Emme liioin kontrolloida kaikkea. Vaikka kuinka haluaisimme. Jos yritämme, teemme tavallisen ihmisen, tavallisen jokapäiväisen elämän helvetiksi. Kaiken kieltämisellä emme saa aikaan mitään.
Aseet eivät tapa, eivät äärioikeistolaiset, eivät liioin äärivasemmistolaiset, ei ihonväri, ei uskonto, ei kansalaisuus… Yksittäiset ihmiset, olipa heille luvattu ne 70 neitsyttä tai ei, he saattavat tappaa. Ihminen kun vain on sellainen.
Ja vaikka vertaus saattaa tuntua tässä yhteydessä jopa räävittömältä, on ehkä ”onni onnettomuudessa”, että ampujaksi nyt varmistuva on norjalainen äärioikeistolainen, kristillinen uskonkiihkoilija. Mitkä olisivatkaan olleet seuraukset, jos tekijäksi olisi ilmaantunut kommunistinen mustaihoinen fundamentaali-islamisti, mamu?
Mutta jotain meidän on tehtävä. Kannattaisiko keskittyä johonkin muuhun kuin kieltoihin? Ne kun eivät toimi niitten osalta, jotka eivät muutenkaan kielloista välitä.
18 kommenttia:
Aseet eivät tapa, mutta muutos on mahdollisuus, totesi politrukki Ikävän Tapahtuman jälkeen ja asetti valtion poikkeustilaan: poliisit kadulle ja "väärät" mielipiteet pannaan. Saako seuraavissa vaaleissa enää äänestääkkään "väärin"?
Kieltojen kautta käy demokratian tie kohti totalitaristista demokratiaa eli oklokratiaa. Sen huipentuma on taas diktatuuri. Äänestäkää JOKU MUU diktaattoriksi!
sivullinen
Aseet eivät tapa ja muutos on ainoa vakio. Vaan silloin, kun rauhanomainen muutos tehdään mahdottomaksi tai peräti lailla kielletään ja poliisi tai miliisivoimin toteutetaan yksittäisen kansalaisen oikeudet on jo poljettu lokaan.
Muutoksen tarve tai toteutuminen ei poistu, mutta toteutuminen - sekä ajankohta, tapa ja voima - vain viivästyy. e voi olla evolutiivista tai revolutiivista.
Piti oikein rakastaa mikä eläin se oklokratia oikein on. Wikipedia kertoo, että Oklokratia (muinaiskreikaksi οχλοκρατία, lat. ochlocratia) viittaa valtiomuotoon, jossa valta on väkijoukolla tai järjestäytymättömällä ihmismassalla. Oklokratian synonyymina käytetään toisinaan sanaa rahvaanvalta. Oklokratiaa pidetään niin sanotun terveen hallitusmuodon, demokratian eli kansanvallan vastakohtana, rappeutuneena demokratiana.
Siis ystäväni ääritelmän mukaan politbyrokratiamme onkin oklokratia. Sen huipentuma ei ole diktatuuri, vaan se johtaa diktatuurin. Siihen vaaraan katson kiinnittäneeni menneinä vuosina aivan riittävästi huomiota.
Ehdokkaani Eduskunta, EU- ja kuntavaaleihin on JOKU MUU, koska valinta on arpapeliä ja erityisesti koska ehdokkaat valituksi tultuaan unohtavat aivonsa ja arvonsa kotiin ja antavat mandaatin sille puolueelle, jota edustavat.
Tasavallan presidentin vaalissa valittavana on aina yksittäinen henkilö. Jokainen varmaan virallisesti edustaa jotain puoluetta ehdokkaana, mutta valituksi tullessaan koko kansaa. Jopa minä osaan asettaa muutamat yksittäiset ihmiset järjestykseen, ainakin huonoimmasta vähiten huonoon. Jos siis kävisi niin, ettei hyviä ole tarjolla. Jos siis minä, niin varmasti kaikki muutkin.
JOKU MUU ei mielestäni sovi yksittäisen henkilön valitsemiseen, mutta erittäin hyvin protestiksi järjestelmää kohtaan, jos protestointiin on äänestäjän mielestä syytä. Pelkän protestin vuoksi ei pidä äänestää valtaan tuiki tuntemattomia puolueita, joiden sanat ehkä maistuvat hunajalle mutta teot saattavat kauhistuttaa ja muuttua peruuttamattomiksi.
