tiistai 22. heinäkuuta 2014
Vladimir Stalinovytsh Putler
Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta ilmeisesti jotkut eivät ilmeisesti enää ole ulkopoliittisesti korrekteja? Näin voisi päätellää siitä, että Suomen entinen Pravda - HS - ei julkaissut tänään kommenttiani uutiseensa Hollande: Sotalaivojen myynti riippuu Venäjän asenteesta. Niin ne ajat muuttuvat maanosamme ajautuessa päivä päivältä ja jälleen kerran yhä lähemmäksi kuilun reunaa.
Mielestäni "nomen est omen"ja tässä tapauksessa yli seitsemän vuoden aktiivisen seurannan perusteella, nimi kuvaa valitettavan tarkasti kantajaansa. Ainoat kauhut, jotka siitä vielä lähihistoriasta taitavat puuttua ovat Mao ja PolPot? Mutta varmaan nekin voisi siihen aika helposti sisälle rakentaa?
Julkaisematon kommenttini sen sijaan käsittelin suoraan uutisen asiaa. Tilattujen kahden Mistral-luokan hyökkäys-, maihinnousu- ja komentoaluksen sijoituspaikaksi kun on ilmoitettu Musta meri. Se taas tarkoittanee mitä suurimmalla todennäköisyydelä Krimiä ja Sevastopolia. Mihin siis näitä kahta alusta on tarkoitus siellä käyttää? Tuskinpa ainakaan Syyriassa, Libyassa tai Kyproksella? Käyttökohteita tuntuu löytyvän auttamatta myös lähinaapurista. Ja, jos siinä vaiheessa kun ne on luovutettu ei tekemistä enää Mustalta mereltä löydy, on luonnollisin käyttöympäristö Itämerellä. Siellähän on vielä paljon entisiä tsaarin Venäjän maita palauttamatta Äiti Venäjän suojelevien helmojen alle?
Vai olisiko närää tuottanut näkemykseni, että Ranskan sotatarvikkeiden myyntipolitiikka ei helposti istu ajatukseen rauhan säilyttämisestä Nobelin rauhapalkinnon saaneen EUn ympäristössä?
Vai olisiko moderaattorilta sittenkin ollut kyseessä vain kansallisen itsepuolustusasenteen - suomettuneen nöyristelyn - kehittyneempi pitkän aikavälin ennakointiväline?
PS.
Hyväksytyistä kommenteista palautui todella mieleeni myös se, että Vladimir Stalinovytsh Putlerilla on kahden lisälaivan rakentamisoptio omilla telakoillaan. Pietarissa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
32 kommenttia:
Hankalaksi menee tämä EU:n tilanne. Saksa ja Ranska ovat siirtymässä yhä kauemmas toisistaan. Englanti haikailee eroon koko konkurssipesästä. Italia haluaisi elvyttää ja Saksa panna velkaelvytykselle stopin.
Tosin ei taida olla helppoa Putlerillakaan. Asiat karkaavat käsistä. Tuskin Vladimirkään tietää mitä Itä-Ukrainassa todella tapahtuu. Taisin taannoisessa blogissa todeta, että taitaisivat venäläiset panna Putlerinsa sivuun, jos se suinkin olisi mahdollista.
Hurjalta tuntuu!
Näin sekaisin asiat eivät ole Euroopassa olleet edes maailmansotien alla, niiden aikana ja jälkeen kylläkin.
Hakki on ollut monessa blogissa mukana kun on pohdittu historian toistoja. Voiko olla mahdollista, niinkuin nyt näyttää, ettei näistä laajoista ongelmista ja konflikteista löydetä enää sivistynyttä ulospääsymahdollisuutta?
Fun(deeraaja)
Olet varmaan sinäkin kiinnittänyt huomiota siihen, mikä aika vuodesta nyt on? Asiat tuntuvat todella karkaavan pahasti käsistä. Toisintona. Eihän tähän "kaivata" kuin uutta Ribbentrop sopimusta. Enkä todellakaan tarkoita kesällä 1944 pakkotilanteessa tehtyä Rytin kansalaisurotyötä.
