keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Saatanan mittään tekemättömät tunarit

Tällä hetkellä, tässä ajassa ei enää oikein löydy motiivaatiota yksityiskohtaisempien artikkelien kirjoittamiseen. Oikein mistään. Jotain sentään vielä kommentoin ilmaistakseni olevani olemassa. Mutta kaikki voi yks´kaks muuttuakin.

Kunhan nyt edes saisivat edes jenkoihin ennusteensa tämän vuoden lopun tilanteesta. Ensi vuosi on korkeammassa käressä ja seurausta niistä ratkaisuista joita tämä kakaralauma tekee ja erityisesti jättää tekemättä.


Missään ei ole näkyvissä mitään sellaista, joka pelastaisi euro-alueen pienten reunavaltioitten taloudet ja niiden tulevaisuuden. Hallituksen rakenneuudistukset ovat tyhjäntoimittajain pelleilyä, jolle voisi nauraa, ellei asia olisi niin vakava.


Meitä odottaa joko nyt jo sisäisiin devalvaatioihin ajettujen Välimerenmaiden tie, ja ainoina vaihtoehtoina joko nyt jo mahdoton EU-liittovaltio tai euron arvon alentaminen kohdistettua setelirahoitusta kiihdyttämällä. http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/08/sd-sisainen-devalvaatio-tulee-oletko.html Valitettavasti sekään ei ole todennäköistä Saksan määrätessä EKPn harjoittaman rahapolitiikan. Joten eiköhän vaan odotetata taivaankannen romahdusta? Kyse on vain siitä milloin.


Kun päättäjät eivät ymmärrä, uskalla tai osaa hoitaa Suomen ja suomalaisten asioita, nykyinen tilanteemme on väistämätön seuraus.

Hätäillen tulee vain kusipäitä kakaroita, sanoi vanha kansa aikoinaan. Merjan kannattaisi varmaan ottaa oppia vanhan kansan viisaudesta?

Nyt olisi huomattavasti järkevämpää ja helpompaa ensin perua voimaan tullut laki mahdollisine asetuksiseen kokonaisuudessaan. Näin varattaisi aikaa liikenneopetuksen vaatiman lainsäädännön perusteelliselle uudelleenvalmistelulle, jonka lähtökohtia ovat liikenneturvallisuus ja kansalaisten tarpeet, eikä autokouluyrittäjien ja opettajien talouden turvaaminen.Olisi korkea aika suunnitella lainsäädäntö, siis muukin kuin yksityiseten opetusluvan yksityiskohdat "puhtaalta pöydältä." 


Meillä suomalaisilla äänestäjillä on todella oikeus edellyttää, että maassa on toimintakykyinen pääministeri ja hallitus. Mutta kepua se ei ole huolettanut sen suuremmin, ennen kuin vasta nyt. Kuitenkin maasta on puuttunut toimintakykyinen hallitus jo vuodesta 2008 keväästä, jolloin kepun kansanedustaja Timo Kalli avasi sanaisen arkkunsa vaaliraharikoksistaan

Kaksi ensimmäistä oli kepun edustajien johtamia, ensin Matti Vanhasen, sitten Mari Kiviniemen. Tämä Jyrki Kataisen toimitusministeriö jatkaa vain samoja latuja. Vastuusta sen paremmin kansalaisille kuin äänestäjillekään ei kannata edes puhua.


Toisaalta, jos Katainen olisi tekemässä Elopia, pitäisi jostain löytyä se toimeksiantaja, joka olisi valmis tuhotun busineksen lunastamaan. Käsitykseni mukaan vain Putin voisi olla kiinnostunut, eikä hän tietääkseni ole toimeksiantoa julkistanut kuten Ballmer ja Gates aikoinaan.

Tuskinpa Stephen Elopin työ- tai toimisuhde Microsoftiin tai Ballmeriin on koskaan oikeasti ollut poikkikaan?

Jos lähtee siitä, että Elop on vähintään keskimääräisellä älyllä varustettu ihminen, vai edellä olevalla väitteellä voi selittää kaikki Elopin toimet Nokiassa. Joka ainoan. Ja sitä taustaa vasten hän hoisi hommansa mallikkaasti.