hakki...mielestäni nyt ei ole valtaa kenelläkään.Jos nimittäin olisi emme voisi uida näin syvässä velkakuopassa ja emme myöskään voisi jatkaa samaa rataa.Muistaakseni ennen vaaleja sovittiin ettei Suomi enää velkaannu ja lisävelkaa ei oteta.Puhuttiin ainoastaan takaisinmaksu nopeudesta.Nyt näyttää että korkein mahdollinen tavoite on säilyttää velanottovauhti...ei siis pysäyttää sitä, vaan pysäyttää sen kasvun nopeus.Olipa monimutkainen ilmaisu.On aika säälittävää, että nyt kun kuulemma on nousukausi menossa emme pysty maksamaan velkaamme pois.Milloin se sitten maksetaan.On myös aika masentavaa huomata ettei edes veronkorotuksilla pystyttäisi pysäyttämään kehitystä.Siis SDP puhuu peetä kun vaati veronkorotuksia ja kuitenkin esti alv-korotuksen jonka vaikutukset olisivat sentään olleet moninkertaiset kuin progressiokorjaukset.Toki myös alv:n nosto olisi turmiollista.Nyt ei tullut sitten kumpaakaan.Miksi emme saa niitä oikeita päätöksiä joissa virkaa tippuu turhana ja saisimme kansakuntana katsoa marketin seinässä iloista mittaria missä kiinteät kulumme kansakuntana laskisivat.Tämä demokratia on tiensä päässä jos se pystyy vain päättämään itsemurhatavasta.Juhlat on nyt ohi ja piste.Minun piikkiini en enää yhtään työryhmää ja selvitysmiestä ja ennenkaikkea ei yhtään hommaa missä tarvitaan paperinpyöritystä ja lupamenettelyjä ja kontroll kontroll.Maailma on muuttunut ja siihen on poliitikkojenkin tultava mukaan jos pystyvät.Kansakunta odottaa...osa ihmettä ja osa ihmettelyn loppua.Arvatkaa kumpaa allekirjoittanut?
Ps. Tuomiojan maailmassa tämäkään huudahdus ei olisi saanut julkaisukelpoisuutta.En kuulu oikeaan joukkoon.En ollut heidän riveissään ja en laulanut laulujaan.Olin hiljaa ja nyt en siihen enää suostu.
OrNot
Muistat varmaan nuoremmilta ajoiltasi kuka vastaa hallituksen politiikasta, ääministeri vai ulkoministeri? ;-)
Tämän hallituksen poliitikkojen mielestä elämme taas uutta, Uuden Talouden vaihetta. Raha on velkaa ja mitä enemmän velkaa, sitä vastuullisempi hallitus. Tämä joutunee ottamaan sitä koko hallituskautensa. Ilmeisesti noin 10 miljardi vuodessa, 40 miljardia hallituskautensa aikana. Eli ämäkin hallitus kasvattaa julkisen sektorin velkaa noin 50 % ja jättää välttämättömät rakenneuudistukset kosmeettisen käsittelyn varaan.
Ei tämäkään hallitus poikkea edellisistä, eihän se sopisi. Puhuvat yhtä noin 2 kuukauden ajan ja päinvastaista, tai ihan mitä tahansa paitsi asiaa seuraavat 44 kuukautta. Ja vastuunsa hekin kantavat mallikkaasti?
Voi ristus!
Koska Katainen on näköjään kadonnut en voi kommentoida.Olemme saaneet todennäköisesti näkymättömän pääministerin.
Ulkoministerinä on toki vanha ja tunnettu Rip Kirby ja valtion varoja hallinnoivan rooli lienee fantomas ilmiön alla.
Stubb on toki lepakkomies ja Häkämies nasta muumio.Vänrikki nappulan rooli on nyt annettu Arhinmäelle joka pääsi peräti uupperaan.
Luulenpa että tämä hallitus on sosialidemokraattisin koskaan ja siksi apupuolue Kokoomus saa jäädä vähemmälle kommentoinnille.Jos tämä ohjelma on kokoomuslaista politiikkaa niin hallelujah!
Onhan tämän hallituksen ohjelmassa lause joka viittaa etukäteen jekyll ja Hyde tapaiseen ilmiöön.Jos asiat eivät mene niinkuin hallitus haluaa niin sitten kaikki tehdään toisin.Milloinkas se maailma on muuten mennyt Suomen hallituksen tahtiin.
OrNot
Valitettavasti Katainen on vain kesä-, isyys- tai muulla lomalla ja pomppaa näköpiiriin erityisesti silloin kun ei olisi tarvetta. Olisiko kyseessä tarpeeton reikarnaatio? Ehkäpä puoluekin jossain vaiheessa jälleensyntyy?