Tavallaan sääliksi käy Vladimir Stalinovytsh Putleria, häntähän nyt ajetaan pahasti nurkkaan vähän joka taholta. Sitä ei edes Venäjä koskaan unohda, Putlerista itsestään puhumattakaan. Vaikka, kuten saksalaiset sanovat "wie mann sich bettet, so liegt mann."
Eikä rauhallisuuttani todellakaan lisää, että Suomen lahja Brysselin talouskomissaariksi on Siilinjärven Pinokkio, joka on oman maansa talouden jo ajanut seinää vasten.
Lueskelin tuossa Talouselämä no21-lehteä. Sattui silmiin artikkeli "Alas aidalta", jossa S. Niinistön kerrotaan kuvailleen Suomea "aidalla istujaksi". "Minusta aidan päällä on aika hyvä olla...."Meillä on toimintavapautta, valinnanmahdollisuuksia sekä tilaa nähdä ja toimia eri suuntiin". Aika nasevasti sanottu, mutta niin pahasti pieleen. Meidän, jos minkä maan kädet on sidottu,-oikeastaan kaksilla siteillä. Siinä sitten ajelehditaan kuin ajopuu kädet sidottuina ja fundeerataan mitä tuleman pitää.
EU:n parlamenttia sanottin vielä muutama vuosi sitten poliittisten norsujen hautausmaaksi, mutta nyt sinne änkeävät kolkkapojat ympäri Eurooppaa. Taitaa olla sen verran hyvä rahasampo, ettei kotimaissa kannata vaikuttaa enempää kuin ansioluettelo vaatii.
Qataisessa on Suomen kansallisteatteri menettänyt loistavan kyvyn politiikalle. Ilmekään ei värähdä, vaikka mies on istunut kahdessa hallituksessa maatamme myymässä.
No, eipä tässä mitään. Veikkaanpa, että teollisuustuotanto ja työllisyys Euroopassa pärähtävät nousuun kunhan sadaan liukuhihnat kuntoon asetuotannolle. Eikös se näin mennyt joskus ennenkin?
Fun(deeraaja)
En ole tuotakaan TEtä lukenut, paperiversioita luen enää muutenkin varsin harvoin.
On Sauli Niinistöltä jälleen sekä nasevasti ja osuvasti sanottu. Ja erityisesti mitä tulee keskusteluumme sotilaallisesta liittoutumisesta, väittäisi sen olevan juuri meidän tilanteessamme tarkoituksenmukaisinta mahjdollista politiikkaa.
Se ei ole kaunista, ei tyylipuhdasta, osin epäselvää ja moniselitteistä, mutta jättää samalla maan poliittiselle johdolle vapausasteita reagoida joustavasti vielä näkymättömissä olevien tulevaisuuden tapahtumien suhteen.
Sen positiiviset ominaisuudet korostuvat luonnollisesti parhaiten, jos arvio nojaa uskottavaan puolustukseen.
On valitettavaa, että meiltä alkaa suurelta osalta puuttua uskottavan puolustuksen lisäksi uskottava ja kansan luottamusta nauttiva poliittinen johto. Edellinen on sinäänsä korjattavissa rahalla (jos tahtoa löytyy) toinen on hankittavissa vain ajan myötä tai sitten pahan kansallisen kriisin seurauksena.
On jotenkin suorastaan karmeaa, että tällä hetkellä olemassa olevista johtajista luotettavin ja uskottavin on hän, jonka vallan puolueet käytännössä poistivat uuden Kekkosen pelossaan 1999.
Venäjän armeijalla on paljon vanhentunutta kalustoa, jota uusitaan nyt kun siihen on varaa.
Romuttamista odottava vanha kalusto taas on jotenkin alkanut kadota varikoilta ja aineellistua Itä-Ukrainassa eikä kukaan ole nähnyt sitä siinä välissä, mikä osoittaa, ettei homma ole enää Putinin hanskassa.
Nyt ei auta kuin teeskennellä, että valtio antaa hiljaisen hyväksynnän separatistien auttamiselle tai muuten porukka tajuaa, että nyt voi käydä hakemassa rompetta armeijan varikoilta muihinkin tarkoituksiin.