Ja kaiken kuorutuksena maksatti palkkionsa ryöstämällään. Suoraan kuin Stalinin ja Hitlerin johtamisopista.

Mikä mahtaa olla Nokian marraskuisen yhtiökokouksen rooli kaupan toteutuksessa? Mitä tapahtuu, jos jenkkiläisten työeläkerahastojen ulkopuoliset osakkaat äänestävätkin kaupan hylkäämisen puolesta? Tai peräti, jos enemmistö?

Kyse on luonnollisesti siitä, millä aikataululla asiaa haluaa tarkastella; ennen helmikuun alkua 2011 vai sen jälkeen? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2011/02/stepen-elop-and-licence-to-kill.html

Mutta jos hallitus ei tee mitään silloin kun pitäisi, se joutuu lopulta ottamaan vastuun myös tekemättömyydestään.

Koko Nokia-episodi on niin järkyttävä, että sen todellisuuden tutkimista ei saa jättää Jorma Ollilan tulevan "elämänkerran" varaan. Siitä sitä voisi olla oppia ammennettavissa ja paljon. Vaikkapa korkeimman johdon palkkapolitiikasta, jos ei muusta.

Suuryritysten ja valtionhallinnon korkeimman johdon kieroutuneen palkkauspolitiikan varmaankin kaamein esimerkki?

Ensin maksetaan vajaa 5 miljoonaan siitä, että suostuu taloon tulemaan.

Kun on ilmeisesti toiminut johdonmukaisesti ja määrätietoisesti annetun (vaan kenen antaman?) ohjeen mukaisesti, ja onnistunut "muutamalla sanalla" ja parilla päätöksellä pitkälti romuttamaan yhtiön mahdollisuudet jatkaa känny- ja älykännytuottajana, "onnistuu" myymään koko busineksen sille, joka sen alunperinkin olisi halunnut. Tosin murto-osalla jopa siitä hinnasta mikä yhtiöllä olisi ollut vielä tj-suhteen alkaessa.

Lopuksi maksetaan vielä tuo 19 miljoonaa varmaan hyvin tehdystä työstä? Paljonkohan Elopin varsinainen työnantaja hänelle tuosta hyvin tehdystä työstä maksaa? Uskoisin, että ei mitään, onhan niin paljon hauskempaa panna tuhottu itse maksamaan sekä teloituskulunsa että hautaamisensa. (Oppi suoraan Stalinilta ja Hitleriltä.)

Olisi varmaan hyvä meidän suomalaisten pysyä omassa sarjassamme? http://eaglesflysingly.blogspot.fi/2013/05/pienessa-suomen-turva.html

PS.


Joka kuuseen kurottaa, se katajahan kapsahtaa?

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Hätäillen tulee vain kusipäitä kakaroita, sanoi vanha kansa aikoinaan. Merjan kannattaisi varmaan ottaa oppia vanhan kansan viisaudesta?"

Kyllä tuon opin olisi suonut kolahtaneen jo Merjan vanhempiin. ;)

Karl Fransen kirjoitti...Hakki.

Kysymys ei ole Suomen kurjuudesta. Jos olet seurannut lähemmin yleismaailmallista tilannetta olet havainnut, että sama ilmiö esiintyy kaikkialla. Jotakin on ”ilmassa” jota emme tunne, minkä lähestäisin, ehkä tietämättömyydessäni, muuttumiseen ympäristössämme. Olemmehan osa tästä kaikesta, vaikka emme sitä useinkaan näytä tietävän, ja - kaikessa viisaudessamme - olemme tulleet, tai joutuneet yllämainitusta tietämättömyydestä johtuen, vastakkain luonnolisen globaalisen muuttumisen kanssa.

Ne ”saatanan tunarit” ovat myöskin osa samoja duunareita tunaroimassa samojen asioiden, kysymysten kanssa kuin kuka tahansa meistä. Jenkit kuvittelevat hallitsevan maailman tilanteen, ja kumminkin älyllisesti osoittavat toimivansa vastoin muuta maailmaa. Luottamalla koneellistetun tappokalustonsa ylivoimaan, he, jos kukaan, on valmis aloittamaan sodan. Tietenkin pelosta menettää hegemoonisen asemansa.