Suomen hallituksen kannalta ei liene, sitten UKKn ensimmäisen presidenttikauden mitään väliä sillä miten maailmalla menee. Sitä on osattu aina käyttää oman saamattomuuden peitteenä ja tekosyynä, kun taas on jätetty kaikki muut paitsi omat edut hoitamatta.
hakki hyvä,
Toteat että kansanedustaja ehdokas "unohtaa" vaalienjälkeen äänestäjänsä, arvonsa ja aivonsa, ja alkaa toimia puolueen linjan mukaan. Eikö silloin järjestelmä toimi sillä puolueita niissä vaaleissa äänestetään? Presidentin vaaleissa taas olet sitä mieltä että valittu ei petä äänestäjiään, ja siksi on syytä äänestää. Minäpä sanon että näin ei kummassakaan tapauksessa ole.
Molemmissa tapauksissa "järjestelmä" pakottaa niin kansanedustajat kuin presidentin toimimaan roolissaan. Ja koska kansan tahto on usein ristiriidassa "järjestelmän" tahdon kanssa, jokainen vaaleilla valittu tulee pettämään äänestäjänsä! Valtionvirkamiehet (eli koneisto), syntyneet käytännöt (eli hallintotavat) ja olemassa olevat velvoitteet (valtion velat ja vastaavat) tekevät poliittiset päätökset mahdottomiksi - siis jos valittu ei ole valmis uhmaamaan näitä. Se on sitä byrokratiaa. Siihen kaatui suuri ja mahtava Neuvostoliittokin.
Joten jos äänestät presidentin vaaleissa, tulet pettymään. Ei Niinistö tule tekemään yhtään enempää kuin Halonen. Presidentin rooli byrokratiassa on käydä kaukomailla kättelemässä paikallisia heimopäälliköitä. Päätökset tehdään byrokraattien kesken. Kansa saa äänestää kuka näyttelee presidentin roolin, minulle sillä ei ole mitään merkitystä, minä haluaisin äänestää näytelmän käsikirjoituksesta - eli mitä presidentti tekee. Joskus käsikirjoitus oli näyttelijän päätettävissä, silloin laulukilpailuissa kilpailivat laulut eivät laulalat. Byrokratia on (eräs) oklokratia eli viranomaisten diktatuuri.
OrNot
Suomessa ei ainakaan vielä ole koskaan äänestetty puolueista. Eikä koskaan toivottavasti äänestetäkään. Sillä joukossa tyhmyys tiivistyy. Eikä demokratia ole koskaan, päin vastaisista uskomuksista huolimatta, koskaan saavuttanut puolueita.
Suomessa äänestetään yksittäisistä henkilöistä, jotka puolueet - tai vähintään 100 ihmisen(?) muodostama valitsijaryhmä - ovat suostuneet asettamaan ehdokkaaksi. Yleensä kukaan täysipäinen ei vielä, kai sotien jälkeen ainakaan, ole jättäytynyt valitsijaryhmän varaan?
Kyllä minä Tasavallan Presidentin vaalissa osaan valita ainakin vähiten huonon. Ja jos hän ei uskalla asettua puolepolitikoinnin ulkopuolelle, "tough luck". Seuraavissa vaaleissa täytyy äänestää jotain muuta.
Kun minusta ei enää ole nykyisenkaltaisen parlamentarismin, eli politbyrokratian myötäjuoksiaksi.
Palaan otsikkoosi..emme voi kieltää kaikkea.
Juuri nyt vahvaan Oslouskoon tullut M.Jungner haluaa kieltää kansan vaaleissa valitseman kansanedustajan , koska hänen mielipiteensä ovat eri kuin Jungnerin.Mikael halusi ennen vaaleja "maassa maan tavalla tai..." ja nyt hän ei omaa linjaansa hyväksy.
Tuomioja kieltäisi vihapuheet ja aseet.Hyvä idea, mutta minkä vihan hän kieltäisi?Galluppien mukaan suurin puolue on PS.
Kieltäisimmekö Persut? Millä perusteilla? Jos emme ole Halla Ahon kanssa samaa mieltä voimmeko kieltää hänen legitiimin oikeutensa edustaa omia äänestäjiään eduskunnassa.Eikö se riitä ettei suurin voittaja saanut paikkaa hallituksessa.Auta armias millaista menoa täällä olisi jos Sisäministeri Halla Aho olisi päässyt puikkoihin.Jungner on nyt tekemässä suuren poliittisen virheen kun alkoi tehdä puoluepolitiikkaa Norjalaisten vainajien haudoilla.Emme me niin tyhmiä ole Mikael.Ei kukaan ole niin tyhmä.
Tuollainen Jungner aloitteellisuus ajaa tavallisen konservatiivin periaatteessa Persujen laariin.Mikaelin puheet ovat vihapuheita.