Vallankumouksen sattuessa armeija jakautuisi kahtia ja sitten alkaisi samanlainen hulina kuin Ukrainassa.
Separatistien väliset riidat Venäjän avun jättämisestä vihollisen käsiin ovat olleet varsin mielenkiintoisia.
Yksi on hyvin vihainen arvokkaan kaluston menettämisestä ja toinen sen kunnosta. Kolme neljäsosaa kivääreistä ei toimi, kaksi kolmasosaa kranaatinheittimistä ei toimi ja panssarivaunut ovat ruosteessa. Aselaatikoiden leimoista päätellen kalusto on määrätty tuhottavaksi 2001 ja kunnosta päätellen se on jätetty taivasalle lojumaan ja unohdettu.
Rynnäkkökivääreitä ei ole juuri sekaan eksynyt, mutta toisen maailmansodan aikaista rompetta on vaikka natsien hyökkäyksen torjumista varten.
Koska Putinilla ei ole varaa sanoa, ettei Venäjä tue separatisteja, nämä alkavat olla sitä mieltä, että heidät on petetty. Rajan yli virtaa kyllä vapaaehtoisia, mutta heidän mukanaan tulevaa kalustoa ei suurelta osin saisi myytyä Pohjois-Koreaankaan.
En lainkaan hämmästyisi jos paljastuisi, että separatistit yrittivät pudottaa Putinin koneen ja ampuivat vahingossa MH17:ää, joka oli melkeinpä saman värinen. Maasta käsin niitä olisi ollut mahdotonta erottaa toisistaan.
Joka tapauksessa kannattaa varautua siihen, että levottomuudet leviävät Venäjälle, jossa oligarkit alkavat olla valmiita järjestämään omat maidaninsa.
Satumainen raportoija
Sanot "kannattaa varautua siihen, että levottomuudet leviävät Venäjälle". Olen samaa mieltä. Itse asiassa alkaa vaikuttaa siltä, että Vladimir Stalinovytshiä ehdoin tahdoin ajetaan nurkkaan juuri siksi?
Aika oikein taisi Sauli sanansa asettaa http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288678368153.html ; "Vähätelty karhu on vaarallisempi kuin haavoitettu karhu". Ja kun se vähitellen pelossaan nousee vielä takajaloille, siitä on sitten oksat pois.
Toivottavasi karhun kaatajat pystyvät sitten hallitsemaan tilanteen. Vaan eppäilenpä.
Hakki
Karhun kaatajat ovat sarjaepäonnistujia.
Huitsin nerokas suunnitelma kaataa kaikki Lähi-Idän sekulaarit hallinnot kansannousuilla on mennyt komeasti pieleen.
Egyptissä on sekulaari sotilasdiktatuuri ja Syyriassa sekulaari hallitus on pääsemässä voitolle. Kapinallisien tukemisen sivutuotteena on syntynyt ISIS, joka on al-Qaidankin mielestä kajahtanut ääriliike. Shiialainen Iran on äkisti muuttunut sunnalaisien kaveriksi.
Niinpä nyt sitten huseerataan Ukrainassa ja pääasia tuntuu olevan, että saadaan aikaiseksi jotain huomion arvoista. Ihan sama onko se hyvää vai pahaa, kunhan vaalikarja unohtaa Lähi-Idän.
Venäjän ajaminen kaaokseen olisi suunnaton voitto, koska jos sielä pääsee valtaan rosvojen ja uusnatsien kopla niin ISIS ei merkkaa vaalikarjalle enää mitään.
Obaman hallinto tuskin yrittää tällä hetkellä muuta kuin saavuttaa suuren voiton jossakin, koska näillä näkymin seuraava presidentti on republikaani. Jos sitä ei tule niin demokraateilla on samat mahkut voittaa pressanvaalit kuin republikaaneilla Bushin jälkeen.
Satumainen raportoija
Tähän mennessä ei karhunkaatajilla ole ollut menestystä. Tataarit, Kaarle XII, Napoleon, Wilhelm II, Hitler ovat kaikki todella jääneet historian kirjoihin sarjaepäonnistujina.
