torstai 27. marraskuuta 2008

Vihreitä arvoja




Köyhtyvien Maakuntien Suomi nousee kuin fenix – lintu. Ajankohtaisohjelma 45 minuutin mukaan Nova-group on kuulemma maksanut osan Ilkka Kanervan 60 – vuotisjuhlista. Samoihin aikoihin noin 40 kansanedustajaa lähinnä Kepusta ja Kokkareista jäi kiinni lahjoman vastaanottamisesta. (Kyllä. Jättäessään vaalirahoituksen ilmoittamatta ja yrittäessään sitä osittain kaikin keinoin pimittää, kyseessä oli lahjus.) Seuraukset näille 40? Seurauksia ei ollut.

Ellei ao. henkilöt ja heidän puolueensa kanna asiaan kuuluvaa vastuuta itse säätämänsä lain rikkomisesta, ne rapauttavat kansalaisten moraalin ja uskon demokratiamme toimivuuteen.

Olen tähän asti uskonut, että vihreät eivät vielä ole ryvettyneet varsinaiseksi puolueeksi. Olen mitä suurimmalla todennäköisyydessä ollut väärässä jo jonkin aikaa? Kun katsoo mihin kaikkeen he hallituksessa suostuvat ja mitä he sietävät johtaa ajattelemaan, että heistäkin on kasvanut puolue.

Sillä täytyyhän heillä olla edes jotain ”aatteellista hyötyä” olemisestaan hallituksessa? Eihän pelkästään Crohnbergin ja Braxin palkka (sekä niitä seuraavat avustaja yms. nimitykset) voi selittää heidän toimettomuuttaan? Hehän ovat hiljaisina sivusta seuranneet Kepun irtiottoja Merentutkimuslaitoksen tuhoamisessa, Ympäristöministeriön haltuun ottamisen, Kollajan ja Vuotoksen allashankkeiden edistämisen, Ellun kehittämisen, MaVin siirtäminen Seinäjoelle, Lääkelaitoksen siirtohankkeet Kuopioon, Pallaksen kaavamuutoshankkeet jne. jne. osalta. Kaikki toimia, jossa tuhotaan vanhaa osaamista aluepolitiikan verukkeella.

Kepu on ottanut suvereenisti haltuunsa kaikki substanssiministeriöt, minkä seurauksena ympäristönäkökulman huomioon ottaminen päättyy. Aivan samalla tavalla kuin käytännössä muun yhteiskunnan kyky enää ottaa edes kantaa maatalouteen. Saman aikaan romutetaan vauhdilla vanhoja demareitten pesäpaikkoja, työvoimahallinto, opetusministeriö, liikenneministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja kauppa- ja teollisuusministeriö.

Vai olisiko sittenkin vain niin, että sekä Crohnberg että Brax ovat sisäistäneet Soininvaaran madonluvut Vihreiden erottua ydinvoiman vuoksi Lipposen hallituksesta niin perusteellisesti, että he eivät enää uskalla tehdä mitään? Eivät edes pitää kiinni omista arvoistaan?

Yhä suurempi syy äänestää seuraavissakin vaaleissa Kirkkovenettä.



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vihreät on ollut Suomen ryvettynein puolue heti kommunistisesta alustaan alkaen.