Ne.... juuri ne hän haluaisi itse kieltää.
Ps. Onko Persun pelko jo noin suurta vaikka vaaleihin on monta vuotta.Odotamme hallitukselta tekoja.Pulinat pois.
OrNot
Taisin jossain vaiheessa myöntää, että vaikka pidänkin Persuja Suomen Kansallissosialistisena Työväenpuolueena, en usko T. Soinista kasvavan uutta A. Hitleriä. Sen sijaan olen pohteissani niistä voimista, keskinkertaisuuksien opportunistivoimista, jotka T.Soini on Persujensa voiton myötä tuonut julkisen keskustelun keskiöön. Tällä hetkellä he suvereenisti määräävät keskustelun tahdin.
Ja miksi? Persuista on tullut "salonkikelpoisia", omiensa mielestä jopa hyväksyttyjä; näistä rasisteista, islamofobeista, kaksikielisen Suomen mamu-ahdistuneista, näistä erilaisuutta - erityisesti somalien varjojakin - pelkäävistä Suomen Sisun Sankareista, ...
Tällä hetkellä persuja ei pidä kieltää. Mutta aika monen olisi syytä herätä, ja nopeasti, jos haluamme välttää uuden pimeän keskiajan. Sillä muuten rappeutunutta demokratiaa seuraa säännön mukaisesti, diktatuuri.
Persut ovat ikäänkuin niiden maan hiljaisten edustajat jotka nyt vihdoin saivat oman äänensä kuuluville.Olen sanonut että se jupina mikä aiemmin kuului hiljaa Pubissa ja tuvissa on siirtynyt arkadianmäelle.Samalla se on muuttanut keskustelun.Ei ole enää aiheita mihin ei saisi kajota.Samaan aikaan tämä suuri sosiaalisen median nousu muuttaa maailmaa. Kun 20 vuotta sitten meillä oli muutama sata joiden mielipide julkaistiin niin nyt luku on puoli miljoonaa jos riittääkään.Perustoimittajaa se varmaan ahdistaa kun on itse sen rivin jatkona.Toki samaan aikaan huomaamme ettei keskustelun taso ja informaatioarvo määrästä parane.
Demokratiassa se vaan on niin että myös tyhmillä ja ihan pöhköilläkin on yksi ääni.Olen havainnut ihan päättömiä bloginpitäjiäkin.
Kun katselin ihmeissäni Norjakulkuetta mediasta jäin miettimään mitä ihmeen pasifistitunnuksia siellä oli?Mitä vastaan siellä mieltä osoitettiin?Kuin mutkan kautta haastattelut johtavat nimeen Halla Aho.Häneen kiteytyy nyt se paha jota vastaan ollaan.Samalla syyyllistytään itse leimaamiseen.Moniko on oikeastaan koskaan lukenut mitä Halla Aho ajattelee ja sanoo.
Sama kansa joka ei edes tiedä ketä istuu hallituksessa ei taida pystyä kuin kävelemään jonon jatkona.Joku muu kertoo mikä on jonon idea.Näyttää vahvasti siltä että Persut ovat todellakin tuleet jäädäkseen.Ainoastaan Keskusta voisi pudottaa Persujen osuutta maakunnan äänistä.Nuo Halla Ahoiset ovat kuitenkin vielä marginaalissa.Siinä samassa kuin Halmetta äänestäneet.
Pienessä marginaalissa kuin Jani Toivolan tukijat.Aidan toisella puolella toki.
Jos nyt täytyy olla innokkaasti marsssimassa jonkun vapauden puolesta niin olisi kaikkien etu olla olematta samalla jotain vastaan.
Varsinkin RKP:n piirissä näyttää olevan syvää halveksuntaa Persuja kohtaan ja se ei ole viisasta politiikkaa.
Viisaat osaavat olla suuttumatta .
Jos on ja tietää olevansa parempi ei kannata kertoa sitä muille.Siitä syntyy vastareaktio jonka ensiaalto jo nähtiin.
OrNot
Se mitä Arkadianmäellä puhutaan, niin kauan kun puhutaan, on toivottavasti jotain muuta kuin mitä Pubeissa puhutaan. Vai oletko todella sitä mieltä, että meidän on maksettava "tolkuton" palkkio siitä samasta, mitä voisimme kuunnella ilmaiseksi paikallisessa Pubissa? Vai olisiko niin, että Pubipuhujat ovat vasta nyt vallanneet Arkadianmäen omaksi kuppilakseen? ;-)
Persuvastaisuus ei todellakaan vie mihinkään rakentavaan. Demokratiamyönteisyys myös niissä asioissa, jotka eivät "kunnon persun" pirtaan istu, on ainoa tie. Ja valitettavasti sen havaitseminen ja vaikuttaminen edellyttää, että tuo porukka saa tehdä virheensä. Ja se taas tietää meillä varsin epävarmaa tulevaisuutta.