Ilmeisesti ainoa edes likelle päässyt "menestyjä" lienee - uskomatonta kylläkin - Ronald Reagan.
Suhtaudun kyllä suurella varauksella ajatukseesi siitä, että Venäjän ajaminen, tai edes ajautuminen kaaokseen olisi kenellekään suuri voitto. Kaaos toisi ehkä pitkähkön rauhan Eurooppaan, mutta kaaoksen lopputulema saattaisi olla ihan mitä tahansa. Myös jotain huomattavasti nykytilannetta haastavampaa, kuten taidat itsekin uskoa?
Kyllä lähi-idän ongelmien (=öljyn) ratkaisemiseen täytyy löytyä yksinkertaisempiakin keinoja.
Hakki
Karhunkaatajat selvästikin haluavat valtaan niille ystävällisiä roistohallituksia, jotka antavat niiden ryövätä minkä sielu sietää.
Putin on roisto, mutta se noudattaa tiettyä moraalikoodia eikä ole pyörittänyt huumekauppaa eikä myynyt naisia seksiorjiksi niin kuin Poroshenko, joten Venäjällä ei tapahdu muutosta parempaan jos valta saadaan vaihdettua.
Tietääkseni Putinin kannatuslukuja ei olla julkaistu ainakaan Kremlin toimesta sen jälkeen kun Krimin valtaamisen aikoihin tehty näyttikin, ettei enemmistö venäläisisitä pitänyt siitä ollenkaan.
Sen jälkeen on näytetty kulkueita ja pidetty älämölöä, mutta muita kuin putinisteja ei mielellään olla päästetty sanomaan mitään.
Satumaineen raportoija
Iän karttuessa olen yhä useammin taipuvainen ajattelemaan, että jok´ikinen johtaja on roisto; tavalla tai toisella, ennemmin tai myöhemmin. Olisiko ihan luonnonlaki?
Ei Putlerin kannatuslukuja ja niiden muutoksia voi ilmaista. Ensinnäkin, niillä voi olla vain yksi poliittisesti korrekti suunta, ne kasvavat kasvamistaan. Mitä tehdään sitten, kun 100% on kasassa?
Toisekseen, "todellisessa" demokratiassa kannatusluvut lienevät tulkittavissa äänestäjien ohjaamiseksi ja itsensä toteuttaviksi. Eikä "todellinen " demokratia voi antaa vain yhden puolueen toteuttaa itseään. Johan siitä YKkin varmaan älähtäisi? :-)
Hakki
Mä en noista käsityksistä ja metakeskusteluista niin perusta jos on jotain mihin tarttua.
Ensin Putinin kannatus romahti. Sitten oltiin vähän aikaa hiljaa ja sitten alkoi esiintyä väitteitä samantasoisesta kannatuksesta kuin Kim Jong-Unilla, ja ne ovat näissä olosuhteissa niin epäluonnollisia, ettei niistä lasketa.
Eli Putin alkaa olla yhtä suosittu kuin Obama, mutta hän ei voi tuudittautua siihen luuloon, etteivät mukavuudenhaluiset sohvaperunat kuitenkaan jaksa tehdä mitään, koska venäläiset eivät ole sellaisia.
Myös tuoreet tiedot mielenosoitusoikeuden rajoittamisesta viitaavat siihen suuntaan, että kansa on lähtemässä kaduille.
Kaikki,
aiheeseen liittyvä tuore uutinen http://www.hs.fi/ulkomaat/Ven%C3%A4l%C3%A4isaktivisteille+45+vuotta+vankeutta+joukkolevottomuuden+lietsomisesta/a1406174172805
Minusta Venäjällä voi hyvinkin toistua se mitä Ukrainassa nyt tapahtuu. Menee jännittäväksi ja samalla huolestuttavaksi jos itärajamme takana on ajelehtimassa iso ohjauskyvytön valtio.
tutkija Pohjanmaalta
PohjanPoika
Satumainen raportoija voi hyvin olla aivan oikeassa. Siitähän tuo uutinen kertoo? Ja niin sinäkin. Valitettavasti.