Ratkaisevia muutoksia ei ole tapahtunut viimeisen 2000 vuoden aikana ja on uskomatonta, kuinka taikauskoisuus rehoittaa eniten siellä missä teknillinen kehitys on korkeimmillaan. Tämä ei suinkaan tarkoita muulla kuin ns. hallitustasolla joka poikkeuksetta rakentuu uskontopoliittiseen kansan tietämättömyyden ylläpitämiseen. Populismismi rakensi Hölmölän ja sama menttaliteetti, jota tätänykyä kutsumme Demokratiaksi, takaa, jos mitään muuta, niin hölmöläistymisen jatkuvuuden. Mitä muuta arvelisit tulostuvan, kun jokainen hölmöläinen on ”pakotettu” tai houkuteltu esittämään mielipiteensä asiasta josta tietää hyvin vähän tai ei mitään? Ajatteles - pelkän mielipiteen - jonka ympäristö ns. opetuksen avulla istutti, puolieläimen, ihmisen, taikauskoisten perintöjen maailmaan.

Mutta mitäs muuta, kehityksen tiellä on paljon oppimista, ja sitähän me jokainen teemme - halusimmepa sitä tai emme.
Hakki kirjoitti...

A no nymous, kiitti kommentista.

Merjan vanhempiin vaikuttamisesta on tässä vaiheessa enää tuskin apua. Vahingon seurausten minimoinnista nyt on kysymys. ;-)

Hakki kirjoitti...

Karl

Olen kanssasi taatusti samaa mieltä, kysymys ei todellakaan ole yksin Suomen kurjuudesta. Kyseessä näyttää olevan kaikkia "demokraattisia länsimaita" ja nyt lisääntyvästi vaivaava ominaisuus.

Yksinkertaisinta olisi väittää, että nämä demokratiat ovat ohittaneet "parasta ennen" päivänsä ja siksi ne olisi korvattava jollain uudella. Valitettavasti pelkäänkin näin juuri tapahtuvan, "massojen" vaatimuksesta. Sitä yritettiin jo vajaat 100 vuotta sitten Euroopassa, erittäin huonolla menestyksellä, kun 1920-lukua seurasi -30-luku ja sitä 1940-luku.

Kokemukset Kansainliitosta ja jenkkien isolationismistä "korvattiin" II maailmansodan jälkeen YKlla ja sen turvaneuvoston vakituisten jäsenten itsenimitetyllä toiminnalla maailmapoliisina. Kulunut aika ja Neuvostoliiton hajoaminen on jättänyt ainakin hetkeksi henkiin, vain yhden supervallan maailmanpoliisiksi. Mutta ehkä vain hetkeksi.

Kuten tiedät kuulun niihin, joiden mielestä lopullista tietoa, totuutta ei koskaan ole olemassa sen paremmin luonnontieteissä kuin humanistisissakaan. Teoriat muuttuvat, täsmentyvät, uudistuvat ja korvautuvat uusilla. Meillä ei ihmisinä koskaan ole muuta kuin mielipiteemme, ja kaiken kyseenalaistava, oppiva ja kaikkeen sopeutuva mielemme.

Ratkaisevia muutoksia on tapahtunut ja tapahtuu jatkuvasti. Tiedon taso sekä absoluuttisesti että suhteutettuna ihmisten määrään on globalisaatiokehityksen, koulutuksen ja esimerkiksi viestinnän/kommunikoinnin räjähdysmäisen lisääntymisen seurauksena noussut dramaattisesti jo yksin omana elinaikanani. Mikään ei saa minua uskomaan, että kehitystä voisi hidastaa muu, kuin koko lajimme sukupuutto.