Kuunnellessani aamulla MTV3:lla ollutta jani Toivolaa en todellakaan usko hänen koskaan olleen Pubissa puhumassa analyyttista ja tolkullista asiaa.Minulla ei ole häntä...kään vastaan mitään, mutta eipä vakuuta.Olo on kuin kuuntelisi lapsen tarinaa ensimmäisen kouluviikon jälkeisistä kokemuksista.Omat kokemukseni eduskunnan siis edustajien osaamisesta ovat melko laajat.
Itseasiassa häämästyin ensikerran juuri siellä talossa miten kevyin eväin siellä maan asioita hoidetaan.Eduskunta on ihan oikein kansa pienoiskoossa kaikkine sen ihmisineen.Useimmat ovat omien etujärjestöjensä ja taustaporukoiden ohjaamia ja silloin järjenkäyttö on sallittu vain harvoille.Olen sitämieltä että palkka on oltava kunnollinen ja houkutteleva, mutta ei sen pidä avata muita lisäetuja ja hallintoneuvostoja puhtaasti poliittisin perustein.
Tuo Persuvastaisuus tulee vielä karvaasti eteen niille jotka nyt luulevat lopettavansa menestystarinan leimaamalla Persut vaarallisiksi ja vihamielisiksi.Juuri sitä yritän tolkuttaa ja toivon jonkun ymmärtävän ettei hurmosliike siihen lopu kun se yritetään kieltää.
Se on sama akuin bensaa liekkeihin.Soini pääsee sanomaan:"Katsokaahan nyyt kuinka meitä yritetään boikotoida!"
Kansa kuulee ja gongi kumahtaa ihan muille.Järki käteen jos noissa edustajissa sellaista vielä on.Jungner ampuu omaan nilkkaansa.
Mutta hakki? Miksi emme ole onnellisia vaikka saimme Keskustan kutistumaan ja oppositioon.Voipa olla jopa niin että Mari oli kautta aikojen viimeinen kepulainen pääministeri.Minulle se ainakin oli unelmien täyttymys jos kohta unelmani oli kovin pieni.
Isot unelmat ovat liian isoja pienten kansanedustajien tehtäväksi.
OrNot
Olen sitä mieltä, että persut ovat vaarallisia ja kansakunnalle vihamielisiä. Ja juuri siksi ei ole järkevää lähteä vastustamaan, ellei ole tarjota parempaa vaihtoehtoa.
Siitä huolimatta, että en itse politiikassa toimi ja siitä, että demokratia ei nykyversiossaan ole viime aikoina kovin hyviä tuloksia enää saanut aikaan, painotan demokratian olevan ns. tavisten kannalta vähiten huono yhteiskunnallinen hallintomalli.
Nykymalli on politbyrokratiaa ja olisi "helposti" korjattavissa. Vaan kun korjaavat toimet eivät ole ns. päätöksentekijöiden kannalta toivottavia, täytynee odottaa jonkintasoista kumousta. Ensimmäinenhän jo nähtiin kun persujen vaalitulos laskettiin.
Näyttää valitettavasti siltä että uusi messias valittaisiin presidentinvaaleissa pelastamaan koko maa. Edellisen kerran oli kansalla samanlainen hyminä kun Mauno Koivisto hurrattiin valtaan Kekkosen jälkeen. Kyllä Sauli Niinistön palvonta on mielestäni saavuttanut jo järjettömät mittasuhteet.
IsoIgor
"Kyllä Sauli Niinistön palvonta on mielestäni saavuttanut jo järjettömät mittasuhteet." Olen samaa mieltä.
Vaikeina aikoina ei riitä, että äänestäjä saa äänestää napinpainajista. Silloin haetaan Messiasta, Teräsmiestä, Johtajaa. "Unohdetaan" jopa, että Tasavallan Presidentiltä on puolueitten toimesta käytännössä riisuttu kaikki valta.
Vaan mitlä ovat käytännön vaihtoehdot? Haavisto? Väyrynen? Heinäluoma?
Hakki: Unohdit Timo Soinin luettelosta? Freudilainen piilotoiveko? Taikuuden salatiedettä - kun ei mainitse nimeä niin toive toteutuu? :)
IsoIgor
Niin taisin unohtaa. Hän olisi hyvin sopinut noitten kolmen muun rinnalle.
Lähetä kommentti