Satumainen raportoija
Ei liene hämmästyttävää, että Ukrainan raja vuotaa, kun rajan kummallakin asuu venäläisiä ja ukrainalaisia. Noin 70 vuotta rajaa ei käytännössä ollut ja senkin jälkeen se on varmaan ollut enemmänkin kuvitteellinen, ainakin asujamiston mielessä.
Viimeiset uutiset ko. asiaan liittyen ovat, että tykistötulta tulee Venäjän puolelta Ukrainaan ja että Venäjällä topparoikat rakentavat rautateitä vinhaa tahtia Karjalassa.
Meitä rauhoittaa tieto, että aita kestää toistaiseksi istuskelun.
Lukaisin juuri Lauri Pohjanpään runon "Kaksi varista". Suosittelen lämpimästi.
Sotahistoriasta voidaan todeta, että ns. puolueettomat aidalla notkujat eliminoidaan ensin.
Rysselin Jamboree ei pääse yksimielisyyteen siitä miten pakotteita pitäisi soveltaa Venäjään.
Mielestäni parasta olisi jakaa asevarustelusektorit maakohtaisesti ja panna liukuhihnat laulamaan.
Jos täällä kotomaassa vannotaan oman puolustuksen nimiin niin kai sitä samaa voitaisiin edellyttää EU:kin.
Jonain päivänä varustautuminen on taas liian myöhäistä.
Putinin päivät saattavat olla luetut elleivät kenraalit saa vaikuttaa maan asioihin.
Makarov ja lakeijat ovat selvästi sanoneet mitä asioista ajattelevat.
A no nymous, kiitti kommentista
Sanot; "Sotahistoriasta voidaan todeta, että ns. puolueettomat aidalla notkujat eliminoidaan ensin", mikä varmasti pitää paikkansa jos puhutaan sodankäynnin painopistesuunnista. Kun puhutaan periferiasta lienee tärkeintä, ettei sieltä ole odotettavissa hankanluuksia? (vertaa esimerkiksi Ruotsi)
Mitä taas tulee runoihin; ne varikset taitavat siellä tavata myös ensi vuonna? Ja sitä seuraavana? Kaikki ei vain voi kerralla lähteä.
Kannatan joka tapauksessa lämpimästi panostusta uskottavaan puolustukseen, jos se ei sitä vielä oikeasti ole. Sillä muuten meillä toistuu Talvisodan dilemma; "Jonain päivänä varustautuminen on taas liian myöhäistä." Ja jotain kai voi kansakunnankin edellyttää oppivan?
Hakki
Kai se raja vuotaa kun palkkasotureille maksetaan 20 000 ruplaa kuussa ja varmaan tulee bonusta jos tuo omat välineet mukana.
Venäjän armeijan asevarikoilta tiedetään myydyn tavaraa tsetseeneillekin, joten separatistien varusteleminen ei ole edes moraalinen ongelma.
Oikeastaan tämä sisällissota olsi helppo lopettaa. Pitäisi vain hakkeroida sitä rahoittavien oligarkkien tilit tyhjiksi ja kumpainenkin armeija marssisi seuraavana palkkapäivänä kotiin.
Satumainen raportoija
Sinustahan nyt on kasvamassa meille uusi Rauhan Nobellisti. "Pitäisi vain hakkeroida sitä rahoittavien oligarkkien tilit tyhjiksi ja kumpainenkin armeija marssisi seuraavana palkkapäivänä kotiin." Toimeen vaan ja mitalli on varma. ;-)
Mistä muuten tuo 20.000 palkkatieto on peräisin?
Tuolta:
http://www.ukrinform.ua/eng/news/terrorists_in_donbas_recruited_for_rub_20000_per_month___nsdc_323555
Kait lännessäkin pääsee suunnilleen samoille liksoille, koska sielläkin sotii paljon ulkomaalaisia.
