissa. Voin todistaa sen aivan omakohtaisesti.
Meidän työpaikassa oltiin todella hämillään kun puolueeseen alkoi virrata akateemisia, jotka toimivat suvereeneissa esimiestehtävissä. Vaikka tulivat työväenpuolueisiin eivät todellakaan lianneet käsiään työntekoon. Pomottivat karvalakkiväkeä, eivätkä tulleet samaan ay-porukkaan.
Pikkasen oli rasvanahoilla huuli pyöreänä,- ei oikein tiedetty miten olisi herraduunareihin pitänyt suhtautua? No, nyt taidetaan tietää. PerusÄssät edustaa duunareita. Siihen porukkaan on vähemmän akateemista tunkua. mItä nyt muutama onnenonkija niinkuin joka paikassa.

Taitaa olla työväenpuolueella liikaa jakolinjoja. Duunarit-akateemiste ja miehet naiset, työttömät ja ammattimiehet.
Saapahan nähdä miten katti nahkansa repii?

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Vasemmisto näkyy rakentelevan sääty-yhteiskuntaa, koska luokkasotapuheista huolimatta siellä on voimassa luokkajako.

Jos vaikka kokkareiden hommia kattelee niin siellä autonasentaja on ihan niin kuin kuka tahansa muukin.

Vasemmistossa pitää olla akateeminen ennen kuin on pääsee heinaglemaan muiden akateemisien kanssa.

Mun mielestä tässä on nyt käynyt sillä viisiä, että aatteet ovat kadonneet politiikasta ja nyt paikan määrää aivotoiminta. Oikeistolaisuus on joukkuelaji, missä on tärkeintä että pärjätään yhdessä, ja vasemmistolaisuus yksilölaji, missä yritetään kahmia eduja itselle-

Elikkä jos duunari niitä yksilön oikeuksia kaipaa niin oikealta löytyy. Vasemmalta ei löydä kuin orjapiiskureita.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Tämä hallitus ei ainakin tulee saamaan päätöksiä aikaiseksi toisin kuin Kataisen viritelmä.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/81621-alexander-stubb-en-ole-tallaista-ennen-kokenut

Satunnainen raportoija kirjoitti...

EU meinaa lähettää sotavoimat tuhoamaan tyhjiä laivoja Libyan satamiin, etteivät siirtolaisressukat huku matkalla, ja Suomi suhtautuu asiaan myönteisesti.

http://yle.fi/uutiset/eu_valmistautuu_upottamaan_pakolaislaivoja_libyan_satamiin/7987360

Tässä se ilmeinen virhe, etteivät ne ole enää Libyan vaan ISIS:n satamakaupunkeja. Sotalaivoja vastaan sillä ei taida olla muskeleita hyökätä, mutta se ei arkaile tehdä kostoiskuja pehmeisiin kohteisiin.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Mä en jotenkin pysty tajuamaan että poliisille ollaan antamassa oikeus lätkäistä pari vuotta ehdotonta. Ei vaan mene jakeluun.

Oon varmaan konservatiivi kun en pysty tajuamaan näitä nykyajan poliitikkojen päähänpistoja.

Kumminkin on jännä nähdä miten paljon tällä saadaan aikaiseksi vahinkoa. Tästä ei tykkää oikeisto eikä vasemmisto ja jossain vaiheessa poliisilta kumminkin karkaa mopo käsistä. Ihan varmasti joillekin nousee neste hattuun kun voi myöntää itselleen kotietsintäluvan ja antaa vielä tuomionkin.

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/289620-mullistus-luvassa-poliiseista-tulossa-karajatuomarien-korvaajia

Satunnainen raportoija kirjoitti...

Vaikka kaikki muut tuntuvat kuolleen niin jatkan bloggaamista kuitenkin.

Kun Sipilän hallitus näkyy nyt onnistuneensa tavoitteessaa suututtaa mahdollisimman monta eturyhmää kerralla, kohta alkaa kauhea alemman keskiluokan ulina ideologioista kun se ei kehtaa paljastaa olevansa vain ahne. Siltä ei saa ottaa pois vaan pitää kiristää kaikkien verotusta ja sen on oltava tulonjaossa etusijalla. se on sen mielestä oikeudenmukaista.

Sitten meillä on tämä mikä joskus oli työväenluokka. Se oli sitä aikaa kun alempi keskiluokka ei vielä ollut tarpeeksi naristinen leikkimään työväenluokkaa. Äärioikeistoksi sitä nykyisin ns. työväenluokkaisissa piireissä usein kutsutaan.

Ns. työväenluokan liikehdintä luultavasti tarttuu tähän ns. äärioikeistoon, koska se jotenkin ei osaa päättää näistä asioista itse vaan matkii ylempiään.

Elikkäs kohta meilläkin voi olla sama tilanne kuin Ruotsissa, missä ns. äärioikeisto ja ns. työväenluokka jo kalistelevat sapeleita keskenään. Siitä on sitten pieni askel Kreikan tasolle kun se pörssi joskus romahtaa ja akavalaisen työväenluokan kysyntä romahtaa.

Oikeestaan pitäisi hommata kameraan isompi mustikortti kun 16 gigaa ei oikein riitä kunnon mellakan kuvaamiseen.

Ns. työväenluokalle mulla ei ole enää mitään sanottavaa ja sitä sopii vähän pamputtaakin. Kyllä niitä ongelmia tulee kun tarpeeksi kerjää.

fun kirjoitti...

Huhtikuu on kuukausista julmin. Sen myötä hakki hävisi näyttämöltä. Ei tämän vaalin tulos nyt niin paha ollut, että maailma tähän loppuu. Tosin vasemmistolla olisi nyt oiva tilaisuus vallankumoukseen, mutta mihin valtaan sitä siirryttäisiin. Esimerkit ovat hävittäneet itsensä yksi toisensa jälkeen. Tämä sisäisen devalvaation tie on vaan tällaista. Sitä on kuljettava siihen 20% alaskirjaukseen saakka. Kyllä tämä kansa alkaa huomata, että yli varojen on eletty. Ay tuossa yrittää vielä rypistellä, mutta kyllä sielläkin fiksuimmat alkavat ymmärtää, ettei työnantajilta saa irti enempää.

Satunnainen raportoija kirjoitti...

fun

Työmarkkinajärjestöt aloittavat niukkenevasta jaettavasta kilpailun, jossa käy niin kuin aina TUPO:ista luopumisen jälkeen: virolaiset ja ruotsalaiset voittavat.

Meillä ei vain enää osata ottaa kansainvälistä kilpailukykyä huomioon ollenkaan. Sen sijaan saalistetaan vertailuja, joissa Suomi pärjää hyvin. Loput jätetään huomiotta.