"kehityksen tiellä on paljon oppimista, ja sitähän me jokainen teemme - halusimmepa sitä tai emme." Voimme edetä joko evoluution tai revoluution tietä, kehittäen jo luomiamme rakenteita tai repien kaikki vanha uuden tieltä. Suosisin ensin mainitsemaamme, mikäli valitsemaan pääsisin. Sen sijaan alan olla entistäkin vakuuttuneempi siitä, että "demokraattisesti" valitsemamme johtajat eivät usko kuin Omaan Ainoan Oikeaan Totuuteen ja siksi ajavat meitä toiseen suuntaan. Jälleen kerran.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki ja muut,

en jaksa lukea noita oheistamiasi liitteitä kun ne aikaisemminkin olen jo lukenut, mutta kyse on hyvinvointiyhteiskuntien alasajosta. Eikä vain niiden. Siihen ajaa meidät vähenevän ja kallistuvan öljyn pakko. Vielä äsken halpa öljy maksoi 40 dollarin verran, nyt se huitelee yli sadassa dollarissa. Hubbertin käyrä rulaa ja pakottaa yhteiskunnat alenevan hyvän olosuhteisiin. Tätä ei talousmiehet ja poliitikot tajua, ihan perustaviksista puhumattakaan. Mutta se pakottaa hyvinvointiyhteiskunnat alenevaan hyvinvoinnin kierteeseen, jota huonolla menestyksellä on yritetty korjata mielettömällä velanotolla, samalla uskotellen että nurkan takana koittavat hyvät ajat, happy days, jälleen. Näissä olosuhteissa mikään poliitikko ei ole kykenevä oikaisemaan tilannetta tai, jos siihen ryhtyy, on kohta entinen poliitikko.

Vaalikarja kuuntelee ikävien totuuksien sijaan mukavia valheita ja tätä rataa se demokratia "toteutuu". Demokratialla ei tämän luonteensa vuoksi ole minkäänlaisia toteutumisen edellytyksiä, nyt tarvittaisiin isällistä ankaraa kättä - valistunutta diktatuuria - yhteiskuntia ohjaamaan.

Ei tästä kankaasta takkia tule, ei edes liiviä. Nähtäväksi jää, saadaanko edes kukkaroa.

Ihmiskunta ja sen muodostamat yhteiskkunnat ovat koko olemassaolonsa vaikeimman ongelma edessä kun kuluttajia on enemmän kun kulutettavaa. Halpa öljy on loppu, kallis öljy vähenee. Mutta mikä pahinta, puhdas vesi ei riitä kaikille. Maapallolla on Pääsiäissaarten kohtalo, ihmisen järjestelmien romahtaminen.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...PohjanPoika

Siitä toki on kyse, mutta syystä voidaan olla montaa mieltä? Toistakin, vaikka itsekin olen kallistumassa Pääsiäissaarten oireyhtymän kannalle. Huomattava on silloin kuitenkin, että ihmiskunta kokonaisuudessaan ei Pääsiäissaarilla tai muissakaan kuolevissa kulttuureissa kokonaan tuhoutunut. Tuskin nytkään.

Öljyn lisäksi löytyy/kehitetään muitakin energiamuotoja. Tosin ennen kuin näin tapahtuu, jos vanhat merkit paikkansa pitävät, rusikoimme toisiamme taas oikein kunnolla. Se on sitä evolution korvaamista revolutiolla. Kun olemme sitten myöhemmin taas nuolemassa haavojamme, emme muutamaan vuosikymmeneen taas uskalla.

Mutta edes tässä tilanteessa emme oikeasti kaipaa "isällistä ankaraa kättä - valistunutta diktatuuria - yhteiskuntia ohjaamaan". Niistä ei ole "koskaan" päästy eroon ilman verenvuodatusta. Joten tämä tavanomainen tapamme "kehittyä" on oikeasti vain sen ajankohdan siirtämistä, missä vaiheessa veri taas virtaa. Yhtä hyvin voisimme kerrankin yrittää korjata yhteiskuntajärjestyksen rakenteita ennen kuin tappelu alkaa.

Toki ajatus on naiivia idealismia varmaan puhtaimmillaan, mutta tavisten kannalta inhimillisin vaihtoehto ainakin, jos - vaikkapa USAn Itsenäisyysjulistuksen tai YKn ihmisoikeuksien julistuksen periaatteita pidetään olemassaolon reunaehtoina ja tavoitteina.

Anonyymi kirjoitti...

Hakki,

energia ei lopu mutta halpa öljy on loppu. Kehittyneissä yhteiskunnissa siitä aiheutuva vaje korvataan velalla, kehittymättömissä nälällä.