Kiovan joukot jäävät näillä näkymin ilman palkkaa jo syksyllä.
http://www.kyivpost.com/content/ukraine/ukrainian-government-has-no-cash-for-army-salaries-from-after-august-1-357769.html
Satumainen raportoija
"Onneksi" 20,000.00 ruplaa on vain 570.56 US taalaa, vaikka varmaan iso raha itse Ukrainassa. Hetken jo pelkäsin suorittaneeni aikoinaan väärän uravalinnan. ;-
Henki on halpa, vaikka mahdolliset bonukset olisivat kuinka muhkeita.
Separatistien (Venäjän) sotaretki Ukrainassa muistuttaa elävästi omaa Aunuksenretkeämme. Ilmeisesti separatistit ovat tehtäväänä värvättyjä, joitten värväri ei ole virallisesti Venäjä, vaan Venäjän intressejä palveleva kolmas taho.
Satunnainen raportoija toi ymmärrettävästi esille tuon sotaväen värväystoiminnan separatistien riveihin. Sama mies tiedotti toden mukaisesti, että aseet ja ammukset ovat ostettavissa Venäjällä.
Vaikka kuinka voissa paistaisi niin Venäjä ei käy sotaa Ukrainassa, mutta sen edut tulee hoidetta separatistien sotatoimien kautta.
Miksi Ukraina sitten on niin kiinnostava sotimisen kohde?
Venäjä saa pääasialliset tulonsa Siperian öljystä ja kaasusta. Molempien tuotantokustannukset ovat muualla tuotettuja kalliimmat.
Ukraina oli pääsemässä EU:n ja Naton kanssa hyvään yhteistyön alkuun.
Tiedossa on, että sekä Krimin, että Itä-Ukrainan mannerjalustalla Mustallamerellä on huomattavat öljy ja kaasuvarat niin on helppoa ymmärtää sodan syyt.
Jos Mustanmeren öljyvaranto olisi tullut EU:n markkinoille Ukrainan toimesta niin markkinoille ei olisi enää mahtunut kalliimmalla tuotettu Venäläinen raakaöljy ja vaikka olisikin niin voittomarginaalit olisivat jääneet todella pieniksi.
Venäjällä ei ollut juurikaan muuta mahdollisuutta kuin käynnistää "lebensraum"-operaationsa separatistien suojissa taatakseen valtiontaloutensa tulevaisuudessa.
Mielestäni asiat ovat todella yksinkertaisia. Lähes yhtä yksinkertaisia kuin Irakiin meno kuviteltujen uhkien varjolla.
Ihmetyttää vaan miksi media pidättäytyy ainoastaan tässä "virallisessa totuudessa".
Tällaisi hakkeja ja Satunnaisia raprtoijia tarvitaa, jotta voidaan punoa jonkinlaisia johtolankoja toden näköiseen totuuteen.
Hakki & Co.
You all seem to be well informed on all subjects that are the very cause of human problems. However, let me say this; whatever human history may express it is not applicable in rectifying the numerous to-days dilemmas, not a single one. You must have noticed that if any of the many “remedies” we have mentioned, or offered in these years, has had any, whatsoever, “improving” effects to our human psyche. If anything, we have gone down the old path of universal deterioration.
Tällä hetkellä olisi hyvä tietää mitä Janukovitsh kumppaneineen puuhaa.
Niillä on kymmeniä miljardeja ryöstösaalista eikä mitään varsinaista tekemistä. Ukrainaa ne tuskin tulevat enää johtamaan, mutta Itä-Ukraina olisi parempi kuin ei mitään.
Venäjältä käsin olisi varsin helppoa ostaa aseita ja värvätä palkkasotureita.
Fun(deeraaja)
On kuitenkin pidettävä mielessä, että Aunuksen retki päättyi ennen Tarton rauhansopimusta. Retkeily oli ollut jo vuoden loppuneena, kun rauhansopimus astui voimaan. Siihen asti kaikki oli viellä mahdollista, jopa Suur-Suomi.
Käsitykseni mukaan myös myös Venäjä oli hyväksynyt Ukrainan uuden itsenäisyyden vuonna 1991. Suvereeneihin valtioihin ei ola tapana hyökätä ja katsoan asiaa millä tavalla tahansa, Venäjä - ei separatistien joukkio - hyökkäsi Krimille.
Vaikka öljy ja maakaasu varmasti ovatkin hyviä sodan syitä, eivät ne kuitenkaan ole läheskään ainoita. Sotilaallisen hitechin tuottajana Ukrainalla taitaa edelleen olla merkittävä rooli Venäjän asetuotannossa? Ja taitaa Ukraina olla luonnonvaroiltaan muutenkin varsin houkutteleva valtauksen kohde?
Karl
You are right of course. But let me once again cite our friend Rudyard;
I have six honest serving men
they taught me all I know.
Their names are what and why and when,
and how and where and who.
Personally I´m interested in the why and especially how, before I jump onto a new path for the human psyche. Just to be on the safe side.
Satumainen raportoija
Aivan, ystävästämme Janukovitshista kumppaneineen ei ole juurikaan tietoa. Mutta bussikuskin logiikalla ei kansakuntia lähdetä pelastamaan, vaikka miljardeilla ei varmaan voi ainakaan juuri tällä hetkellä paljoakaan tehdä.
Sitä paitsi. En ihmettelisi ollenkaan jos Vladimir Stalinovytsh Putler olisi jo pitänyt huolta siitä, että miljardit ovat löytäneet paremman kodin? Sen verran tökerösti Victor hommansa hoiti.
Hakki
Putin tarjoaa entisille despooteille ylellisen majoituksen Barvikhan kaupungissa.
Eiköhän Janukovitshkin ole siellä valittamassa kollegoidensa kanssa kuinka kiittämätön rahvas osaakaan olla.
http://www.youtube.com/watch?v=ANesVEjiW7I&list=UUTB0IZ3M3CnB9ocxYhUeMxQ
Satumainen raportoija
Olen aiemminkin törmännyt Barvikhaan, varmaan vihjeestäsi. En kuitenkaan jaksanut paneutua Steve Pieczenikin salaliittoselvitykseen. Mahdollista varmaan on, että kaikki diktaattorit (vast.) nauttivat siellä Putlerin vieraanvaraisuudesta. Toisaalta häkki se on kultainenkin häkki. Sieltä mahdollisesti häviävää ei maailmassa kukaan kaipaa. Ja Putlerin taustaan liittyen, hän varmasti osaa myös kadottamisen taidon.
Pieczenik on tehnyt pitkän ja komean uran salaliittohommissa, joten häneen kannattaa kiinnittää huomiota.
BBC:n venäjänkielinen toimitus on kerennyt julkaista raporttinsa MH17:n putoamispaikalta sellaisenaan BBC:n nettisivuilla. Nyt se on korvattu editoidulla versiolla, mutta mikä nettiin vuotaa, se netissä pysyy.
https://www.youtube.com/watch?v=rVdwUdlswOY
Satumainen raportoija
Propagandan määrä on valtava, eikä totuus siitä, mitä Ukrainassa on tapahtunut sen jälkeen kun vihreät miehet ilmestyivät kuin tyhjästä Krimille enää selviä. Vaan väliäkö hällä?
Olivatpa pakotteet sitten tehokkaita tai tehottomia, ne ovat osaltaan, ja ainakin tähän mennessä, estäneet Venäjän ja Ukrainan välienselvittelyn muuttumisen täysimittaiseksi sodaksi. Tai, jos pidämme heidän välienselvittelyään vain uudenlaisena sodankäynnin tapana, ne ovat estäneet konfliktin räjähdyksenomaisen laajenemisen Euroopan muihin maihin, mikä sata vuotta sitten aloitti I maailmansodan.
Varmasti jo nykytilanteessa on tullut ilmi, mikä EU oikeastaan on. Rauhanprojekti, jonka keskeisenä ideana on tehdä Euroopan valtioista toisistaan niin riippuvaisia, että niiden ei enää ole mahdollista sotia toisiaan vastaan. Ilmeisesti liian nopeasti toteutettu oman ja yhteisen valuutan perustaminen sössi hyvän idean, ennen kuin kansalaiset oli saatu vakuuttuneeksi perusidean järkevyydestä.
Lähetä kommentti