+++ Joten tämä tavanomainen tapamme "kehittyä" on oikeasti vain sen ajankohdan siirtämistä, missä vaiheessa veri taas virtaa. +++

Tokkopa tuokaan onnistuu kun kokonaisuuden sijaan tuijotetaan vain yksityiskohtia. Viisauden alku olisi tosiasioiden tunnustaminen.

+++ Yhtä hyvin voisimme kerrankin yrittää korjata yhteiskuntajärjestyksen rakenteita ennen kuin tappelu alkaa.+++

Sama tässäkin, ei nähdä metsää puilta, ongelmien korjaamisen sijaan tehdään lisää velkaa. Monetaristinen järjestelmämme törmää eräänä päivänä kuin juna kivimuuriin. Euroopassa hyvinyhteiskuntien romahtamiseen varautuu jo Punainen Risti, Amerikoissa pahoinvointiyhteiskunnan romahtamisen varalta on perustettu nuo Fema Campsit.

tutkija Pohjanmaalta

Hakki kirjoitti...PohjanPoika

Noinhan se tietysti on, jos emme ala vähitellen itse vaatimaan huomioon ottamista.

Jälleen kerran ihmisen aikaan saama tekninen kehitys mahdollistaisi ITCn, Internetin ja yleisen koulutustason kasvun myötä uuden suunnan valitsemisen yhteiskuntien kehittymisen ja erityisesti kehittämisen tiellä. Mutta kun jokainen meistä tuntuu ajattelevan vain omaa etuaan kokonaisuuden merkitys katoaa, ennen kuin se sitten kunnolla meitä päähän iskee.

PS.

Tuosta velan tekemisestä en tässä FIAT-ympäristössä olisi kovin pohteissani ollenkaan. Sehän on tarvittaessa vain "ihana tekosyy" naapurimme listimiseksi.

Karl Fransen kirjoitti...


Hakki & Co.

Ajan myötä muuttuvat asenteet ja jopa asenteiden perusluonnekin tulee muutoksen alaiseksi. Kehitystä tapahtuakseen näyttäisi olevan välttämätöntä, että ensin joudutaan käymään läpi monet kriisivaiheet, ja ne ovat useinkin kivuliaita kokemuksia, koskapa luopuminen vanhasta on ensin asetettava syrjään antaakseen jollekin uudelle mahdollisuuden esiintyä. Tuo kuulostaa ehkä fatalistiselta, mutta vanha sanonta ”vain tyhjä kuppi voi olla hyödyllinen” on nähdäkseni yksinkertaisuudessaa kaikki tyhjentävä vastaus. Jos asiasta lähdetään keinottelevaan vertailuun, mitä kaikki toimintamme useinkin on, ollaan ja jäädään tilaan jossa olemme elanneet viimeiset 2000 vuotta.

Kuten sanoit, että lopulista tietoa, totuutta, ei koskaan ole olemassa - ( ja jos olisikin olemassa, niin sehän kieltäisi evolution, kehityksen, olemmassaolon), mitä ei kenenkään aivo voi vapaaehtoisesti hyväksyä. Joten on välttämätöntä ”kuolla” menneelle, uuden ollakseen ja sitä katsoisin tämän ”surkeuden käymisprosessin” olevan - ”vanhan kuolin oireita”.

”Viisauden alku olisi tosiasioiden tunnustaminen”, mutta jos kaikki tekemämme olisikin, ja kuten usein onkin, että hyvaksymme tosiasiat, hammasta purren, vasta sitten kunnes tajuamme, ettei mitään muuta ole tehtävissä. Siinä tuleekin vasta tosi ”tänka på”.

Hakki kirjoitti...

Karl

Ainoa vakio on muutos, myös asenteiden, jopa "tosiasioiden" osalta.

Koska lopullista tietoa ei ole, ei voi olla lienee turvallisinta lähteä siitä, että kaikki toimintamme perustuu mielipiteisiimme? Ne taas, kuten olet useasti todennut eivät välttämättä ole tosiasioita ollenkaan. Niinpä toimintamme "tänka på" perustuukin jatkuvasti niihin, mielipiteisiin, nyt ja tulevaisuudessa. Niiden pohjalta meidän on toimiminen, koska muuta meillä ei ole, eikä voikaan olla.

Se meidän kaikkien olisi hyvä tiedostaa toimissamme?